vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Stabil seger på hemmaplan

Publicerad 2012-08-28 16:37:31 i Allmänt,

 4-0, siffror som kanske inte beskriver matchen mot LIU på ett rättvist sätt. Dock var det dessa som stod på tavlan när domaren blåste av matchen och i nuläget är det just detta vi prioriterar högst. Matchen vara en okej tillställning, vi gör inte våran bästa match och även fast LIU försöker så märks det att de inte har med några namn som förmodligen hade gjort skillnad. Spetsen där framme fanns helt enkelt inte för studentlaget och därmed blev det aldrig riktigt farligt framför Ahl i hemmamålet. 

För vår egen del så skapas det precis som vanligt en hel del, skillnaden i söndags var att vi faktiskt fick dit bollen vid ett par tillfällen. Hade vi gjort 2-0 mot LSW för två helger sedan hade den matchen stängts precis som det gjorde i söndags. 2-0 blir således ganska avgörande då LIU inte orkar resa sig efteråt. När sedan 3-0 kommer så är det bara att fortsätta jobba i positioner och bevaka. Vilket vi för en gångs skull gjorde ganska bra.

Målskyttar var Didde som stänkte upp en boll i nättaket i första, Pålle som rullade dit 4-0 efter en liten rajd och sedan fick jag själv trycka dit två hörnor. Skönt att få göra lite mål på fasta vilket vi inte direkt varit bortskämda med sen tidigare.

Imorgon är det besök på Vallen av Sulo Vattovara som kommer hålla i träningen och till helgen är det dags för en oerhört viktig match mot serieledarna Derby på bortaplan. Seger där så är vi på allvar med i kampen om andra plats. Förlust och det kan återigen vara sex poäng upp. Men som det varit i div.4 västra under året så lär vi nog bli inbjudna i kampen om de bästa platserna ett par gånger till även om Derby skulle bli för svåra på söndag.

Laget som spelade

Ahl
Thalén Tobbe Axel Jonas
Didde Martin J Foppa Pålle
Bäckis Örjan
 
Thell
Danne
Anton Johansson
Macke Ny

Bloggmörker

Publicerad 2012-08-24 11:50:43 i MAI gammal 2012,

Oj, här har det inte hänt något på länge. Har varken uppdaterat kring den onödiga förlusten mot ett väldigt bra LSW med 2-1 eller krysset mot Boxholm 3-3. Detta kan jag inte annat än be om ursäkt för men har varit fullt upp de senaste dagarna, eller den senaste veckan. Både då jobbet började och tog bra mycket mer tid än vad jag tänkt samt att det i fredags för en vecka sedan kom en liten dotter. Så jag har prioriterat jobb och familj och därmed inte uppdaterat.

Hur som helst har det hänt lite i serien, eller egentligen inte. Alla slår alla och jag tror vi har samma avstånd upp som vi hade när hösten drog igång. Känns ganska onödigt att vi inte är med mer än vad vi är.

Söndag är det match igen och LIU står för motståndet. Förhoppningsvis ruskigt bakfulla efter en veckas nollning. Men det är ingen lätt match.

Efter LIU väntar Derby i en tuff match.

Idag är det dock dags för undertecknad att träna igen, de va ett tag sedan av ganska naturliga orsaker. Dock känner jag ett sug efter det, plus att jag varit i rydspåret några gånger samt kört bålstabilitet. Förhoppningsvis ska kroppen vara hel för resten av säsongen nu.

LSW väntar i en ny viktig match

Publicerad 2012-08-12 11:30:25 i MAI gammal 2012,

18:00 är det avspark på Vallen. Perfekt för alla som bor i närheten att först avnjuta handbollsfinalen för att sedan avsluta söndagen på Vallen för att heja fram oss. 

Lite rokader i truppen men jag är inte helt hundra på det senaste så jag väljer att inte skriva så mycket om laget. Det jag vet är att Jonas är tillbaka från avstäning och Adam är bortrest, sedan kommer även Thell in i truppen och där förmodar jag att Macke Ny försvinner.

LSW började hösten starkt och slog Kisa med 7-1 för att sedan kryssa mot Malmslätt. I matchen i Motala vann vi med 2-0 efter en ruskigt stabil insats där Thell och Örjan stod för var sitt mål. Förhoppningsvis kan det bli seger även idag och nu när både Danne och Örjan har börjat peta in lite bollar så kan det förhoppningsvis bli ett småtrevligt anfallspel. Förhoppningsvis kan vi få spela vårt spel och äga boll som senast mot Hjulsbro. 

Vid seger så tar vi steget upp på andra platsen. Det kan dock bli tillfälligt fram till tisdag. På tisdag spelas en väldigt intressant match i serien då Kisa tar emot Boxholm. Ett kryss där skulle förstås smaka bra samt att ett pånyttfött Mantorp slår Derby. Då skulle iaf jag ha ett leende på läpparna. Men först är det bara seger som gäller mot LSW

Nu är det dags att fira tjejens födelsedag och ladda inför matchen med tårta


Höstens första tre poängare

Publicerad 2012-08-05 21:17:43 i MAI gammal 2012,

4-1 seger mot Hjulsbro efter ledning med 3-0 i halvtid.
Målskyttar: Örjan 2 Didde 1 Danne 1. 

Ruskigt skön seger som grundlades genom två snabba mål första kvarten genom en lobbande Danne och Örjan. Sedan var det mer att hålla positioner och inte släppa till så mycket vilket vi lyckas med. Örjan gör sitt andra med tio kvar av första och det kändes avgjort redan i halvtid.

Hjulsbro försöker flytta fram lite i andra men orkar inte riktigt hela vägen och det känns inte som att ledningen är hotad även fast de får in 3-1 efter lite flipper. 4-1 görs av Didde med tio kvar efter en bananskruv i krysset. Snyggt och välförtjänt.

Överlag tycker jag vi är bättre, stabila och står rätt. Hjulsbro får ha rätt mycket boll stundtals men räcker inte till då de ofta kommer till lägen för inlägg men inte riktigt är där. De skapar två - tre bra lägen på inläggen under matchen men det känns inte speciellt farligt iaf inte på plan. När vi väl vinner boll skapar vi hela tiden och har bud på fler mål.

Känns inte som att jag bör ge mig på en större analys. Jag tycker att vi är bättre över 90 minuter och vinner rättvist. Hjulsbro kommer ta sina poäng i höst men tror inte de kommer hänga på hela vägen in, verkade som att de inte riktigt skött sommarträningen på rätt sätt. 

Mitt baklår höll väll sådär 60 minuter sedan var det mest vilja. Men med tanke på att kapten fick för sig att han hade ont i knät så fick man bita ihop.

Skönt att vara med igen. Kisa torskade borta mot LSW med hela 7-1. Iofs med rätt flyt hade vi också kunna göra sju mot Kisa. Men om detta betyder att LSW är bra så får vi akta oss nästa söndag då de kommer på besök.

Dagens startelva

Ahl
Thalén Fille Tobbe Adam
Didde Martin Foppa Pålle
Danne Örjan

Bäckis
Decker
Axel
Victor
Macke

Foppa gör en riktigt bra debut. I övrigt tycker jag att samtliga i backlinjen står för stabila insatser samt Örjan som gör två mål, de första sen omgång 5.

Är du nöjd med snabbt inlägg Adam?

Hjulsbro står får höstens andra motstånd

Publicerad 2012-08-05 15:24:46 i MAI gammal 2012,

Nu är det dags igen, ny fajt och precis som matchen mot Kisa en match som betyder väldigt mycket för båda lagen. För vår del handlar det om att hänga på uppåt och att vända trenden trots en bra match mot Kisa. För Hjulsbro gäller ungefär samma sak, att hänga på i toppen. Det känns lite som Crille uttryckte det i fredags en season decider. Ska vi med uppåt eller ska vi bara vara två poäng före det andra Mjölby laget i serien. 

Lite förändringar i truppen då Fille, Axel, Bäckis, John, Hedlund, Forsberg och Thalén finns med, eller fanns med under uttagningen i fredags. Vilka som försvinner är jag lite osäker på men det är rätt mycket rokader iaf.

Matchen i våras slutade 3-2 till oss efter ett avgörande mål av Örjan med 10 minuter kvar. Det får gärna sluta på samma sätt idag, eller egentligen får de sluta hur som helst förutsatt att hemmalaget gjort fler mål en bortalaget. Vi vet sen i våras att vi är bra hemma på Vallen och vad vore inte skönare än att börja hemma matcherna för hösten med en seger.

Besvikelsen har lagt sig

Publicerad 2012-08-03 11:58:42 i MAI gammal 2012,

Två dagar sedan Kisa resan, efter en dag men mycket funderingar och tankar så känns det nu mer intressant att blicka framåt. För mig brukar alltid dagen efter matchen gå till inre analys och prata med folk som sett matchen, dock har jag faktiskt inte pratat med någon alls om matchen denna gång. Har väll kommit fram till att vi inte är tillräckligt nogranna i boxarna men att vi faktiskt gör en rätt bra match mellan de båda straffområdena. Så ser iaf min analys.

Men som sagt, dags att blicka framåt. Hjulsbro hemma på söndag och det kan bli spännande, Hjulsbro är ju precis som vi med i klungan av lag bakom Kisa och Derby. Detta medför ju att matchen på söndag är oerhört viktigt för oss om vi vill vara med där uppe när det börjar vankas Oktober. 

Träning ikväll och förhoppningsvis börjar folk ramla in nu. Lite avstängningar och annat gör att varje spelare är oerhört viktig för oss för att kunna prestera på topp. Dock såg vi under onsdagen återigen att bredden ser rätt bra ut även fast storleken på fasta och i box inte riktigt räckte till. Därav gäller det att inför söndag då vi möter ett fysiskt starkt Hjulsbro att samtliga är på tå och att vi får in lite mer storlek på planen. Annars kommer nog Mattsson kunna dominera ytterliggare en match och det vill vi ju inte.

Tabell Totalt
Lag S V O F GM-IM D P
S = Spelade matcher, V = Vunna matcher, O = Oavgjorda matcher, F = Förlorade matcher, GM = Gjorda
mål, IM = Insläppta mål, D = Differens, P = Poäng
Hämta widget för tabell
BK Derby 12 10 0 2 32-14 18 30
Kisa BK 12 8 3 1 23-12 11 27
Boxholms IF 12 7 2 3 37-22 15 23
Hjulsbro IK 12 7 2 3 29-23 6 23
Mjölby AI FF 12 7 1 4 26-22 4 22
Mjölby Turabdin FC 12 6 2 4 24-23 1 20
Borens IK 12 4 2 6 29-26 3 14
LSW IF 11 3 4 4 14-18 -4 13
Malmslätts AIK 11 4 0 7 18-21 -3 12
LiU AIF FK 12 3 2 7 24-30 -6 11
Mantorps FF 12 2 1 9 17-33 -16 7
Karle IF 12 0 1 11 10-39 -29 1
Tabellen finner ni på länken här under.

DIVISION 4 VÄSTRA

Är vi borta nu?

Publicerad 2012-08-01 22:29:27 i MAI gammal 2012,

En lång resa har precis tagit slut, vägen till Kisa kändes oändligt lång men vägen hem var om möjligt ännu värre. I bagaget fanns förutom Örjans illaluktande skor en förlust med 3-1 mot ett Kisa som, ja jag vet inte. När vi pratade efter matchen och på väg hem så var sågen igång, både motståndare, publik och allt runt omkring sågades längs med fotknölarna. Men egentligen, jag funderade lite nu när jag blev själv så gör ju Kisa exakt vad de ska, de gör fler mål än oss.

Tråkigt, men fotboll går ju ut på att göra mål. Min andra fundering är återigen kring uppträdande. Nu vet jag själv att jag till och från är en stor idiot på planen som spelar tufft pratar för mycket både med motståndare och domare även fast jag i mitt eget tycke lugnat ned mig iår. Dock finns det ett par saker jag inte kan med och nummer ett är filmningar. Vetifan om det är pga av mina år som handbollspelare som jag är så allergisk mot detta. Men att spelare som är 2 meter långa och väger säkert 100 + ska vara tvungna att slänga sig vid minst kontakt är för mig bara irriterande och osportsligt. Nummer två är bristande respekt för motståndare, på det sättet vissa spelare beter sig och rent utsagt hånar och gapar och skriker på några av våra killar vilket även sker efter matchen. Det är dåligt. 

Nu ska vi inte fälla hela Kisa på detta. Var många som var otroligt trevliga på planen och för att ge ett exempel så var mittbackarna några av de mesta sansade och mest sympatiska spelare jag mött. Men samtidigt så är det saker som jag nämner ovan som drar ned mitt humör kanske mer än att vi förlorat. Sen ska vi inte gå in på publiken som står och hånar folk till höger och vänster men så är det väll när man kommer iväg bortaplan där folk faktiskt bryr sig. Men det är bara div.4, även fast man lägger när osunt mycket tid på denna hobby så handlar det om fotboll ska vara kul. 

Hur som helst. Kisa tar tre poäng och även fast jag tycker vi skapar mer så väger de lite tyngre och är effektivare i de avgörande situationerna. Bollen studsar helt enkelt deras väg i 90% av fallen och då är det svårt att få till det. Vi hade kunnat göra 4-5 framåt med lite flyt och fokus men istället blir det en liten felträff i det avgörande vilket gör att de redan ut situationerna. 

Istället gör de första målet på en hörna som inte borde kommit då vi har två-tre lägen innan hörnan att få iväg bollen. Mål nummer två kommer på ett hårt lågt inspel mot första stolpen som jag försöker slå bort men blir trängd och bollen studsar på mitt ben sedan på Ahl och in i mål. Tredje målet är en straff som är billig men onödig då vi tidigare hade bra chanser att slå bort bollen. I övrigt släpper vi knappt till något bakåt förutom lite skott utifrån. 

Vårt mål gör Martin Johansson redan efter 10 minuter sedan har vi ett par bra chanser att först göra 2-0 sedan 2-1 efter att de kvitterat på en hörnan. Vi har även bra chanser att reducera i andra men bolluslingen vill inte in. 

Lite allmänt om matchen så är det en tempofattig tillställning där Kisa lyfter mycket på forwards för skarv. Vi försöker etablera ett spel högre upp via marken men många enkla misstag förstör tyvärr. I andra halvlekt stiger Kisa lite högre i pressen och lyckas skapa och göra både 2-1 samt 3-1 tidigt i andra. Efter deras mål så trycker vi på, skapar en del. Med 15 kvar går vi ned på treback och jag får äntligen chansen att kliva upp längst upp. Efter det skiftet får vi till tre - fyra riktigt bra chanser som vi bör förvalta bättre. Men ibland vill de sig inte.  

Laget idag såg ut på följande sätt


Ahl
Nils - Tobbe - Adam - Swenson
Didde - Decker - Martin - Jonas
Örjan Danne

Pålle
Ivar Pålsson
Anton Johansson
Victor
Macke Nyenger

Bra insatser av de yngre tycker jag. Ivar och Anton visar prov på bra moget spel när de kommer in andra.

Nu gäller de bara att göra en bra fredags träning och en bra match mot Hjulsbro. Förhoppningsvis kan det finnas fler spelare tillgänliga då Forsberg, Axel, Fille, Thalén, John, Hedlund, Jacob S, Anton A och Bäckis inte var tillgängliga idag. 

Fem poäng till Kisa och åtta till Derby. Det är långt upp nu.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela