vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Fantastisk träning

Publicerad 2012-02-29 22:45:36 i Allmänt,

Skänninge ip is the place to be på onsdagskvällar. Helgens match är glömd och nya tag inför framtiden. Ungefär så är i alla fall känslan här i bilen. Två riktigt bra träningar där vi förhoppningsvis lyckats få till de vi inte lyckades med i helgen. Känslan är bra vilket förmodligen kommer få ätas upp om resultatet inte blir som vi vill i helgen.

Lite annat då.

Karle torska mot Lambo ff med 1-0. Imponerar kanske inte men ett ungt lag kan nog hitta de längre fram.

Derby slog Kenty med 1-0 vilket imponerar, derby är förmodligen med långt in i säsongen.

I övrigt har jag inte mer koll, dock har Lsw imponerat vad jag hört så blir nog tufft på lördag, men kul.

Vi har fortfarande lite folk borta men precis som mot skänninge ställer vi upp med ett bra lag. Jag själv vilar en vecka till, Örjan ska plugga, Martin Vasaloppet, Jonas osäker men annars ska de vara fullt manskap.

Håll ett öga på decker ni som ska och titta. Har imponerat på träning samt en bra insats mot skenninge. Om jag nu inte mosade hans ben på träningen.

Södras nya Gambian såg stor ut. Tydligen bra enligt Gunnar.

Känner att jag hittat en ny position i laget. Eftersom tjatet om att bli forward verkar döfött så tog jag idag på mig handskarna och dominerade. En fantastiskt målvakts insats. Seger för mitt lag i 4 mot 4. Så efter första 4 mot 4 för året leder jag över Thalen i de spelet. Han muttrade när jag påpekade att jag även vann måndags men nöjer mig med 1-0.

Martin Swensson blev officiellt in à relationship på fb i helgen. Han har inte tränat sen dess. Kan det finnas någon koppling.


Ingen vidare premiär, men vad säger egentligen detta?

Publicerad 2012-02-26 19:21:22 i MAI gammal 2012,

Inte mycket. Det brukar oftast analyseras hit och dit kring matcher såhär års men alla vet ju att det inte är nu det avgörs. Samtidigt så är det naturligtvis inte bra att förlora även fast de är en träningsmatch. Och personligen tycker jag det låter märkligt att vi tar stryk av Skenninge men va väll lite motivationsproblem vad jag förstod. Att folk var borta är väll heller inte korrekt att ta fram även fast det alltid är en klassisk sak att göra en bortförklaring kring. Men som sagt vad vet jag. Alla tillgängliga i a-truppen var i alla fall uttagna och utlovade minst 45 minuter. Så positivt är ju att dom som hade möjlighet fick komma igång vilket är viktigare än resultatet i alla fall i mina ögon

Decker gjorde en bra match har jag hört från lite olika källor och det förvånar mig inte, tycker kanske han tillsammans med lillkillen som aldrig vinner i fyra mot fyra är de två som visat mest positivt gentemot förra året på träning.

Danne fick också positiva betyg, två assist tydligen som Hedlund missat att fylla i på hemsidan vilket var något oerhört viktigt för Danne själv. Hans bitterhet över den missen var ungefär lika stor som min gällande hans och Martins travrad som jag blev övertalad om att vara med på. Nej men skämt åsido så har även Dannes namn nämnts av fler personer så förmodar väll att det är desas två som ska ha godkänt.

Målen gjordes av Thell, Didde och Bäckis. Och det är ju bra att göra tre mål iaf. Det är fler än vad vi gjorde i de flesta matcher förra året. Sen fyra i baken är väll inte lika bra.

Verkar ha varit lite skitmål också. Ett drömmål av broder Thell samt en straff sen de andra två var vad jag förstod inte direkt några klassmål. Skenninge hade tydligen inte heller så många fler avslut på mål än de som gick i mål så egentligen är det väll inte mycket att göra. Bättre att släppa in sådana mål nu än mot Kisa i premiären

Nästa helg är de LSW som gäller. Själv är jag på tränarkurs hela helgen och missar då tyvärr även den matchen. Är faktistk rätt bitter över att missa dom två inledadande träningsmatcherna, men sånt är livet ibland.

Lite halvsjuk start i lottningen

Publicerad 2012-02-21 19:48:37 i MAI gammal 2012,

Sitter med spelschemat framför mig. Eller spelordningen kanske de heter. Har väll sådär lite halvpassivt försökt tippa serien litegrann, eller nja. Har väll tidigare nämnt vilka lag jag tror kommer ha i toppen att göra. Nu när även LSW imponerade mot Östria måste väll även dom nämnas, LSW tillsammans med Kisa, Boxholm, Derby och kanske då Liu som en liten outsiders. Vet även att Hjulsbro nämns som ett topplag av många och dessa sex nämnda lag ska vi också möta iår. Ja allt annat hade ju varit dumt.

Spelordning omgång 1-6 Mjölby AI

Kisa Hemma
Hjulsbro Borta
LSW Borta
Boxholm Hemma
LIU Borta
Derby Hemma.

Så startar alltså Mjölby förmodligen säsongen 2012. Är det fel att säga att mycket kommer avgöras för vår del i April/Maj?

Twitter mani i MAI

Publicerad 2012-02-20 17:51:50 i MAI gammal 2012,

Helt plötsligt har det här med twitter spridit sig som en löpeld genom fotbollssverige. Själv följer jag väll alla spelare jag kan i AIK men även en massa annat löst folk runt om i världen som av olika anledningar tycker saker i små inlägg.

Sedan såg jag att twitter även används för att nå ut till suporters eller helt enkelt bara intresserade och jag tänkte att det kan ju vara bra. Liksom lirar vi så orkar jag förmodligen inte skriva ett blogginlägg utan istället kan jag då twittra ut resultatet, därav att jag lagt upp min egen twitter på sidan. Vet att bland annat dom på andra sidan ån använder sig av det. 

Men inte nog med det. Typ hela MAI har börjat twittra, eller nja. Kanske inte hela men många av de yngre är aktiva twittrare och nu har även kaptenen tagit sig an utmaningen att vara en aktiv twittrare #fantastiskt.

Själv är jag mest bitter men naturligtvis kommer det bli mycket fotbollstwitter i den lilla rutan till höger här på bloggen när det drar igång.
Vill ni andra spelare vara synliga här på bloggen hör av er med koden så ska jag slänga upp er under min egen. Ett fantastiskt sätt att nå ut med information till folk.

Nu är de inte långt kvar

Publicerad 2012-02-19 14:35:11 i MAI gammal 2012,

Sex dagar, bara sex dagar kvar nu. Skänninge IP är de som gäller och match mot byggdens lag. Ja de lät kanske lite gammaldags men hur som haver så ska första matchen spelas nästa lördag mot Skeninge. Ingen aning om stavning eller vad som gäller för klubb respektive ort men skit samma.. Dock så är inte jag själv aktuellt som jag skrivit på twitter, är ute på böljan den blå och inte med Figge utan på en stor båt där det förhoppningsvis finns lite fler alternativ till aktiviteter än att fiska.. 

Veckan har varit bra, återigen. Känner mig lite för optimistisk och vill bara höja allt som vi gör men då känner jag mig patetisk. Allt är så klart inte tipp topp, men det känns som att vi är på rätt väg återigen. 

Ska väll tillägga att sist jag kände så här inför en division fyra säsong åkte vi ur med Malmköping, va typ hundra år sedan. Men jag kan ju säg utan att sticka ut hakan att vi inte kommer vara i närheten av den säsongen med MAI. Tror de kommer bli betydligt bättre.

Måste även säga att flera av de 93:or som kanske inte tog de steg som det förutspåddes att de skulle göra förra året faktiskt tagit igen dessa steg med råge under vintern. Det ser bra mycket mer moget ut iår samt att det är en härlig speed under fötterna på många. Vilka vi äldre kanske inte besitter.

Har även sett riktigt bra ut på vad vi hoppas ska bli vårt nästa nyförvärv. Två träningar med bra insatser vilket är jäkligt kul.

Tror inte jag mött Thalén i veckan så finns väll inget att tillägga där.

Bör även nämna il proffesore som gjorde sin andra träning. Hävdar själv att hans roll är att vara player manager. Vad hans roll nu än är så ser han ut som en proffesor som vandrar runt under träningspasset och ger tips och är allmänt nöjd med livet. Funderar på att maila peps och tvinga honom använda det nya namnet på Macke.

Linköpingstempot i torsdags var sjukt högt. Varken kenyanerna Pålle, Decker eller någon av er andra hade hängt med. Så de gäller att både jag och Adam tar de lite lugnt på veckans träningar så att inte övriga truppen känner sig dåliga.

Dödssjuk!?

Publicerad 2012-02-11 09:21:17 i MAI gammal 2012,

Minns ni den där gamla reklamen som gick för många år sedan!!?. 94 tror jag bestämt de var, echinagard var det som skule säljas. Där en manlig förkylning jämförs med att föda barn. fantastisk reklam. Klicka in er på länken och kika


http://www.youtube.com/watch?v=Qg-md8geRkU


Ungefär så har jag mått de sista dagarna. Dock så har jag försökt jobba och även vara på praktiken men allt annan har blivit lidande.


En annan kul grej är ju att dom som kommer upp i a-laget knappt var födda när den reklamen gjordes. 

Men nu något viktigare.. 

Upptakten gick bra i måndags, fick bra respons på de ideér som lyftes fram. Känns som att det kan bli ett bra år om vi får igång det vi är ute efter. 

Bilen är levererad och klar..
Så kommer vi alltså åka till Mjölby under säsongen. Martin Swensson har i uppdrag att hålla den ren och fin året igenom genom att tvätta den varje fredag.

På måndag får den också en ny passagerare. Hoppas att Hedlund ska kunna presentera det på hemsidan så fort som möjligt.

Träning idag och jag är fortfarande i valet och kvalet kring huruvida jag ska åka ut. Smitta ned hela truppen och göra en insats eller svika allihop och glo PL i soffan. För övrigt kan jag knappt prata så vet inte om jag gör så mycket nytta..

Upptakt på gång

Publicerad 2012-02-05 19:51:45 i MAI gammal 2012,

Imorgon är det äntligen dags för den årliga upptaktsträffen. Det är med andra ord dags att presentera lite grunder i spelet, målsättningar och lite allt möjligt.. Även ett fotbollsprov kommer genomföras. Har suttit nu en timme och dragit ihop ett prov som kommer att bedömmas stenhårt, ev kommer några spelare att säljas direkt efter upptakten vid för dåligt resultat. Nja.. kanske inte men provet kommer genomföras iaf.

11 tappra var vi i lördags. Dock ett väldigt lättsamt och trevligt pass med lite styrka, spänst samt fotbollstennis. Tyvärr uttnyttjade kapten viktkortet och tog ett par tvivelaktiga domslut så att jag och Thalén inte kunde vinna. Trots en man mindre i laget. Men skönt med ett sådant pass, kände att framförallt den hoppträning som genomfördes gjorde nytta.

Hur som helst så höll träningen högre klass än vad melodifestivalen gjorde lite senare på kvällen.

Såg att seriekonkurrenten LIU gick och vann någon cup inne i Linköping. Hade tydligen slagit en del bra lag på vägen och tillslut Kenty i finalen. Låter rätt imponerande. Tror dock inte så mycket på LIU i serien. Iofs var dom det bästa laget vi mötte under hela året men det finns andra brister som lyser igenom under vissa delar av säsongen. Det kommer bli tufft att möta dom men tror inte de är med hela vägen in i Oktober.

Imorgon ska jag för övrigt ut på praktik igen. Hos Hedlund. Ser fram emot mycket fotbollssnack samt en del kaffe.

Undrar när man somnar inatt

Publicerad 2012-02-01 23:07:16 i MAI gammal 2012,

Hemma från träning och så sitter man här med tre ostmackor och ett stort glas nyponsoppa. Ja där har ni kvällsmålet efter varje träning. Förmodligen inte det bästa men det är alltid bra att få i sig något såhär nära inpå träningsslut. 

Bra träning återigen, förhållandena är kanske inte de bästa men tycker att vi har gjort de bra. Tycker även att de nya tankarna i både försvarsspel samt anfallspel har börjat hinta lite om sig på träning. Under viss sekvenser ser de faktiskt riktigt bra ut för att sedan bli pannkaka i nästa situation. Men så är de ju i Januari/februari.

Skandal för övrigt att vissa väljer V75 på Mantorp före träning imorgon. Just saying.

Men kanske blir sällskap i bilen på lördag ändå för mig och Adam även fast de travtokiga inte ska med. Säger inte mer än så.

Löppass imorgon. Ska bli skönt att springa av sig lite. Blev rätt så högintensivt idag under vissa övningar så pulsen börjar anpassas lite mer. Nu är de bara musklerna som värker.

Många som tagit ett steg till sen förra säsongen tog slut. Tror de kan bli lite överraskningar för er som inte följer oss på nära håll.

31 dagar kvar

Publicerad 2012-02-01 08:56:46 i MAI gammal 2012,

För första gången på otroligt länge har jag lite ledig tid. Ledig tid kanske är att överdriva då tvättmaskinen är igång och jag börjar jobba vid 13:10 men ändå kan jag sätta mig ned och reflektera lite över en kopp kaffe.

Det är nu 31 dagar tills MAI ställs mot LSW på konstgräset i Mantorp. Tyvärr kommer inte jag kunna delta då jag har sista bas tvåan då. Men det är inte långt kvar. Räknade även ut att det är 18 träningar kvar tills dess. Så nu sitter jag här och ritar lite på olika övningar som jag hade tänkt köra för att få en klar progression i träningsupplägget.

Har för övrigt inte sagt något om att MAI 1 var det enda lag som inte förlorade någon match i Södracupen under ordinarie matchtid. 

Tänkte faktiskt skriva ned lite tankar kring den första veckan, vi har ju kommit igång och nu börjar faktiskt upplägget sätta sig. Förhoppningsvis dyker reportern upp och är med någon träning snart också så att hela organisationen runt laget faktiskt blir samlad. 

Upptaktsmöte är på gång också. Tror vi sa nästa onsdag, ska bli intressant och se hur spelarnas spelförståelse och taktiska kunskap rent teoretiskt står sig. 

  • Bra fart hela förra veckan. Både i de offensiva och defensiva övningarna, alla tre tränare har varit väldigt nöjda med det vi sett hittills.
  • Upplägget börjar som sagt sätta sig. Jag och Crille har fått igång ett bra samarbete och har bra diskussioner kring hur vi ska få in de viktigaste momenten.
  • Som jag tidigare sagt så är det nog lyx att ha tre tränare med på träning även fast två av oss även spelar.
  • Jag tror och hoppas att det kommer synas att vi tränar fyra gånger i veckan när vi väl kommer ut och ska spela. Kan vi bara fortsätta ha tempo på träningarna så tror jag absolut att vi kommer få se ett löpstarkt lag.
  • Avslutar med en fråga. Hur många gånger har Jonas varit utomlands sen jag kom till klubben?
Nu över till ritbordet och övningskonstruktion. Ikväll erbjuds en tvådelad övning. Dels en påbyggnad från Crilles måndags övning samt att vi ska få in de fyra grundförutsättningarna i försvarspel i övningen.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela