vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

2-0 seger mot Karle

Publicerad 2012-05-31 22:06:06 i MAI gammal 2012,

Efter 90 minuter fotboll så skrevs segersiffrorna till 2-0 efter mål av Pålle och Jonas. Ingen större match men det var tre poäng som var prio ett. En svår match att spela där vi borde gjort ett par till. Karle kommer till en bra chans sen lite skott utifrån annars var det en lugn dag på jobbet för stabile Ahl i målet. Men seger är seger och med rätt mycket ändringar i truppen från senast var det skönt med tre poäng.

Mer utförliga tankar imorgon.

Lugnet spred sig på Vifolkavallen

Publicerad 2012-05-29 16:44:57 i MAI gammal 2012,

Ungefär så kändes det att träna igår. Hade varit en helt annan känsla att komma till Vallen och gå på plan efter en förlust mot Tubbe. Även roligt att Sassa tyckte vi var duktiga och att det var rättvist, jag iofs vad annars går att säga. Dock var det manfall på själva träningen, väldigt blandat kompott men träningen genomfördes på ett bra sätt och de som var där fick iaf leka lite med bollen. 

Nu har vår lite lugnare period startat. Nu är det inte längre tuffa matcher mot toppkonkurrentar varje omgång. Dock ska vi absolut inte ta ut något i förväg. Faran är naturligtvis att man nu slappnar av och tror att det löser sig, lite av den mentalitet som har speglat de sista matcherna. Men det är nu vi måste vara som mest fokuserade med start mot Karle som naturligtvis är ruggigt sugna på första trepoängarna på torsdag.

Karles tränare bloggar även hann om ni vill läsa lite vad de tycker om sin start osv.
http://mvt.se/sport/tranarbloggen

Några positiva saker den senaste veckan då topp tre från v.21 ska försöka göra de till tradition och skriva en sådan lista varje vecka

3.
Bäckis form, tror inte han såg så här het ut på hela förra året
2. Axel Magnussons intåg i föreningen. Stabilt direkt och kommer göra mycket nytta
1. Segern mot Tubbe Naturligtvis

Funderingar en spelfri söndag

Publicerad 2012-05-27 19:32:36 i MAI gammal 2012,

Fotboll för mig!

Fotboll, detta spel som jag med många andra lägger ned osunt många timmar på varje vecka.

Fotboll, glädje och sorg, bitterheten efter en match kan ibland vara lika osund som timmarna man lägger ned egentligen är.

Fotboll, en livsstil? vad skulle man hålla på med om spelet i fråga inte fanns? 

Fotboll, viktigare än jobb och utbildning? skulle man göra en timplan för antalet timmar man ägnar sig åt vardera sak i tanken så är fotbollen nästan den som jag lägger ned mest tid på.

Fotboll, prioritet nummer 1? resa, umgås med nära och kära, nej, är det match går det först. Väldigt märkligt, enbart familjen som kan mäta sig i konkurrensen.

Men så är det inte alltid.

Ta t.ex känslorna inför Tubbe matchen

Hade inför Tubbe matchen för första gången troligen små tankar på att man kanske skulle sluta med det här. Ja inte sluta på studs men funderingarna gick kring att man kanske var slut som spelare. Efter tre förluster där jag själv varit lika dålig som omgivningen så sätter tankarna igång. Funderade nästan på att be om att bli petad inför matchen då jag absolut inte kände mig i fas. En fot som ömmade, ja ömmar fortfarande, en knäskada som gör sig alltmer påmind. Ja allt bara kändes fel och även fast jag inte är lastgammal såg jag slutet på karriären, om det nu är en karriär man har haft med div.4 spel i tre distrikt. Tankarna gick till och med så långt att jag kände att ett par sabbatsår från Idrott skulle ha varit en bra idé, dock så vet jag med mig att jag lovat för att spela året och att bryta något kontrakt är aldrig aktuellt. Men insåg att det kunde vara skönt att bara kunna ägna sambo samt det väntade mer tid efter säsongen. Kanske satsa på jobbet lite mer eller något bara som inte vara fotboll. Hade ett break från fotbollen tidigare och det gjorde susen, kanske skulle det vara bra nu också och om något år komma tillbaka som tränare eller något. Ja så gick tankarna, och tror aldrig de varit så allvarliga som denna gång.

Men efter en seger

Vinst mot Tubbe och jag gjorde min bästa insats för året, nu är de tankarna blott ett minne. Men det har varit en vecka jag har lärt mig mycket om mig själv och motivation. Men hur som helst, nu jävlar kör vi. Två poäng till serietopp. 

För övrigt grattis MAI till 100 år och en dag då.. Nu satsar vi vidare.

Äntligen seger igen

Publicerad 2012-05-26 11:53:22 i MAI gammal 2012,

Efter två sorger och en bedrövelse så blev det äntligen en trepoängare i "borta" matchen mot Tubbe. Jag tror nog att alla som varit någorlunda insatta i vår verksamhet kunde se vilken lättnad vi spelare och ledare efter matchen kunde njuta av. Vi hade vunnit igen, äntligen, efter ett riktigt bottennapp mot Derby och två klantiga, oerhört klantiga poängtapp mot LIU samt Boxholm. Men nu, även fast match i sig kanske inte går till historien som världens mest välspelade så är förhoppningsvis MAI anno 2012 på väg i det vinnande spåret igen. Vilket är otroligt skönt.

Dessutom slipper vi fira 100 år idag som sämst i stan. Också en stor lättnad för alla inblandade.

Matchen i sig är som jag tidigare nämnde inte så mycket att skriva om egentligen. Tubbe backar och lyfter ganska mycket långt på Demirel och Victor, dock tycker jag inte att de får ut så mycket av det. De kommer runt på kanten och får något inspel men det känns inte riktigt farligt egentligen. Det är egentligen inte förrän vi gör 1-0 20 in i andra som de börjar försöka spela, dock har de svårt att få till det, men dom känns helt plötsligt farligare men samtidigt så kommer de inte till så mycket lägen.

Istället kan vi även efter målet äga bollen, detta är något vi inte gjort under de sista matcherna och jag tror mycket väl att det är en bidragande orsak till att vi håller hela vägen. När sedan 2-0 kommer på en hörna av Martin efter en variant som inte var ett dugg inövad utan ett sätt att bryta mönster då vi varit svaga på fasta så kändes det riktigt skönt.

Tubbe får dock kvittera i 87:e efter ett diagonalt inspel och en riktigt lyckoträff på volley av deras vänsterback, ganska snyggt stolpe in lågt men närmare än så kom inte Tubbe. Och vi kunde inkassera tre rättvisa poäng då vi under 90 minuter var det bättre laget. Dock tycker jag Tubbe var bättre än vad jag väntat mig och de ska absolut inte vara bittra över sin insats då de mycket väl hade kunnat få med sig en poäng. Hade Johan storspelat i målet i andra också så hade vi fått de jobbigare. 

Målen gjordes av Bäckis på en halvvolley i krysset efter inspel av Jonas. Jag tar på mig en hockeyass på den då jag lyckades klackbryta på mittplan. Mycket snyggt fotbollsmål iaf och Bäckis fortsätter vara het.

I övrigt tycker jag alla gör en bra match och det är även ruskigt roligt att se Axel Magnusson göra debut i den gula tröjan som högerback. Han stod för en väldigt stabil insats rakt igenom och är en av dom ska ha ett plus tillsammans med många andra.

Lite smått och gott

Publicerad 2012-05-22 13:48:27 i MAI gammal 2012,

Har för min del varit en hektisk vecka och det har hänt lite saker i vår verksamhet. Eftersom jag inte skrivit så utförligt så tänkt jag i punktform delge er de viktigaste punkterna från veckan som varit
  • Bäckis har en bra målform, tre mål mot MAIF samt målet mot Derby. Hoppas den håller i sig inför fredagen
  • Axel Magnusson har redan gjort intryck i föreningen, gårdagens Van Basten avslut var av absolut toppklass. Av en back till och med.

  • Jonas och Swenson blir griniga om jag inte nämner att de vann allsvenskan igår utan att tappa en enda match.
  • Fille gick av igår med en skada i vaden, Örjan vilade igår pga av en fot, jag själv vilade också pga av en ond fot. Så ser skadeläget ut idag tillsammans med lite sjukdomar här och var.

  • Det finns ingen i verksamheten som är nöjd överhuvudtaget med den sista matchperioden. Men vi är bara tre poäng från serieledning.

  • Derby mot Tubbe. Förra årets bortaderby i Skänninge förlorades med 1-0 det andra vanns hemma på Vallen med 3-0

  • Lag gul går sådär i reservlagsserien. Förlust mot Rimforsa i helgen, gäller att även där vända trenden

  • Förlusten mot Derby var tung. Vi var ruskigt dåliga och ingenting fungerade överhuvudtaget. Derby var effektiva och gjorde vad som behövdes. Dock var tempot löjligt lågt och återigen faller vi på individuella misstag, ofta två tre i rad av olika spelare.

Sen är jag iaf nöjd över att vara diplomerad på bas-nivå som fotbollstränare. Äntligen. Dock lär avancerad få vänta tills jag har ett eget lag att träna.

Förlust med 3-1 mot Derby

Publicerad 2012-05-20 20:29:03 i MAI gammal 2012,

Efter 90 minuter anskrämlig fotboll stod det 1-3 på resultattavlan. Derby hade alltså lyckats få med sig alla tre poängen från dagens match på Vifolkavallen.

Vårt mål gjordes av Bäckis efter assist av Danne.

Nya tag inför fredag då Tubbe väntar i ett hett derby.

Magnusson klar för MAI

Publicerad 2012-05-18 21:16:37 i MAI gammal 2012,

Axel Magnusson har bestämt sig för att byta Mjölby klubb. Han kommer från och med nästa vecka finnas med i Mjölby AI:s organisation istället för i Södra. Detta är naturligtvis jätte roligt, dels att vi kan få in en Mjölby kille samt att vi får in en duktig fotbollspelare i vår verksamhet. Just att det är en Mjölby kille är bra då det varit ett medvetet val av MAI att faktiskt bygga på Mjölby killar i första hand utöver mig själv och Örjan, även Bäckis till viss del naturligtvis men han ses väll nästan som en Mjölby kille nuförtiden. Så de känns som att Axel verkligen kommer komma in bra i gänget och har redan under de första träningarna visat prov på både goda fotbollskvaliteér (trots förlust i fotbollstennis) samt att han kommer tillföra gruppen även utanför fotbollsplanen vilket är väldigt viktigt när det gäller nya spelare.

Vi ska även nämna att vår grannklubb verkligen har varit tillmötesgående gällande detta vilket är oerhört positivt. Det som hela tiden har varit i fokus, både från MAI och Södra har varit Axels egen vilja och det är skönt när en övergång mellan två "rivaler" kan skötas på ett så snyggt och smidigt sätt.

Vi hälsar Axel välkommen till vår verksamhet och han får förhoppningsvis dra på sig den gula tröjan mot Tubbe nästa fredag för första gången.

Förlust med 4-3

Publicerad 2012-05-17 20:56:23 i MAI gammal 2012,

Cupen är ett avslutat kapitel för MAI anno 2012. Förlust mot Maif med 4-3 efter en vad jag förstod en riktigt bra insats. Vet inte mer än så då jag inte såg matchen.

Kommer nog inte bli några uppdateringar alls inför Derby på söndag. Jag är nämligen på tränarutbildning hela helgen, ja sen idag faktiskt. Så jag somnar nog här i soffan inom 20 minuter.

Cupmatch och utbildning

Publicerad 2012-05-16 09:29:11 i MAI gammal 2012,

Då vi själva slog Derby på straffar och Motala AIF tog en stabil seger mot Krokek så är det nu dags för ytterliggare en match i Östgötacupen. Matchen spelas på Vifolkavallens konstgräs 20:00. Märkligt att vi inte kan lägga våra matcher 19:00 då Tubbe verkar kunna göra det och ta vår träningstid på konstgräset men så är det. Hur som helst så kommer det roteras kraftigt i truppen och vi som vilar kommer att träna. 

Laget ser ut så här

Ahl
Thalén Glader Fille Swensson
Pålle Martin Decker Jonas
Bäckis Anton

Timmie
Didde
H. Sternelöv
ev nån junior

Vi hoppas på en välspelad match och kommer MAIF med samma trupp som mot Krokek kommer det bli tufft. Men två bonusstraffar och ett bra försvarsspel kan göra matchen spännande.

Träning ikväll sen har väll de flesta ett par lediga dagar och långledigt. Inte jag. Det är nämligen diplomkurs på gång och torsdag till söndag är jag iväg på detta. Ska bli intressant att se vad man faktiskt har lärt sig under kurserna och jag hoppas väll att det ska gå bra och att man ska klara de prov och tester som ska göras. 

Även kul att träffa mycket fotbollsfolk. Bland annat är seniorledare från Karle, Linghem, Smedby samt lite sköna Motala killar med så det blir nog en riktigt trevlig helg hoppas jag.

Tungt tapp igen

Publicerad 2012-05-13 20:44:06 i MAI gammal 2012,

Då sitter man här igen, bitter och förbannad är väll kanske de två främsta känslorna. Bitter då vi tappar 3-1 ledning till 3-3 och förbannad på att vi gör så enkla misstag som resulterar i mål bakåt. Vi kan egentligen inte skylla på något mer än oss själva idag heller, återigen är det två tre individuella misstag som gör att vi tappar en ledning vi inte ska tappa. 

Först en rejäl skopa ris

Matchen i sig ska väll inte diskuteras så mycket, vi gör det så bra vi kan med dom förutsättningar dagen erbjöd. Att det är tillåtet att lägga sina matcher på Ryd konstgräsplan är för det första förjävligt. Varför LIU väljer att göra det finns det säkert en rimlig förklaring till men varför andra lag och förbund tillåter det är helt otroligt, jag har spelat division fyra fotboll i både Småland och Södermanland tidigare men det finns ingen plats jag avskyr att komma till så mycket som Ryds konstgräs. Jag har tidigare valt att inte diskutera kring förutsättningar som vi inte kan påverka och en sak som jag tyckt varit väldigt positiv både i serien samt i träningsmatcherna är att vi haft riktigt bra domare. Det hade vi inte idag, första halvlek är han helt okej även om han verkar ha glömt både kort och pipa hemma. I andra tror jag knappt att vi får en frispark med oss och nivån blir väldigt ojämn. Det gör det i sin tur svårt att veta vad man får och inte får göra, samt att han springer runt och ger dryga kommentarer till spelare tycker jag är riktigt illa. Men domarna är ju inte bättre än vad spelarna är på den här nivån och det är inte han som vid mer än 3-2 målet begår avgörande misstag idag. När han dessutom vid flertalet gånger fullständigt skiter i att hans assisterande vinkar för saker så blir det bara larvigt. Dock ska jag ge en person som tidigare fått skit här på bloggen beröm. Fingal på linjen gjorde nog inte ett misstag idag och det är han nog ensamt om på Ryds konstgräs idag. 

Sedan lite mer fokus på matchen

Det var lite kort om allt runt om, för vår egen del så är det alldeles för mycket bolltapp över hela banan. När vi börjar få domslut mot oss börjar vi blir stissiga och upprörda vilket gör att besluten på plan inte blir bra och det medför att LIU lyckas ta över. Jag tror även att när 3-2 kommer så flyttas tankarna till Boxholm och det blir lite ångest över spelet. Tråkigt med sant.

Målen görs idag av Martin Johansson, Danne Andersson samt Örjan Birgersson i nämnd ordning. 1-1 i paus och 3-3 som slutresultat. Örjan har ett till inne som döms bort för offside. Enligt Danne och hans twitter så menar källor på att det är korrekt bortdömt men det såg mycket tveksamt ut.  

Ingen skugga ska dock falla över LIU. Jag tycker dom gör det bra utifrån underlag och spelartrupp. Det som är mest positivt är att det under de fyra matcher jag spelat mot LIU alltid varit bra stämning på planen då fleratalet är riktigt trevliga. LIU som lag är alltid en trevlig motståndare och tyvärr har de en "asfalts" bana att lira på som en av deras forwards uttryckte de. Dessutom gillar jag när det går att prata och ha en trevlig dialog när bollen är långt ifrån med motståndarnas forwards och det har det alltid gott att ha när vi möter LIU.

För vår del tycker jag Thell och Martin på mitten gör en bra match. Örjan nyttig och skönt att Danne fick göra mål igen.

3-3 kanske är rättvist över 90 minuter men jag tror inte de hade lyckats ta en poäng om inte domaren fallit för en alltmer skrikande skara då de får frisparken som de gör 2-3 på. Dock kan vi inte skylla på honom. Vi gör för många enkla misstag både tekniskt och taktiskt under 90 minuter och det är därför vi inte tar tre poäng. Oavsett vilka vi möter, vilka förutsättningar som finns får vi inte begå så kallade juniormisstag över hela banan. Det kostar poäng.


Time to rise again

Publicerad 2012-05-12 16:42:33 i MAI gammal 2012,

Efter ett par dagars frånvaro från bloggen så börjar det nu återigen närma sig match. Och det är en viktig match, en riktigt viktig match ur många synvinklar. Dels om vi vill hänga med i toppen, det är oerhört viktigt att inte tappa för många poäng tidigt då kan det vara lågnt kvar, dels med tanke på klyschan "ett lag är aldrig bättre än sin sista match". Det gäller att direkt hoppa på segertåget igen och göra en bra insats mot LIU.

Det är alltså universitets laget LIU som står för motståndet imorgon och 17:00 på förmodligen den sämsta konstrgräsplanen Östergötland nämligen Ryd. Att det är tillåtet att spela division 4 fotboll där är bara sorgligt men så är det och det är inget vi kan påverka. Det vi kan påverka är vår egen insats och ser man till förra årets insatser mot LIU så var det lite blandat.

Hemma förra året blev det seger med 1-0. Vi var totalt utspelade i 90 minuter men lyckades sätta dit en fast situation.

Borta (match 1) spelade vi 0-0 då kommunen inte lyckades bistå med ljus matchtiden ut. Mycket märkligt. Borde varit tre poäng då det vanligtvis är hemmalaget som ansvarar för sådant tycker jag men det blev iaf omspel.

Borta (match 2) torsk med 6-0. Tre dagar inför derbyt mot Södra och många vilades inför Södra matchen. Vi var redan då klara både neråt och uppåt så inställningen va väll sådär.

LIU har blandat under uppstarten men kommer säkert vilja prestera bra, de är ett spelande lag som vill äga bollen och förra året var det mycket försvarsspel i alla tre matcherna vi mötte dom och det tror jag inte kommer ändras under morgondagen.

Kommer bli en del ändringar i truppen, inte för att någon har blivit petad utan det är skador eller andra anledningar som håller spelare borta. Bäckis är en av dessa och han har ont i ett baklår sedan matchen i tisdags, Fille missar också matchen och det fanns en del oklarheter kring Martin Johanssons knä. In i truppen går framförallt John Thell men även några till då 16 gubbar är uttagna istället för 15 som varit fallet förrut. 

U-laget förlorade idag mot Mantorp C med 2-0. En jäkla tur att Pelle "Sommen" är på Rhodos en vecka annars hade man väll fått höra om den förlusten dagarna i ända på jobbet.

Motala AIF väntar i cupen

Publicerad 2012-05-08 22:18:11 i MAI gammal 2012,

Efter seger under tisdagskvällen med 9-2 mot Krokek så väntar Motala AIF för Mjölby AI i nästa omgång i östgötacupen. Matchen ska spelas innan 30 Maj.

Info om Boxholms matcher finns längre ned på bloggen.

En match med två ansikten.

Publicerad 2012-05-08 21:57:21 i MAI gammal 2012,

Efteråt sa Crille en sak som säkert är sann, det är svårt att analysera något sånt här direkt efter matchen. Kan inte annat än hålla med, jag kommer alltså inte försöka förklara och analysera mer än nödvändigt kring varför vi tappar ledning 2-0 till torsk 3-2 med en man mer. Totalt onödigt då Boxholm för dagen inte är speciellt bra, tycker inte vi eller Boxholm idag presterar som lag för den absolut toppen. Men Boxholm tar tre poäng och nu är det fyra lag i toppen på 9 poäng. Två Mjölby lag samt Boxholm och Derby

Hur som helst så ska jag väll skriva något om matchen mer än att det blev torsk. 

Första halvlek har vi kontroll, vi släpper inte till mycket och framförallt Bäckis och Martin har bra koll på deras mittfältare som längre fram ska bli förgrundsfigurer för upplösningen. Men under första 45 kommer dom inte loss alls och Boxholm skapar egentligen ingenting. Vi spelar inte heller någon sprudlande fotboll under första 45 men skapar ändå ett par vassa chanser och är det bättre laget. 1-0 kommer på straff efter att Pålle blir neddragen, jag får äran att rulla dit den. Tvåan kommer efter en djupledsboll av Martin Johansson som Örjan rullar dit enkelt. I samband med andra målet får deras mittback även sitt andra gula då han snackar lite för mycket med domaren, det va han inte direkt ensam om som vanligt. 

Andra halvlek vet jag inte riktigt vad som händer. Boxholm satsar allt på ett kort och går med full fart framåt samtidigt som vi blir fega, bekväma och slutar ta jobbet. Jag känner inte att det handlar om dålig inställning men vi vinner nog inte en andra boll och då blir vårt mittfält totalt satta ur spel. Deras två mittfältare löper och löper och vinner andra bollar samt dirigerar ut bollar på kanterna. Sedan att första målet är ett jävla skit mål då skottet tar i ryggen på en av våra och in i mål gör inte saken bättre. Men när de får 1-2 så blir vi ännu mer osäkra och tappar ännu mer och så blir det även 2-2 och till slut 3-2.

Allt känns just nu bara totalt onödigt. Vi hade ett guld läge att göra ett ryck men kastar bort det totalt i onödan. Att be om ursäkt för dålig inställning eller något sånt är bara patetiskt tycker jag för det är inte anledningen. Anledningen känns som att vi blir fega, vi slutar anfalla samt att vi tror att någon annan ska göra jobbet åt oss, vi blir alltså för bekväma. Sedan blir vi mer och mer ängsliga när dom kommer närmare. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Men fotboll är så här ibland. Tyvärr. men det kommer nya matcher även fast det inte känns bra just nu. Närmaste LIU på söndag.

Ska vi se något positivt så är det väll att Örjan gör sitt fjärde på fyra matcher samt Martin och Bäckis första halvlek. Annars så vetifan.

Jag kände mig nöjd med min egen insats fram till 2-2 då jag enbart får en touch på bollen när Fridlund vänder. Där ska jag naturligtvis trycka bort boll och allt. Men men. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Dock är det tråkigt när man ger bort poäng och det kan bli kostsamt mot slutet.

Så här nära inpå är det som jag nämnde jäkligt svårt att få ihop något vettigt. Dock vill jag bara få matchen ur systemet och kunna lägga den bakom mig.

Tror dock att det sämsta man kan göra nu är att klaga och sänka oss. Vi har fortfarande tagit tre segrar på fyra matcher. Nu har vi förlorat mot ett lag som satsar på trean. Helt klart är vi inte nöjda med insatsen och det var dåligt i andra men vi måste samtidigt se säsongsstarten på ett positivt sätt. Så det jag gör är nu är väll att be allt folk runt om att precis som vi glömma den här matchen och inte ge en massa kommentarer till spelare, det känns tungt nog ändå att ha förlorat. Så håll det positivt både spelare och fans. Bit ihop och kom igen.!

Klockan räknar ned

Publicerad 2012-05-08 15:24:29 i MAI gammal 2012,

Bara ett par timmar kvar till matchstart, sitter precis och väntar på att pasta vattnet ska koka upp och att maten ska börja bli klar. Känns bra, har haft en bra dag både på jobb och sedan på körskolan. Lagom anspänning tycker jag faktiskt, har inte haft det alltför stressigt eller alltför lugnt, det har gett mig möjlighet att faktiskt fullt ut fokusera på matchen. Inga besök, inga måsten, ingenting sådär runt om som går att störa sig på.

Det känns med andra ord bra, kanske för bra. Vi får se.

Fantastiskt väder är det iaf. Ska de bli mycket folk någon gång iår på Vallen är det idag, ja derbyna mot Tubbe och Mantorp förstås men känns som att matchen idag är lite mer än dessa. Mest för att det vore förbannat skönt att få slå Boxholm, att få slå dom som är tippade att vinna serien, eller för att låna en gammal mästartränares uttryck "jogga hem serien".

Alla friska och krya förutom Friberg (knät) och Thell som jobbar. Annars är det fullt manskap ikväll. 

19:00 är avsparken missa inte detta.

För övrigt så lovar jag att uppdatera bloggen oavsett vinst eller förlust.

Tre matcher idag

Publicerad 2012-05-07 19:31:21 i MAI gammal 2012,

Division fyra västra och omgång fyra fortsätter idag.

Resultatet igår var väll relativt väntat i mina ögon. Hjulsbro slog LSW med 3-1. Tyckte Hjulsbro var lite tyngre och farligare än LSW. Dock hoppas jag nuförtiden alltid på kryss i alla matcher utom våra egna då det känns som att väldigt många lag efter två tre segrar kommer äta sig ikapp toppen.

Idag spelar
Malmslätt - Derby
Kisa BK - Liu
Mantorp - Tubbe

Kan sluta precis hur som helst i alla matcher så att tippa dom känns näst intill omöjligt.

U-lagets två första matcher

Publicerad 2012-05-07 19:20:36 i MAI gammal 2012,

Finns det något som är mer spännande än en match i reservlagsserien klass 2 klockan 20:00 en onsdagskväll? Jag vet inte om den frågan behöver ett svar, men konstateras kan att säkert minst sju personer tog sig till Vifolkavallen för mötet mellan Mjölby AI U och Sturefors. Matchen var inte av någon högre kvalitet och båda lagen verkade stundtals sakna det fokus som krävs för att ta riktig kontroll över spelet. Slarvigt skulle jag vilja påstå att vi i gula tröjor ändå hade ett ganska starkt grepp i första halvlek där vi rullade boll hyfsat bra och kom till ett par chanser vilket i slutändan resulterade i ett mål av Alexander Nyman. Försvarsmässigt hade vi hyfsat bra koll även om Sturefors hotade någon gång med passningsförsök till en hårt arbetande forward, men de hittade ändå aldrig riktigt den där riktigt farliga chansen.

I andra halvlek är det ombytta roller och tyvärr måste erkännas att det stundtals spelades riktigt dålig fotboll från vår sida, där ingen tog arbetet vilket innebar en serie meningslösa långbollar till ytor där ingen var. Sturefors kände nog i det läget av att vi hade tappat gnistan vilket gjorde att de skapade ett par möjligheter, där det farligaste var ett ribbskott. Vi lyckades ändå freda vår egen kasse och slutresultatet skrevs till 1-0. Matchens stjärna ges till David Glader som står för en bra insats som mittback och är en bidragande orsak till att nollan bakåt hölls intakt.


På lördagen spelades ytterligare en match där Stjärnorp stod för motståndet. Då vi vann mot Stjärnorp förra året med ganska stora siffror kändes det som att vi gick ut med gott självförtroende. För gott självförtroende skulle det visa sig. Stjärnorp tog ledningen med 1-0 efter ett skott som målvakt Ahl släppte förbi sig när, den för dagen, extremt starka vinden spelade honom ett spratt. Efter den kallduschen lyckades vi snabbt vända på steken genom mål av Jalal Filly och Didde Svensson, varpå segervissheten åter tog sin plats i våra tankar.

När vi sedan gick ut till andra halvlek verkade det som att vi hade slappnat av helt och trodde att de resterande 45 minuterna endast var en transportsträcka till tre givna poäng, vilket sällan är en speciellt lyckad inställning. Mycket riktigt straffar sig detta och Stjärnorp lyckades göra två snabba mål vilket gjorde att vi återigen låg under och tvingades jaga kvittering. När vi sedan decimerades till tio man efter ett rött kort på Oscar Heindoff blev jakten extra tung och vi lyckades med nöd och näppe kvittera i slutsekunden efter en fin frispark av David Glader (enligt Davids egen utsago det vackraste mål som någonsin gjorts på Vifolkavallen, vilket eventuellt kan vara något av en liten överdrift om man ser på det med objektiva ögon). Slutresultatet 3-3 var inget vi var speciellt nöjda med och efter matchen fick sig laget en utskällning av Coach Håkan "anfall i flock" Ericson.

Sammanfattningsvis: två matcher, två halvdana insatser men ändock fyra poäng. Härifrån kan det bara bli bättre.

Vid pennan Martin Swenson

Vi slår ur underläge igen

Publicerad 2012-05-07 15:25:16 i MAI gammal 2012,

Just det rubriken syftar mot verkar vara något positivt för Mjölby AI. Vi har ännu inte gått in i någon match som favorit och inte gär vi heller det mot Boxholm. Även fast vi just nu toppar serien tillsammans med Derby (Derby har 2 plusmål mer) så bör Boxholm ses som favoriter. Nordicbet gör ytterligare en gång klart för oss att det är så i och med oddset 2.65 på MAI hemma på Vallen mot Boxholm.

Lite andra anledningar mer än oddset är väll helt enkelt att Boxholms tränare menar på att dom ska upp i trean iår, inget snack samt att det var dåligt med torsk mot Kisa trots sin fantastiska trupp. Boxholm är bra och det kommer bli en riktigt tuff drabbning men den stora frågan är dom så bra som dom själva verkar tro?

Resultat hittills

Boxholm - Hjulsbro 6-1
Malmslätt - Boxholm 2-3
Boxholm- Kisa 0-1

Mjölby AI går dock inte i matchen med gott självförtroende. Truppen är i stort sett intakt och träningen under gårdagen var bättre än många inför match träningar varit tidigare. Så det är med en god känsla i kroppen som jag kommer sätta mig i bilen ut till Mjölby imorgon och ladda inför match. En mycket god.

Mer än 1/10 spelad av säsongen

Publicerad 2012-05-05 10:37:34 i MAI gammal 2012,

14% om man avrundar uppåt är nu avklarat av div.4 västra. Alltså enbart 86% kvar tills säsongen kommer avslutas mot Malmslätt hemma på Vallen den 7 Oktober. Eller avslutas, det vet vi ju inte. Har vi kvar den plats vi just nu ligger på så kan det bli tre veckor till med fotboll.

Vad har hänt då?

Måste väll säga att jag tycker säsongsupptakten faktiskt varit ganska väntad. Inga jätte skrällar även fast jag höjt lite på ögonbrynen över att Karle tog poäng mot Mantorp i omgång två samt att Kisa vann borta mot Boxholm nu i tredje omgången. Sedan tror jag många är lite förvånade över att vi faktiskt har tagit tre raka och är en av två fullpoängare hittills. 

Fortsättningen

Vi har precis som under de första 14% av säsongen tre tuffa matcher i näskommande 14%. Boxholm hemma, Liu borta och Derby hemma. Plus att det ska planeras in en cupmatch. Cupen har ju varken Liu eller Derby något att oroa sig kring då Liu valt att inte delta och Derby missade avancemang på straffar efter en jämn match mot oss. 

Efter den här perioden som avslutas mot Derby den 20 Maj kommer det bli något lugnare matchande någon vecka innan vi går in i det intensiva Juni schemat. Om vi nu inte tar oss vidare i cupen vilket kommer göra att ytterliggare en match ska in ganska snart. 

Lite annan fotboll då

Va igår och såg ett stabilt Östria ganska enkelt manövrera ut Södra. Stabila rakt igenom. Tror som jag skrev på twitter att Östria nog kommer vara med lite längre iår än förra året. Södra fick Sandström skadad, dock det jag tyckte var i mest intressant är väll den nya i Södra, Omar. Efter en 2-0 torsk dansade han av planen med ett stort leende. Jag vet inte vad de andra tycker om det?

Boxholm förlorade som sagt mot Kisa. Ett Kisa utan Scott, Djerf och Blixt. Den trion som jag ser som mest tongivande i Kisa. Boxholm kommer förmodligen vara grymt taggade på tisdag då just motivationen verkar vara någon som tränare Rosén tryckte på efter matchen.

LSW har klart med Fredrik Johansson från MAIF. Någon som har koll på kvalité? LSW som kändes ofarliga har nu fått in någon som kanske kan ändra på det längst fram? 

Derby går som tåget i serien. Tre raka och har imponerat mycket. Framförallt nya mittbacken Rickard Yngve. Frågan är om Derby kommer hålla hela säsongen men de har startat imponerande och de har väll även som målsättning att fira hundra med en topplacering. 

Tubbe tog en bra seger mot Boren. Tror Boren kan vara bra på hemmaplan då några av de äldre gjorde comeback mot Liu. De verkar inte vara lika starka borta. Tydligen ska f.d MAI keepern Johan Gustafsson återigen ha storspelat mellan stolparna. Kul för honom och hoppas han kan fortsätta utvecklas och bli så bra som vi redan förra året såg att han har potential för.

Tre nya pinnar med hem till Vallen

Publicerad 2012-05-04 17:21:52 i MAI gammal 2012,

Skönt och trivsamt, ja det var känslan jag fick idag på jobbet. Livet var allmänt nice, även fast diverse krämpor, knä, fotleder samt ryggen efter en totalt onödig tackling jag åkte på i 93:e. Men dagen efter att vi slagit tredje raka "toppkonkurenten" i serien så kan man inte vara annat än nöjd. Igår är jag även nöjd med det jag själv presterade vilket är ett steg framåt gentemot Kisa och Hjulsbro.

Dock vet jag inte riktigt vart vi ska ranka denna match gentemot de andra två. Vet faktiskt inte vilket av dessa tre lag jag tror mest på. Det känns som att både Kisa och Hjulsbro var farligare framåt men att LSW hade ett bättre grundspel där de faktiskt ville spela fotboll, ja ibland iaf. Tycker det kom mycket långt vilket vi inte alls hade väntat oss av ett annars väldigt bollskickligt (men gnälligt) lag.

Första halvlek var kanske inte någon toppinsats från vår sida. vi ligger bra i positioner bakåt och kommer runt vid kanterna vid ett par tillfället. Målet av John kommer också till efter att vi har fått ett inkast högt upp i banan som sedan efter en kombination på kanten slås in av Thalén. John har smygit sig in mot ytan framför bortre stolpen och slår från 10 meter in 1-0 med högern. Halvlekens näst farligaste chans är när Danne skjuter i stolpen, hade varit året mål om den letat sig upp i krysset. 

Bakåt har vi bra koll. LSW skapar egentligen inte någonting mer än någon halvchans sista fem när vi blir lite stirriga och springer lite för mycket ur våra positioner. 

Samma visa i andra. Vi gör inte heller här någon större prestation men vi gör ändå 2-0 efter 10 minuter. Vi sätter hög press med Örjan och Danne vilket gör att LSW missar rensnigen rakt på Bäckis. Bäckis slår sedan en riktigt bra pass till Örjan som tar in bollen, petar lite till höger och sedan skruvar in bollen i borta krysset. Ett riktigt bra fotbollsmål.

Om LSW hade svårt att komma till i första så blir de inte bättre i andra. Har pratat både med Adam och Hedlund idag och vi tre centralt där bak hade samma känsla. Det var aldrig farligt. Det är något inlägg som går i ribban i första och någon halvchans i andra men LSW känns aldrig riktigt farliga. 

Kort om LSW så måste jag säga att det finns stora kvaliteér på vissa av spelarna. Både som fotbollspelare men några borde nog även kunna göra karriär på en annan plats där man står på en scen eller framför en kamera. Men rent fotbollsmässigt var det nog det bästa laget vi mött hittills men både Kisa och Hjulsbro kändes giftigare framåt. Precis som jag tippade lite innan säsongen tror jag att dessa tre lag vi mött kommer hamna bland de sju främsta och det står jag fast vid. 

Lite spelarkritik så är det Martin Johansson som är fantastisk. Örjan avgör men kommer i övrigt inte rikigt upp på samma nivå som de andra två matcherna dock gör han det han ska.. Mål.. Sedan vet jag inte om jag är för självgod men jag tycker att jag och Adam faktiskt gör en riktigt bra match samt att Hedlund är riktigt stabil längst bak. Många små situationer som inte blir mer än små på grund av ett tidigt agerande som ofta är rätt.

Sammantaget gör vi en okej insats men vi kan bättre. Tycker vi har full koll på det som händer ute på plan och vinner rättvist utan att förta oss.

För vår egen del väntar nu Boxholm på tisdag. De ska bli kul. Tillsammans med Derby är vi de enda fullpoängarna. Dock tror jag att Boxholm efter matchen idag mot Kisa gör oss sällskap.

2.25 hade det gett att spela oss mot Kisa i premiären
2.65 mot Hjulsbro
2:55 mot LSW igår.

Den trippeln hade gett go pröjs tillbaka.

Nyförvärven fixade segern.

Publicerad 2012-05-04 07:52:26 i MAI gammal 2012,

2-0 borta mot LSW. Tredje matchen bjöd iaf på bättre fotboll än på Skogsvallen senast och segern var egentligen inte hotad då ett stabilt försvarsspel matchen igenom gjorde det svårt för LSW. Målen gjordas av John "Johan" Thell och Örjan Birgersson.

Ska även tilläggas att Martin Johansson verkade tro att han va 19 igen och löpte kopiöst hela matchen. Under de två säsongerna jag lirat i MAI har jag aldrig sett Martin göra en så bra match som igår. Outstandig på plan enligt mig.

Mer utförligt ref kommer senare idag.
Fram tills dess kan ni fundera på vad 2.35, 2.65 och 2.55 står för.

Tredje seriematchen på gång

Publicerad 2012-05-03 16:07:40 i MAI gammal 2012,

Har denna vecka faktiskt haft ganska fullt upp. Examensarbete ska skrivas, nya uppgifter introduceras på jobbet samt en sambo att ta hand om. Ja det har helt enkelt inte funnits tid att skriva. Förrän idag.

LSW väntar och även dom är ett lag många tror kommer hålla till högt upp. Vi mötte dom i träningsmatch nummer två och förlorade med 1-0. Jag själv deltog inte så jag kan inte säga så mycket om matchen mer än det jag hört vilket är att LSW var stabila och bra. Nu är det nya match och LSW har tagit fyra poäng under sina två första matcher. I premiären slogs Malmslätt tillbaka med 2-1 och i andra omgång fick de med sig ett kryss mot Kisa. Kisa som är väldigt svårspelade borta, dessa resultat är starka och LSW går säkert in med ett bra självförtroende mot oss.

För vår del är det nästan samma lag som senast. Thalén och Anton Andersson är tillbaka i truppen och ut går Didde samt Bäckis som blivit sjuk. Efter två raka segrar och en bra tisdagsträning är det ett optimistiskt MAI som åker till Motala för match på Norra IP klockan 19:00.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela