vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Listan för denna vecka

Publicerad 2011-10-30 12:03:30 i

Efter en helg i fotbollenstecken så tänkte jag bli lite nostalgisk här. Tänka mig tillbaka till några fantastiska år i Växjö, nåra år som inte innehöll knappt någon fotboll alls. Egentligen två års uppehåll från fotbollen då satsningen istället låg på handbollen. Ganska fantastiskt såhär i efterhand att en fotbollsnörd som jag inte hade något alls med någon fotboll att göra under två hela säsonger. Ja mer än div.6 spel utan att träna. Men det är skit samma nu, finns ett par saker jag tycker varit extra kul och en krydda i handbollen under de åren jag spelade i HF

5. Vinslöv borta mitt första år i HF. På den tiden allt inte va 110% seriöst som det blev till andra året. Till att börja med så kan jag ju för er som aldrig varit i Vinslöv, se filmen plötsligt i Vinslöv och titta på dom människorna. Så fast värre är det att komma dit. Men just den matchen är lite speciell. Inte för att Altberg fick spela på nio före mig eller för att årets golle 2008 satte fyra skott i krysset sista tre minutrarna och avgjorde utan för den fantastiska hemresan. Vi hade bunkrat upp med vin, kex och ost i minibussen. Längst bak i bussen satt jag och Holma och hade kanske den trevligaste hemresan från Vinslöv någonsin. En mysig picknick på väg hem från Vinslöv, den resan var omtalad ett par år efteråt och lockar fortfarande skratt.

4. Pelle Söderqvist hade jag som tränare alla mina år. Funderade på vad han gjorde under dom åren och det finns en speciell grej jag tyckte va sjuk kul som hände ett par gånger per säsong. När domaren Peter Karlsson tog fel beslut vilket vara ganska vanligt och Pelle stod vid sidlinjen kom alltid samma kommentar till Peter Karlsson kollega. Med hundvalps ögon och armarna rakt ut kom kommentar "men Berka". Alla som haft Pelle och sett detta vet jag uppskattar just detta minspel.

3. Under alla åre hade vi en kille som sällan var på plats. Det var jobb och annat som hela tiden tog tid. Enligt sig själv jobbade han på Visma och åkte runt och var säljare. Men hans riktiga jobb för förhandlare åt ett speciellt fack. Varje match och träning Damberg va på plats tror jag ägnades åt att diskutera hur förhandlaring gick eller inte gick och hur de skulle utvecklas. Sjukt roligt varje gång ämnet kom upp.

2. Mycket Vinslövs koppling. Jag vet inte varför men ja det var speciellt med dom. Men den här punkten tillägnas Glantz. Att under genomgångar kunna tappa fokus så totalt kring det vi pratar om och istället kunna smifnittra åt ett namn i två tre minuter. Det är stort. Framförallt framkom detta när hjälten Per Muhr diskuterades under en genomgång år ett. Tror inte Pelle fick fram något mer än hans namn på grund av ett gäng fnittriga handbollsspelare med Glantz i spetsen som tyckte att hans namn för skit kul.

1. HF Bloggen måste ju ligga först här. Under nästan två säsonger så drev vi bloggen fullt ut och la ned åtskilligga timmar på det. Men bra blev det och den positiva feedback man fick runt om handbolls sverige var riktigt bra och stark. Dock så blev det ju ett slut för den både på grund av föreningen och att vi som drev den inte orkade riktigt fullt ut. Men vem minns inte studio HF när Andreas raljerade över Lågans oduglighet (de vann serien) eller när Lasse Sahlin blev bittrare och bittrare på allt för varje program. Och Jockes irriterade min när vi pratat alldelles för länge. Sjukt kul va det, men också sjukt mycket tid som fick läggas ned på det. Tur att man bara pluggade då!

Lyckad kväll

Publicerad 2011-10-30 11:36:55 i Allmänt,

Blev en klassisk heldag, lite sådär så man tänker tillbaka till Malmköping när det alltid börjades tidigt och avslutades sent, ja för dom flesta utom mig själv som inte brukade hålla ut hela tiden. Men igår va man iaf med fullt ut och från den fantastiska matchen i PL Chelsea - Arsenal till en kebabrulle från något hak nere i stan så var det mycket trevligt. 

Många bra diskussioner och mitt intryck av de tankar som flödar är att det kan bli ett väldigt positivt år i MAI säsongen 2012, 100 års jubileum, ett jävla gött gäng i truppen ger mig en väldigt positiv syn på det som komma skall faktiskt. Och med stor sannolikhet är även jag med på tåget nästa år.

Blev även utsedd till årets spelare, tror inte det beror på min vårsäsong som högerback då jag va rätt kass kan jag ju villigt erkänna. 

Synd att inte mer annat folk slöt upp till Kvarnparken dock. Tåget där vid 12 kändes smart att ta då festen var relativt död redan då. Som Danne sa redan halv 11. Jaha vad händer nu då? Och svaret blev ju ungefär ingenting alls. 

Såg även att Hovmantorp åkte ur elitfyran, fantastiskt tråkigt. Såg laguppställning och då kan man ju verkligen ställa sig frågan vart alla a-lags spelare var? 

Lov nu då. Eller nja. Imorgon är det första läger dagen på vinterproffslägret. Nice.

Perfekt start på dagen

Publicerad 2011-10-29 09:46:02 i Allmänt,

I vanliga fall brukar jag som jag tidigare nämnt lägga ned tid och intresse för att kika på 08 fotboll på svenskafans, idag blev det eurotalk istället och en småtrevlig panel. Tjejen är nämligen iväg till Borås på besök hos moster och kusin så jag har en ensam helg här hemma. Då kan man ta lördagsförmiddagen att kika på något program på fantv, fixa en god frukost, en kopp kaffe och bara njuta av det är ett par timmars ledigt för en gångs skull. 

Egentligen borde jag lägga varje vaken sekund på min uppsats, men va fan.

Idag händer desto mer, ska iväg med Il capitano om en liten stund och fixa lite inför kvällens spektakel. Sedan blir det lite sportbar, lite förfest och sen förhoppningsvis en förbannat trevlig kväll. Hoppas många när fyllenivån för att börja såga saker till höger och vänster, den brukar uppskattas och jag själv har väll tyvärr ganska lätt att nå dit.

Kvarnparken ikväll. Minns hur det gick där sist. Men nu är det lite varmare ute. Och ingen Simon utan skor med.

Ev avslutas väll kvällen på Harrys. Inte alls omöjligt. Sista tåget till Linköping fick väll runt 1 så de gäller att hinna med det.

Tips idag också

Birmingham - Brighton 1
Schalke - Hoffenheim 1
Torino - Empoli 1

Inga stora pengar men hoppas återigen på lite plus så man kan börja spela på riktigt.

Ett nytt alternativ nästa helg är Malmköping. Vi får se vart de bär av.

Laddningen inför morgondagens avslutning har börjats

Publicerad 2011-10-28 20:32:13 i Allmänt,

Imorgon är det min första avslutningsfest i MAI och är för en gångs skull riktigt sugen på att ta sig någon öl. Har varit dåligt med det sista tiden och soffan har prioriterats vid lediga stunder. Men imorgon är det dags och det ska bli trevligt. Laddningen börjar redan vid 13 då de blir ett besök på All-star i stan för kanske något gott att äta och så klart Arsenal - Chelsea. Nice.

Har även gjort tränar debut på handbollsplanen idag. Nej det är för en gångs skull inte något större projekt mer än att jag hjälpte en kollega med lite tester med hans lag samt körde lite handbollsövningar. Kanske blir fler besök, saknar nämligen tränarbiten ganska mycket sen det begavs sig för massa år sedan i MIF.

Såg att man va omnämnd på områdets mest objektiva blogg, ja den för de som befinner sig på andra sidan ån. Fantastiskt att folk som inte har någon koll skriver om en. Men så är det ibland. Men inga dörrar är väll stängda, men då inför nästa säsong skulle jag säga. Det mesta är väll klart men kommer delge mina tankar lite längre fram när jag fått fundera ett tag till.

Nästa vecka är det dags för ett nytt uppdrag. Ledare på ÖFF:s vinterproffs läger. Ska bli riktigt skoj faktiskt, rätt mycket stora namn som kommer cirkulera under dagarna nästa vecka och hoppas jag kan snappa upp en del matnyttigt som man kan ha användning för i framtiden. Ska samarbeta med mannen som med stor sannolikhet hade varit min tränare till nästa säsong om jag haft tid och möjlighet att träna och satsa nämligen Östrias tränare Rikard. Så de ska bli skoj. Bara välutbildade människor och så lilla jag.

Funderar även på ett litet besök i Växjö till nästa helg. Men får se. SJ brukar ju inte vara de roligaste att samarbeta med. Nu... En stor whiskey och en kall öl. Sen somna i soffan inom 30 minuter.!

Bleah vilken dag

Publicerad 2011-10-27 22:15:51 i Allmänt,

Ibland är dagarna bara för jobbiga, särskilt efter en dålig natt där man knappt kunnat sova. Iväg redan 7 imorse och hemma vid 20.30 möten jobb och typ allt samma dag. Men snart är de lov iaf.

Möte kring öff. Känns som att man kommit in bra där och mycket skönt folk. Ser fram emot nästa veckas läger.

Sista dagen innan lovet imorgon. Satan i gatan så skönt. Iaf tre fyra dagars helledigt. Men de lär väll ägnas åt uppsatsen.

Ett bra samtal med Hedlund igår igen, ser ljust ut för framtiden vad jag än väljer.

Lite nytt kring fotbollen

Publicerad 2011-10-26 12:15:05 i Fotboll,

Har varit fullt upp nu ett tag. Fy satan vad jag har saker att göra men det är väll bara hoppas att det i slutändan kommer vara gynsamt. Praktik, möten, jobb och skola ja allt samtidigt. Plus att jag nu sitter och försöker skriva c-uppsatsen eller iaf börja med den. Fattar inte hur detta ska gå ihop sig men de är väll bara att gilla läget. Lär ju bli en del uppsatsskrivande på praktiken. Men uppsatsen känns rolig och ett intressant ämne. Kan bjuda på frågeställningarna iaf.

Historisk frågeställning

Hur påverkades det svenska idrottssamhället av övriga Sveriges förändringar under 1900-talet?

Didaktiskt frågeställning

Hur kan man på integrera idrottshistoria i den vanliga historiaundervisningen i ett NIU program?

Men nog om den. Ska nog förhoppningsvis kunna få ihop de bra tillslut. Kommer kanske lite textstycken från den längre fram om det finns intresse.

Men de är nog kanske inte det viktigaste. Har rört lite på sig under de senaste dagarna. Har varit på möte med både Derby och MAI samt att jag tackat nej till Östria. Börjar med lite tankar kring Östria

Då jag kommer ha åtta veckors praktik uppdelat fyra höst och fyra vår så känns det fel att gå till en satsande division tre klubb. Hur kul det än hade varit och hur sugen jag än är fungerar det inte med min nuvarande situation med jobb, skola och liv. Får se, kanske är aktuellt igen när jag har en annan livssituationen.

Kvar är då MAI och Derby. Båda lockar faktiskt, betydligt mer än förra året då MAI var klar ett hela vägen. Får se lite hur trupperna ser ut om någon vecka samt hur lite annat utvecklar sig. Men just nu ligger klubbarna rätt lika faktiskt. Kan också vara viktigt att veta vilka serier respektive lag kommer lira i. 

Nu tillbaka till uppsatsen, plus att jag väntar på att allt jag gjort sista tre veckorna ska bli rättade så jag kan andas ut. Ja jag hoppas iaf på det.


Ny lista

Publicerad 2011-10-23 18:59:05 i

Dags att krita ned en nya toppfem lista och det fortsätter i fotbollensvärld. Ja den lokala världen, har tänkte igenom alla de spelare man genom åren tränat med ett par gånger i veckan, vissa har det varit grymt kul att träna med och vissa mindre kul. Men det är samma här, några stycken sticker ut av några få anledningen och har gjort det lite roligare att träna.

5. Johan Söderberg
Ett riktigt svin kan man sammanfatta honom med. Var inte bara en gång man fick en knack på axel innan träningen och han sa att idag tar vi den junioren. Fruktansvärt skön kille men på planen kunde allt hända, när han kom in i klubben så var jag lite mer rutinerad, eller ja jag hade några a-lagssäsongen bakom mig och var väll rätt tuff som spelare, eller jag var ett riktigt svin på planen och på träning. Kompisuppfostran åt alla håll, var man dum fick man veta det och var någon annan dum så fick den veta det. Det var det Söderberg stod för på träning, och en jävla inställning. Det återkommer på fler längre ned. Inställningen är otroligt viktig.

4. Mattias Thalén
Den lilla terriern i Mjölby. Junioren som aldrig vunnit på fyra mot fyra. Förmodligen en av de få sakerna som fortfarande kan motivera mig på träning är att slå juniorer, under handbollsåren i Växjö var det roligaste under träningarna unga mot gamla, tror aldrig jag förlorat i en sådan match. Samma sak inom fotbollen, Hedlund har en förkärlek att lira unga mot gamla och de är alltid lika kul att slå Thalén. Att efter varje fyra mot fyra se honom och hans lag hämta bollar och plocka koner är något som ger mig drivkraft och är kul. Ja ibland är en sådan enkel sak något som gör träningarna kul


3. Andreas "Eaz" Eriksson
När jag tog steget upp i a-laget var Eaz av dom personerna det fanns en liten idolstatus kring. Hade gjort ett par år i a-laget och var en av de bästa i klubben. När jag sedan lyckades få någon form av hatstämpel mot mig från honom på träning blev det ännu roligare. Minns en nacksving i Hyddan någon gång runt 2000 och ett par till sena attacker. Den skolningen är viktig, jag lärde mig mycket och framförallt att hålla mig undan i rätt lägen. Men en grym fotbollspelare och en kille som alltid smällde på, iaf på mig. Grymt kul att träna med en sådan.

2. Simon Andersson
Detta är väll kanske av en liten annan anledning. Förmodligen den spelaren jag lirat med som jag är mest samspelt med. Alltid duktig och alltid lätt att hitta bra spel med. Vet att en tränare en gång sa att det roligaste han hade under hela vintern var att para ihop oss i samma lag inomhus för då fick han se bra fotboll och grymt samspel. Och detta i lägerhyddan.

1. Mackan Larsson
Den bästa säsongen lirade vi mittbackar ihop. När det var träning hade Hagen någon förkärlek till att vi skulle möta varandra. Innehavspel med man man spel var hans favorit. Den utmaning det gav att träna med mackan och punkta, vara punktad av Mackan var otrolig. Att man överlevde är kanske en gåta men det var grymt roligt och återigen en spelare som alltid gav allt, ja i det här fallet mer än allt. När det gäller inställning finns det nog ingen jag kan lära mig mer av än Mackan.

Nästa vecka kommer listan innehålla de fem sakerna jag saknar mest från handbollen i Växjö. Kommer bli allt från fackliga möten till konstiga namn.

Undrar vem som sågas mest

Publicerad 2011-10-23 16:42:11 i Fotboll,

Efter att ha fått se en fantastisk match så har jag egentligen bara en fundering just nu. Hur bra är City egentligen. Mancinis matchplan fungerade rakt igenom, fantastiskt. Men undrar vem som kommer sågas mest. Evans som tog rött kort eller de som fick vara kvar på planen. Hur som helst tror jag inte Evans gör så många minuter till iår. Dålig rakt igenom och va fan är de för kort han tar. 

City fantastiskt bra både taktiskt. Spelade precis som man ska mot United. Lät United äga boll och ställde om blixtsnabbt. Sedan i andra så spelar de ut United även i spelet. Men jag är riktigt imponerad.

Fantastiskt vilken skillnad

Publicerad 2011-10-23 15:27:08 i Allmänt,

Kommer nog aldrig mer använda mig av någon form av trådlös anslutning när jag streamar. Laggade i början så grävde fram en gammal nätverkskabel från förråder och vips hade man PL med nästan perfekt bild ikopplat till lilla tv:n. Fantastiskt. Är väll osäker på hur lagligt de är men bra för mig att kika på.

Första halvlek var bra. Två lag som visa att man är bra. Betydligt roligare än många andra matcher jag har sett iår och det är väldigt positivit när man faktiskt har lite förhoppningar. Och återigen Gary Neville och Jamie Redknapp på Sky är fantastiska i studion. Önskar att man bodde i England och fick ta del av kunniga fotbollsanalyser på ett annat sätt än i den svenska studion. Är ju inte direkt någon tjomme som står och glor på facebook och diskuterar det i sändningen. Och så slipper man Ola Wenström, kan vara de viktigaste av allt..

Nu snabbt ned till pizzerian och hämta en kebabpizza. Kan de bli bättre dagen efter en utgång.!

United - City

Publicerad 2011-10-23 14:31:03 i Fotboll,

De här ska bli kul, årets match och de känns såhär inför att de kan bli hur kul som helst. Såg precis andra halvlek av Milan och den matchen var ju rätt sjuk. Hoppas på liknande underhållning här. Lite tips för idag då.

QPR - Chelsea 2
H43 - Sävehof 2
Udinese - Novara 1

Men nu börjar det. kaffet klart. Hämta pizza i halvtid. Ja en perfekt uppladdning :D

Superettan är ju kul

Publicerad 2011-10-22 17:33:00 i Allmänt,

framförallt på twitter. Vetifan om fotbollen är något att se på. Följde fyrans sändningar av andra halvlek och för det första så tycker jag att det var märkligt med två bilder på slutet. Jag har en trots allt en ganska stor tv men såg fan ingenting. Antingen ett genidrag och jag bör skaffa glasögon eller ja. Jag vetifan. 

Men matcherna var ju faktiskt skit tråkiga, nu kommer säkert många säga att det beror på att spelarna är spända och att lagen är försiktiga och mycket står på spel. Borde det inte vara extra kul att prestera bra då? Eller är jag fel ute. Synd dock att Bajen klarade sig, egentligen skiter jag väll i Bajen i sig, dom kommer inte vara ett hot i Allsvenskan på många år och när de väl kommer dit har väll svensk fotboll gått i konkurs eller tagits över av polismyndigheten. Det jag tycker är synd är att det inte kommer spelas in mer än ett till 08 fotboll. Det är jag bitter över.

Går åt helvete med mina tips som vanligt och så lyckades Wolves kvittara mot Swansea. Slog av matchen med kvarten kvar och tänkte att det var klart. En helt klart sjuk vändning. Men kul när det blir sådant i fotbollen, är ju mer spänning där än i toppen iaf. Premier leagues topp börjar likna La liga, skillnaden är väll att tre lag kan vinna PL iaf.

Går det ens att diskutera att Zlatan inte ska få guldbollen. Viktigaste spelaren i en av världens tio bästa klubbar. Borde inte det vara nog för att vara bäst i Sverige. Men vad vet jag?

Första dagen utan inlägg

Publicerad 2011-10-22 13:23:32 i

Dålig dag igår, en upptagen dag vill säga. Heldag på universitetet igen följt av matlagning och bio besök. Såg Contagion, Matt Damons nya som någon så. Dock vet jag inte om det var någon skådespelares nya då jag inte tyckte någon hade huvudroll. Märkligt upplägg och kändes mer som en dokumentär. Lämnade också massa frågor på slutet. De miljoner de hade i budget tycker av inte jag att de gjorde något bra av. Men så är det ibland.

Men nu är de lördag och lite tips. Hoppas på bättre lycka än förra veckan.

Två trixies idag också. 

Sheffield Wednesday - Colchester 1
Notts - Brentford 1
Kaiserslauten - Freiburg 1

och

Newcastle - Wigan 1
Cardiff - Barnsley 1
Hull - Watford 1

Bara att hoppas på turen igen då.

Dagen erbjuder lite PL och uppsats sedan blir de ner till OLearys med Friberg och lite mer folk och så Liverpool och käka. En bra lördag då sötnöten här hemma jobbar.

Nästa vecka är en hektiskt vecka. Mer om det imorgon, samt veckans lista. Vilka personer har varit roligast att träna med, inom fotboll då. Ni fick ju de två namnen inom handbollen förrut i veckan.

Tar gärna emot förslag på bra odds till morgondagens tippning. Gästboken såklart :P

En hemtenta närmare jul

Publicerad 2011-10-20 18:55:01 i Allmänt,

Efter undervisning på Universitet hela dagen var det stress hem för att göra första hemtentan i idrottspsykologi kursen. Den kändes ganska överkomlig och har skickat in den med ganska god känsla i kroppen. Iaf ytterliggare ett steg mot att klara av den här helveteshösten. Men ska förmodligen hålla i lite teori kring idrottspsykologi på ÖFF lägret så de är skönt att ha lite nytta av detta också. Vem vet kanske kan ge något i framtiden. Ja mer än kommunalt bidrag som även kallas lärarlön :P Ikväll blir de film och mys hoppas jag, ja de flesta dagarna gör jag ju det. Så skönt att vara kvällsledig. Skulle tagit en löptur med Adam men han verkar ha fastnat i trafiken, va visst någon olycka så istället blir de soffan. Ja de kan behövas idag, helt slut i huvet och vädret är kasst. Nu la sig katten mitt på tangentbordet så de är väll så att han inte vill att jag ska skriva mer, bara att gilla läget.

En fågel viskade

Publicerad 2011-10-19 16:14:08 i Allmänt,

Nej, inte ny ryktes spridning. Här sitter man och väntar på ett möte. Inte ens idag lyckades jag ta mig till ryd för träning med Östria. Att det ska vara så svårt att få ihop en onsdag där jag ska vara kvällsledig. Men de kommer nog, i ett annat liv, i en annan värld. 

Fick även ett samtal från en annan klubb i stan idag. Får la se hur de slutar som göteborgaren sa, lutar kanske åt att träna handboll istället. Sugen som satan och ska nog försöka träna nästa torsdag för att se hur bra formen är.

Blev inrigd till vinterproffslägret under v.44. Skitkul att få vara med och hålla i det, både att utveckla unga spelare och att få utveckla sig själv och sina egenskaper. Många bra ledare med som man kan lära sig mycket av hoppas jag. 

Ikväll blir det nog Greys anatomi. Brukar bli det på onsdagar, och måste faktiskt medge att serien är en av de bättre på tv. Men så är det nog med flesta serier bara man börjar följa dom. 

Klubbhora? Nej jag har en förening kvar jag måste till, har enbart spelat i fyra fotbollsklubbar. Vet inte om man ska göra en Andreas och ta steget in bland de riktiga klubbhororna. Visst va de fem olika klubbar vi sa när vi analyserade begreppet?

Lite handbollsnack också, minnen från HF tiden.

Den roligaste handbollspelare jag tränat mer är svårt. Men skulle jag få nämna två så ligger Fidde Jonsson och Anders Altberg först på listan.

Fidde för att han alltid gav allt och aldrig gav upp, någon bättre förebild för de unga vet jag itne om jag sett någon annanstans inom mitt idrottsliv. att jag sedan av misstag råkade knocka honom min första HF träning så han blev liggande var fantastiskt. Övriga truppen såg ganska chokad ut. Men jag var tydligen större och starkare än den tegelvägg de gick rykten om att han sprang in i under försäsongen.

Minns min första träning med HF. Fram kom linjespelaren Anders Altberg som för övrigt spelat med en av mina stora barndomsidoler Mark Boumgartner och tar ett punggrepp och säger välkommen med sin härliga dialekt. Att jag kom tillbaka igen vetifan hur det gick till, men där kan man prata om uppfostran spelare till spelare. 


Bestämde mig nyss för att fortsätta

Publicerad 2011-10-18 19:18:17 i Allmänt,

Ja de första veckorna här på bloggen va väll egentligen bara ett test och se om jag skulle kunna få en läsarkrets. Och det har lyckats så jag har väll bestämt mig för att fortsätta blogga, iaf ett tag till.*

Fixade även till en liten länk lista till mitt arkiv. Vill man se söndags listorna eller vill man se vad jag har för åsikter, ja lite djupare tankar kring olika fotbollsfenomen så klickar man på fotboll osv. Men de mesta går under fliken allmänt iaf. 

La även upp en gästbok. Skriv gärna er drömelva där om ni har några tankar eller kommentera min drömelva.


Då va man klar med dagens uppgifter

Publicerad 2011-10-18 17:33:51 i Fotboll,

Efter en helldags plugg, ja inte riktigt helldag utan såg även 08 fotboll live men utöver det plugg dag så känner jag mig nöjd. Har närmat mig målet att överleva hösten ytterliggare ett par steg och det känns bra. Men under sista delen av pluggandet, (läsa och analysera en rapport från skolverket kring hur so ämnena fungerar i skolan) så började fundera lite på hur jag skulle vilja formera mitt världslag. Ja den kopplingen känns väll relevant och bra. Eller nja men jag har lite tankar kring detta.

4-3-3

målvakt: Hart (Man C)

fyrbackslinje från höger: Maicon (Inter) Pique (Barca) Vidic (Man U) Enrique (Liverpool)

tremannamittfält: Modric (Tottenham) Schweinsteiger (Bayern) Xavi (Barca)

Forwards: Messi (Barca) Ronaldo (Real) Bake (Tottenham)

Va länge sen jag såg en ritkigt bra målvakt, typ Schmeichel, Buffon fem år sen. Tycker Hart gjorde ett par fruktansvärt bra matcher förra säsongen och han får platsen för det. Buffon, Cassilas osv är inga personliga favoriter och de börjar bli för gamla så de får bli Hart som får vakta stolparna.

Två ytterbackar som är med högt upp och alltid gör ett bra jobb hemåt. Tycker Maicon är en bättre defensiv back än vad Dani Alves är. Mittbackarna var nog lättast att ta ut. Som jag ser det är det möjligtvis Thiago Silva i Milan som skulle kunna ta sig in där. Annars är Vidic och Pique både defensivt men framförallt offensivt de två bästa. 

Mittfältet ville jag lite balans i. Schweinstieger som ligger centralt och fiska bakom två spelgenin. Xavi eller Iniesta var frågan men de fick bli Xavi då jag ser honom som en bättre defensiv fotbollspelare, dock tappar jag lite i målfarlighet då varken Modric eller Xavi är några stora målskyttar. Men det hoppas jag kommer lösa sig ändå med folket längre upp

Bale, förra årets bästa vänsterytter får spelar vänsterforward och kommer nu få gå mer central och kommer då bli ännu bättre. De andra två går väll knappast att diskutera. Hade funderingar på att spela in en Klose typ som central mellan Ronaldo och Messi men jag valde att istället låta Ronalda gå där.

AVB: Buffon (Juventus), Thiago Silva (Milan), Dani Alves (Barca), Iniesta (Barca), Hernandes (Man U), Klose (Lazio), Aguero (Man C)

Kom gärna med egna förslag till drömelvor. Tor nog detta lag skulle kunna ta hem de mesta.

Inlurad i wordfeud familjen

Publicerad 2011-10-18 11:42:16 i Allmänt,

En av de mest irriterande flugorna på länge är de här wordfeud bomben som dykt upp. Vart man sig än vänder så fingrar folk med sina telefoner och det buzzar överallt och alla är lyriska över det. Det har till och med kommit så långt att man diskuterar att använda just denna typ av ordskunskap i undervisningen och börja spela alfapet. Jag har då varit motståndare, eller jag hade skiten ett tag men blev irriterad på den bristfälliga ordlistan plus möjligheten för folk utan ett brett ordförråd som kan gissa sig fram. Men jag har märkt att folk nuförtiden nästan umgås över wordfeud med chattar och allt va det är. Liksom vart tog MSN, AOL och ICQ vägen. 

Så ni finns jag på wordfeud efter att min sambo tjatat igång mig och ska ge det ett försök till användarnamnet är sharkjaw så utmana mig så ska jag förmodligen förlora och bli irriterad och lämnat wordfeud kollektivet inom en snar framtid igen.

Satan i gatan

Publicerad 2011-10-17 19:27:34 i Allmänt,

Är ungefär beskrivningen av mina näskommande dagar, det är väll även en mycket bra låt av Veronica Maggio. Men så intressant är det kanske inte. Men morgondagen blir de plugg. Massa uppgifter att göra samt att förbereda mig inför ett möte med handledaren. Sen jobb för att avsluta veckan med två heldagar samt en tenta. Full fart kan jag ju meddela..

Därför ska kvällen tillbringas med älsklingen i soffan med en kinapuffs choklad och vaniljcola tittandes på den nya animerade filmen Hoodwinked too! Hood vs Evil.. Ingen aning om vad det kan vara men ska bli mysigt iaf.

När ska Sternis start upp silly season kring MAI och börja skriva krönikor är väll dagens mest befogade fråga. Annars kommer ett sågande inlägg kring hans engagemang för hemsidan snart.!

Rätt ute

Publicerad 2011-10-17 09:27:22 i Allmänt,

Läste precis igenom Wenmans tolkning på Sportbladet av Sir Alex uttagning och jag känner väll att vi är ute på ganska samma spår. CL tisdag och derby mot City nästa vecka gjorde att han helt enkelt vilade halva laget mot Liverpool även fast han såklart inte säger det rakt ut. Tror Sir Alex är den som var mest nöjd efter besöket på Anfield, en poäng i en relativt svår bortamatch och samtidigt kunna mönstra de bästa till nästa helg med pigga ben. 

Ska iväg till jobbet snart för att sedan ta mig till Lundbybadet för lite extra jobb. Alltid något på gång. sen ska jag skicka in mitt lilla PM om uppsatsen till min handledare också, så de blir lite smått och gott idag. Kanske en löprunda ikväll när jag kommit hem.

Och en liten fyrling också

Publicerad 2011-10-16 16:24:35 i

Ajaccio - Paris SG 2

Storhamar - Stabæk Handball 1

Molde - Odd Grenland 1

Bodø/Glimt - Strømmen 1


På 40 satsade 200 tillbaka. men med mitt flyt lär väll allt skita sig



Veckans lista

Publicerad 2011-10-16 16:00:28 i

Ja jag har ju tänkt leverera en lista med diverse idrottsinriktade utgångspunkter varje söndag. Men innan detta så tycker jag att alla fotbollsintresserade med något intresse av agent världen ska se 08-fotboll med Patrik Mörk. Tror det var det bästa avsnittet hittills. http://www.svenskafans.com/fantv/program/122.aspx

 

Men nu så, vilka är dom fem bästa spelarna jag mött. Tänkte först utgå från hur bra dom blivit och då lär väll straffskytten från förra landskampen (Sebastian Larsson) leda den listan ganska rejält, sedan har vi diverse andra spelare man lirat mot Peter Wibrån (i Räppe), Mats Haglund (nu i derby) Simon Helg (då i Skogstorp), Micke Danielsson (när han avslutade sin karriär i IFK) och ett par spelare med rutin från superettan i södertälje lagen. Men jag kommer utgå från det dom presterade där och då i de matcher jag mött dom i, och det är iaf några stycken som tar steget ut från allmänheten måste jag säga.

 

5. Marcus Mårtensson.

Spelar nu i Falkenberg tog jag precis reda på. Men som jag skrev i förra inlägget så var han ganska outstandig i elitfyran förra året för IFK Berga. Det va liksom ingen idé att försöka ens, han var för bra. Snabb stark och grym på huvet. Tror han gjorde fyra mål mot oss i 6-0 förslusten i premiären.

 

4. Magnus Helin

Mjölby Södras målvakt. Aldrig har en spelare betytt så mycket för ett lag jag mött. Alla pratar iår om Modou i Södra men tror inte han var Södras viktigaste spelare under året. Enligt mig var det Helin laget lutade sig tillbaka mot och den i övrigt ganska mediokra truppen fick den trygghet som behövdes för att bli det laget som tog sig upp i trean.

 

3. Mauricio Funes

Minns den dagen när vi va i Nyköping och skulle kämpa för nytt kontrakt i division fyra. Startade ruskigt bra och gjorde 1-0 efter bara några minuter. Sedan steg mr Funes in och avgjorde. Vad han än gjorde under den matchen så gick det hem och har för mig att han gjorde två och spelade fram krille karlsson till det tredje från sin forwardsplats. I Bussen hem var det dödgrävarstämning och nedflyttning till femman var klar. Tror han är i Vagnhärad nu, trodde han skulle gå betydligt längre än så.

 

2. Bilidar Gallo

Samma år faktiskt. Det året Funes sparkade ur oss ur fyran så var det en annan herre som förstörde dubbelmötet vid sommaren. Tror han gick från Syrianska till Nykvarn och hade varit skadad hela våren. Kom in på Malmahed då vi ahde ledning med 2-1 och gjorde två på tio minuter. samma visa borta. Vi hade 3-2 och han kom in och vända matchen totalt. Borta matchen bör även nämnas då Mähla fick Gallo att bli tyst, bör inte nämnas här vad han sa. Men Gallo va en jävla snackpåse också och jag tror han har varit på varje morsa i hela fotbollslänet.

 

1. Robert Hillstedt

Har sökt efter honom och sett att han gjort matcher i superettan iaf. Andra klubbar är Sleipner, Huddinge och Enhörna då. Under alla år jag lirade ungdomsfotboll så var han bäst, på de få uttagningar jag fick vara med till sörmlandslaget var han bäst, var för övrigt just nämde Hillstedt och Bissen (Sebastian Larsson) som petade mig. Trodde han skulle nå längst av alla 85:or jag mött faktiskt. Den mest imponerande insatsen var i Gnesta cupen inomhus. Han spelade nonstop i alla matcher och var totalt överlägsen. Synd att det inte gick bättre för honom.

Har säkert missat någon. Men efter långa fundereringar ser det nog ut såhär. Trots en obefintlig karriär i division fyra träsket har man lirat mot lite skönt folk under åren.

Nästa vecka kommer listan bestå av vilka fem jag tyckt det varit roligast att träna med. Finns alltid någon i alla föreningar som är extra krydda att möta på träning.

Åt helvete

Publicerad 2011-10-16 14:10:51 i Allmänt,

Tipset gick totalt åt helvete igår, lyckades pricka in totalt tre dubblar och det gav inte mkt tillbaka. Men så är det ibland.

Idag skulle jag plugga va tanken. men efter att ha sökt information om uppgifter och vad jag egentligen ska göra insåg jag att allt var för rörigt så de blev ett mail och frågan, vad ska vara kalrt till torsdag följt av 12 frågetecken typ. Så vi hoppas jag får info om det och att jag har tid att göra detta.

Istället 08 fotboll som jag inte hunnit se sen i tisdags än. Mycket bra program som alltid leverar. sen ska jag tugga i mig lite potatisgratäng och fetoast fyllda biffar/hamburgare som blivit rester de sista två dagarna.

Får anses okej iaf.

Senare kommer den utlovade listan. Danne hoppades att han skulle få vara med men jag har ju inte mött någon jag spelat med. Ja ni hänger med, blir svårt att få ihop det då. Men en lista blir det lite senare. Efter 08 fotboll tror jag. 

Femte plats hamnar iaf Mårtensson som spelade i Berga förra året. Har aldrig känt mig så underlägsen en forward. Han va så snabb att man inte ens hann få tag i honom. Men mer om detta senare. Undrar förresten var han spelar idag.

Bitter på en feg Sir Alex

Publicerad 2011-10-15 15:53:37 i Fotboll,

Dagens första tips åt helvete. Har iofs fortfarande en dubbel kvar på den slippen så hoppas väll på den. Men till en början kan jag ju säga att ja egentligen inte har några sympatier för något av laget i matchen. Är supporter till Bradford i den engelska fotbollen och det är väll inget man pratar högt om. Om jag har något sympati i PL så är de nog till Tottenham som jag tycker spelar den absolut mst öppna fotbollen i PL, ja åt båda håll då försvarsspelet ofta lämnar extra att önska. Men åter till Pool-United

Vad jag förstått så hävdar många att uppställning var av rädslag för Pool och Sir Alex ville starta defensivt. kan hålla med när det gäller något uttagning. Men om någon påstår att valde att peta hela stjärnligan av annan anledning än att han ville vila dom till CL på tisdag. Som jag ser det var det fyra spelare från start som skulle ha spelat om det varit en viktig CL match eller en oerhört viktigt PL i match i slutet av säsongen. Sen ev två till som ibland får speltid i den typen av defensiva matcher. Men oavsett hur taktiken är sätter man inte Carrick, Hernandes, Valencia, Rooney, Nani på bänken samma match om man inte vill vila några av dom. 

Pool var bättre och var värda tre poäng idag, men målet var parodi av felaktiga beslut. Att domaren först väljer att blåsa frispark och inte varnar Adam (som jag fram till idag gillat skarpt) för filmning var mycket konstigt. Att sedan en så rutinerad spelare som Giggs inte kan stå i en mur de är nog ännu mer kufiskt. Men mål blev det iaf:

I tio minuter var United bättre och det räckte, för en poäng. Direkt efter bytena tog United över och visade hur bra man kan vara när tränaren ger laget chansen att vara bra. 

Bäst på plan De Gea i Uniteds mål och Pools vänsterback Enrique. 

Nu får vi hoppas på att lite league one och championschip resultat går in så jag går jämt upp idag iaf.

Vad är Pool nuförtiden

Publicerad 2011-10-15 14:42:21 i Fotboll,

Slog på datorn och hittade en vettig stream till Pool-United, har ju som jag visade i förra inlägget en tvåa på den matchen. Detta va nog lite dumt märkte jag när jag började kika igenom startelvorna. Många "stjärnor" bänkade i United, vet inte vad det betyder egentligen, kanske är folk slitna efterlandslaget och så är de väll CL i veckan men en tidig lördagsmatch borde inte påverka spelarna inför tisdag och onsdag kan man tycka. 

Det andra alternativet är väll helt enkelt att synen på dagens Pool har ändrats. Tidigare har de ju varit en i the big four men tydligen så ser inte Sir Alex eller united Pool som detta längre. Den startelvan som han har satt ihop med tanke på vilka som är tillgängliga skulle jag som Livverpool suporter nästa se som ett hån. Det känns som att det är en typ av laguppställning som tidigare mönstrats mot t.ex Blackpool för att lufta hela truppen i en "enkel" match. 

I premierleague kostar en förlust mycket då de andra lagen inte förlorar så det är ett jäkla vågspel. Men ev kommer väll Rooney och de andra in i andra och fixar till de där med 30 kvar. Ja hoppas kan man ju, bittert att åka på den match man trodde va mest klar på förhand. Med a-laget hade united vunnit med 2-3 bollar är jag övertygad om, men nu blir de iaf en mycket roligare match!

Åker nog på Celtic på en annan slipp. När låg Celtic eller Rangers senast under med 3-0 i halvtid i skotska liga?

Sky sports studio är grym. Gary Neville och Jamie Redknapp känns som lite starkare kort än Bosse P!

Lördagens tips

Publicerad 2011-10-15 12:08:22 i

Blev två trixies på expekt idag. Eller de blev fyra men dom här känns som att jag hoppas mest på iaf

 

Norwich – Swansea 1

Stoke – Fulham 1

Middlesbrough – Millwall 1

100 à 525

 

Liverpool - Manchester Utd 2

Kristianstad DFF - Dalsjöfors GoIF 1

Bastia – Lens 1

100 à 453

I lugnet såhär en fredagskväll

Publicerad 2011-10-14 18:46:32 i Allmänt,

Fy satan så skönt att bara få slå sig ned här denna fredagskväll. Har precis intagit en god middag bestående av fetaostfyllda hamburgare, tzatziki och friterad strimlad potatis. Mycket gott. Ibland lyckas man. 

Dagen har annars varit fylld med diverse ömma sekvenser, med ömma så menar jag att jag haft ont i olika delar av kroppen under dagen. Vaknade med något fel på ryggen och kom knappt upp ur sängen, dock efter första lektionen med MAQ träning så hade den lossnat. Lagom då så i en övning vred jag till en axel som forfarande ömmar. Och så för att avsluta dagen så trampade jag genom med ett av benen så knät gör ondare än länge, en bra dag helt enkelt.

Hade även ett långt samtal med en tränare och fick mycket bra information. Klart positivt.
Nu blir de promenad till hemmakväll, sedan idol

Kan jag så lite som fotboll att jag är ensam om att se bristerna hos Kim Källström?

Sveriges viktigaste och bästa spelare under kvalet är Olof Mellberg, helt klart. Undrar hur de skulle se ut utan honom. Förmodar att Sverige har en liknande svit med honom i laget i tävlingsmatcher som man har utan Zlatan.

Helgen blir det plugg, plugg och åter plugg, kanske ett besök i Klämmestorpshallen. Vi får se. På söndag får ni veta vilka fem jag tycker är de bästa spelarna jag spelat mot under alla mina år som fotbollsspelare. Är Sebastian Larsson den bästa? Eller finns han inte med alls då jag mötte honom när han va 14 typ. Ja vem vet. 


Sitter och väntar på en måltid

Publicerad 2011-10-13 18:48:39 i Allmänt,

Vad underbart det är när sambon lagar mat, jag kan bara sitta här och vänta. Eller jag har precis avslutat en uppgift i idrottspsykologi, en kurs jag läser extra i Halmstad på distans och nu låter det underbart från den nyinköpta wokpannan och snart är de mat. tror även det blir efterrätt idag. Möcket bra.

Dagen i övrigt har varit hektiskt, sex lektioner har jag hunnit med idag och även ett minus fem byte, alltså att den nya lektionen börjar fem minuter innan den tidigare slutat. Ibland borde man klona sig. Men det har funkat bra och eleverna har gjort det dom ska så det har varit frid och fröjd. Kan nu lägga jobbet lite på sidan tills nästa vecka. Skönt..

Idag spelade jag på lite CL handboll, så vet inte om det är så intressant att veta då ingen mer än Jocke har någon koll på vad jag tippat på. Men bara hoppas på turen.

Satsningen nästa år, den när man ska ta stora steg mot toppen i sin fotbollskarriär. Ja den kanske inte blir av. Börjar bli sugen på handboll igen faktiskt. Ska kanske ut och se Mantorp i helgen sen kanske de blir någon träning där, och försäsongen blir alltså handboll. Ja vi får se. Fick något sånt där akut sug nu i veckan. Har även börjat ringa lite som man säger.




Omdömen = varför är jag lärare?

Publicerad 2011-10-12 20:25:17 i Allmänt,

Hade lite extra timmar idag på jobbet, jobbar ju bara 40% egentligen men har väll legat upp mot 70% under starten av terminen då jag fått ta vik för dom flesta andra lärarna. Skönt med pengar då jag ska ut på praktik. Men har märkt ett stort problem med mitt framtida yrke, just nu jobbar jag inte måndagar och då jag är för oaktiv gällande att ta reda på info själv så blir de ibland in your face upplevelser.

Typ som nu. Omdömena skulle skrivas på alla nior, och lämnas in senast imorgon. Så de va bara att börja. Är ju iaf klar nu och allt ska vi fixat.

Och min morgondag känns fantastiskt och då finns inte en sekund över till skrivande. Först jobba fram till halv fyra, tror jag har ca 50 mintuer rast som längst då jag ska in och ha lite idrott åt en kollega. Sen är det något forum i Idrottspsykologi kursen jag läser på distans. Fattar nada av uppgiften men de blir nog bra imorgon.

Har inte ens hunnit tippa idag. 

Men har hunnit se Bridesmaids. Den fick starka ett + av fem möjliga. En av de sämre filmer sen The Royal Tenembaums eller va fan de hette.

Vi lever verkligen i skilda världar

Publicerad 2011-10-11 19:21:21 i Allmänt,

Precis hemkommen från besök i K-holm på den framtida VFU-skolan. Kan verkligen säga att vi i dagens skola lever i skilda världar. Tycker det är ganska konstigt att en skola som ska vara jämställd och lika för alla kan vara så olik. På ena skolan så har alla elever nya mac datorer och det finns lärplattformar och i stort sett alla kommuniktion sker via den nätburna plattformen.

På den andra skolan har inte eleverna ens en skolmail. Är det inte fantastiskt. Och nu går man från den arbetsplats och den skola man arbetar på till en helt ny värld. Vill bara be dom "ge mig jobb". Vilka förutsättningar.

Snart dags för fotboll, har inte hunnit uppdatera mig så mycket men vad jag förstår spelar Hamrén den väntade elvan, kanske inte med Elm som ytter men iaf samma grund som de flesta trodde.


Min elva hade varit

Isak

Lustig Mellberg Olsson Olsson

Elm Svensson

Seb Toivonen Hysen

Elmander



Chippen riktigt petad men jag hade som sagt gärna sett Elm centralt istället för Sveriges långsammaste fotbollsspelare. Sen är de dags att spela Jonas Olsson från start. Sveriges just nu bästa mittback.
Men Hamrén vet förhoppningsvis vad han gör.

Imorgon ett arbetspass, vik för vår unga tant och sedan blir de gymmet för att efter det ta tag i PODB och lite uppgifter. Fullspäckad dag.

Dagens spel

Publicerad 2011-10-11 10:40:57 i Allmänt,

Blev en fegis idag också. Får se kanske blir lite fler längre framåt kvälle

Italien – Turkiet                          u21                      1                           1.50
Tyskland – Belgien                                                1                           1.33
Irland – Armenien                                                  1                           1.72

100 kronor blir 257 i en trixie

Nu blir de Katrineholm

Ny dag nya möjligheter

Publicerad 2011-10-11 10:10:24 i Allmänt,

Thomas på jobbet uttrycker detta ordspråk varje morgon innan vi ska sätta igång med det dagliga arbetet. Ofta brukar det följas med en stor suck och nedsjunkande i en av fåtöljerna i lärarrummet men lite positiv energi ger det så klart.

Ska snart ta mig till tåget för ett besök på min VFU plats. Satt igår kväll och filade med lite uppgifter kring mötet och det vi ska diskutera. Tyvärr är det svårt då jag inte fått den relevanta litteraturen som krävs men så är det ibland. Men ska bli trevligt, på något sätt har jag börjat se fram emot praktiken och inte bara ser den som något jag är tvungen att ta mig ut på. Ska faktiskt bli lite kul tror jag. Ett avbrott i vardagen helt enkelt.

Omnämd på Corren bloggen också. För övrigt mycket trevlig läsning där även fast jag själv inte finns med. Faktiskt den första sidan jag besöker varje morgon när datorn åker på.

Sverige - Holland ikväll! Vad tror ni? 

luktar typ 1-1 eller något liknande. tror ett kryss kan vara spelvärt ikväll faktiskt. Får se vad jag slänger in för något. Dagens tips kommer in lite senare. Har ju fått in de säkra två dagar i rad nu och det börjar iaf finnas möjlighet för lite mer riskspel nu.


Min fotbolls topp fem

Publicerad 2011-10-10 19:50:19 i

Satt igår och funderade på när det egentligen var roligast att kicka boll. Ja från att man egentligen hade ett eget tänkande för det var förmodligen roligast när man var sju-åtta år och bara tyckte allt va kul och framförallt att göra mål, eller att få fika i pauserna. Men därifrån fram till den fotboll man idag bedriver är steget ganska stort men från seriedebuten som 16 åring mot Skogstorp hemma 2001 (torsk 1-5) fram till nu är det några säsonger som sticker ut extra.

5: (2002) Året jag gjorde debut åkte vi ur, spelade inte så mycket men hann med några inhopp och fick bland annat stå en kvart i målet redan andra matchen på div.4 nivå. Men året efter i femman då jag på riktigt tog plats kommer in här. Det var ingen höjdare spelmässigt varken med senior eller juniorlaget. Men jag fick ordentligt med speltid och gjorde bland annat årets mål på Malmahed mot Valla. Tror vi slutade typ fyra-femma och det var för övrigt den nu avgående MIF tränaren Jens som va tränare för oss. 

4: (2010) Förra året faktiskt. Hovmantorp i div.4 eller elitfyran som det heter i Småland och egentligen inte några riktiga framsteg som spelare eller någonting alls. Men första året jag varit med i ett lag som hängt kvar i fyran. Ett jävla gött gäng och inga krav på oss som spelade varken med träning eller resultat utan allt gick såpass bra att det bara var att gilla läget. Var skönt att få ett år utan krav och bara lattja egentligen. Fick även göra några div.4 starter som forward vilket det bara är en tränare som haft förstånd att låta mig göra. 

3: (2003) Eklöf tog över a-laget och det var raka vägen upp i fyran som gällde. Vilket vi också lyckades med. Det man minns mest är uppflyttningsfesten på Kina ala Casa med den kanske mest generösa bartendern någonsin. Riktigt bra år, spelade nog i den kanske bästa backlinje jag gjort, det tråkiga var att jag va ytterback och det var något jag va bitter för hela året. Gjorde iofs några starter på centrala mittfältet men fick aldrig chansen fullt ut. Har för mig att vi slutade tvåa i serien efter IFK Nyköping, dock slog vi dom två gånger under säsongen.

2: (2011) Hade året som varit som trea från början men efter lite tankar så tar faktiskt året i MAI andra platsen. Dock mycket upp och ned. Fick chansen på mitten till en början men blev tidigt nedflyttad som ytterback vilket jag spyr på. Har aldrig känt att jag gjort så lite nytta för mitt lag som jag kände stumtals under våren. Men så fort jag fick kliva in där jag känner mig hemma så spelade jag nästan min livs fotboll. Nej kanske lite överdrivet men det är nog första gången sen innan operationen November 05 jag känt mig i form igen. Och detta har gjort att jag haft grymt kul både på och utanför planen under året.

1: (2005) Inte mycket att diskutera. Efter att ha åkt ut ur fyran igen så startade vi om i femman. Hagen va tränare och den säsongen vi gjorde 05 tror jag inte jag kommer få uppleva igen. Trots ett knä som hoppade ur led oftare än vad vi släppte in mål så gick allt fantastiskt. Fick väll två pris som årets spelare och vi hade ett grymt go och flow i laget. Fyra mål bakåt och ingen tappad poäng på hela säsongen på Malmahed. Dessutom avgörandet mot Björkvik borta när vi gjorde 3-0 på tio minuter. Helt fantastiskt. Var även tränare för P-16 laget och gjorde bra resultat där,  ja allt flöt på som det skulle.

Förhoppningsvis kommer 2012 med på listan. Oavsett om det betyder avancemang till div.3 eller div.2 eller bara ett jävla kul år med en bra sammanhållning och kul utanför planen.


30 minuter, räcker det

Publicerad 2011-10-10 14:45:31 i Allmänt,

Precis hemkommen från gymmet. Skönt att komma igång rejält och inte bara köra med kroppen som belastning och balans övningar i rehaben, lite roligare när vikter kommer in och på något sätt vill jag tro att det ska göra mer nytta även fast jag vet att så inte är fallet. Olika syften iofs men skönt med variation och det är nog det viktigaste när det gäller träningen.

30 minuter blev passet och egentligen bara basövningar plus lite extra för benen med syftet för knäna. Men känns nästan som att man blivit helt hjärntvättad av mr Arne i växjö. Det visar iaf på att man lärt sig något.

Har även hunnit med en föreläsning idag. Ganska kass men så är det ibland. Slipper iaf åka till Vadstena på fredag eftersom jag haft närvaro vid två gånger i Linköping. Mycket skönt. 

Blev en trixie idag också

tre dubblar en trippel

Finland - Sverige u21 2 1.75
Falkenberg -  Sundsvall 2 1.65
Åtvid - Landskrona 1 1.30

Känns som fegspel idag också men hoppas på att få upp en liten buffert. Ger iaf 280 tillbaka på en hundring


Dagen börjar gå mot sitt slut

Publicerad 2011-10-09 19:14:02 i Allmänt,

För att summera ihop dagen så lyckades jag iaf hyfsat. Om för nya uppsatsen klart, ändringar i gamla uppsatsen klart samt både seminarie texterna. Fyra av sju check. Dock tillkom två tre saker jag måste göra som inte fanns med i min tanke i morse så har väll hunnit hälften av vad jag borde ha gjort idag. Men som det sägs "det man inte hinner idag får man göra imorgon" (eller som jag säger iaf)

Sex koppar kaffe blev det iaf, ungefär som en vanlig arbetsdag så det va inte så farligt. Dock börjar jag bli bra slut i huvudet och känner att man längtar till soffan. Ska bli intressant och se vad som erbjuds för något ikväll. Såg friends with benefits igår, sevärd film faktiskt. fyra plus av fem tycker jag en av de bättre i den schangern på länge.

Skönt att Sternis äntligen uppdaterad MAI:s hemsida också. Mer sånt.

Väntar även på ryssens uppdatering på MIF:s hemsida om säsongen. 

Hovmantorp tror jag inte är så mycket att hoppas på uppdatering.

Tredje raka förlusten för HF också. Dom kanske hade behövt en annan i dagens lag. Eller! förmodligen inte.

Västra torsås har jag dock ingen aning om när vi ändå tar upp alla föreningar man varit verksam i.

Dunker vann iaf sista matchen! kul för dom.

Imorgon ger jag mig av ut till Universitetet för inlämning av hemtenta och seminarie kompletteringar samt en föreläsning i arkiv kunskap. Fan vad jag längtar tills jag är klar med mina studier. Sen blir det nog ett rehab pass också. Måste även klara av något mer på min checklista. Eller så blir de att skriva omdömen i PODB hela eftermiddag. Ja de finns att göra iaf.

Tipset satt. La in en nya på mexicansk och argentinsk fotboll. Vetifan varför men när man för en gångs skull vunnit så kanske man kan ha lite tur direkt. 

Nu ska jag krypa ned i soffan och umgås med en sambo som har ont i huvudet och ser alldeles vimmelkantig ut. Så va min lediga dag, söndagen som man ska vila på.


Blev inget check 3 men lite mer gjort

Publicerad 2011-10-09 16:58:10 i Allmänt,

Ja den tredje planerade uppgiften under dagen blev uppskjuten då jag inte hade rätt böcker hemma.. Istället har det blivit en promenad nere i stan och besök på Spice´n Rice med älsklingen. Dock har jag planerat klart lektionerna för veckan så det är iaf något positivt.

Nu blir de handboll, Chambery - Sävehof tv10

Sen tillbaka och fortsatt försök till studier. Eller nja.. Tror jag ska checka av det sista nämligen fixa till den gamla uppsatsen. Skönt att få det ur världen. Gäller att ta ett steg tillbaka.

Imorgon eftermiddag har jag tänkt skriva ihop något längre om varför året i MAI nog är det tredje roligaste hittills under min tid som fotbollsspelare. Och ni kan ju gissa vilka två som ligger före..

Check nummer 2

Publicerad 2011-10-09 14:13:48 i Allmänt,

Ytterliggare en seminarie text klar. Skönt. Vetifan vad jag ska gå vidare med. Sitter istället och uppdaterar MAI:s inofficiella hemsida och hoppas att Sternis ska uppdatera snart så jag får något kul att läsa. Men de verkar ta tid.

Kom även på att jag måste skriva omdömen på alla nio också, får bli på onsdag. Det är inte alltid så roligt, dock är jag glad att jag bara har ett ämne till skillnad från vissa kollegor som måste skriva i upp till fem ämnen. 

Men nu ska jag brygga lite mer kaffe och lägga historian åt sidan ett litet tag. Iaf fram tills jag kommer till punkt sju på listan. Om jag nu kommer så långt. 

Hittills idag 5 A4 producerade och mer lär det bli.

Om ni inte såg fångarna på fortet igår så gå in och se det i efterhand, iaf när Patrik Ekwall ska försöka hälla vatten när han går på rullbandet. Stor humor.


Check nummer 1

Publicerad 2011-10-09 13:13:31 i Allmänt,

Första texten klar och utskriven. Nu bara en kvar sen är de första 7.5hp för hösten klara. Om allt blir godkänt. Två koppar kaffe hittills och fler lär det bli. Ska sätta igång med Annales skolan snart och det kan nog bli.. hmm.. intressant.. Dock är det lika kul att se vad man har för sig under alla de fem minuterspauserna man tar.

Dagens spel:

Linköpings FC - Jitex BK 1 1.40
Umeå FC - Vasalund/Essinge IF 1 1.60
Qviding FIF - Ljungskile SK 2 1.50

Låga odds men spel som trixie ger iaf på 120 spelade ca 280 tillbaka om alla går in.

Trixie är alltså tre dubblar och en trippel.

Nu håller vi tummarna. Men först över till Braudel, Le Roy och lite andra smarta döingar.


En?? kopp kaffe och lite Ranke

Publicerad 2011-10-09 12:19:58 i Studentlivet gammal 2012,

Till en början en fantastiskt dag, såg ut genom mitt fönster och solen sken, klockan var halv 10 och jag kände mig mer utvilad än på mycket länge. Kände lite hunger och reste på mig för att ta mig ut i köket för frukost. Då kom tankarna tillbaka, tankarna kring vilken dag det här va. Då kändes inte dagen så underbar längre.

För tillfället skriver jag en kompletterings text för ett seminarie som handlar om skillnaderna mellan Voltaire och Ranke. Det jag ska utgå från är en 15 siders text på engelska. Och jag började ändå med den uppgiften som kändes simplast. 

Steg två för dagen är en seminarietext gällande Annales skolan. Fantastisk roligt.

Steg tre för dagen är tre arbetsuppgifter i didaktik/praktik kursen jag läser extra.

Steg fyra för dagen är att ta tag i Idrottspsykologi kursen och formulera lite frågor till torsdagens forum.

Steg fem för dagen är att planera nästa veckas undervisning och göra en powerpoint då jag inte kommer ha tid till detta i veckan.

Steg sex är att skriva ett PM kring den c-uppsats jag ska skriva i höst. "Föreningslivets uppkomst inom fotboll i Östergötland". Kommer den typ heta.

Steg sju är att fixa till den uppsats jag har skrivit där det blivit några faktafel och skicka ut till MAI igen.
Jag bitter, inte alls.

Men den stora frågan är nog hur många koppar kaffe jag måste dricka medans jag ska producera ca 15-20 A-4 text under dagen.

Första gången i ett ridhus

Publicerad 2011-10-08 17:32:05 i Allmänt,

Rubriken kanske låter mer spännande än vad egentligen dagens händelseförlopp har varit. På besök i ett ridhus för första gången, tror iaf det var första gången. Jannikes syster tävlade då i den fantastiska sporten hästhoppning. Detta väckte då ett par tankar, även besvarade några tankar som funnits då man sett delar av sporten på tv. Tror dock att min favoritgren gällande hästar fortfarande är trav, där kan det ju iaf generera pengar till mig, där vi va idag kunde jag inte ens köpa korv. Dagens besvikelse för övrigt. men några tankar.
  • Det finns många udda människor på en sån här tävling.
  • Det är en väldigt familjär känsla när man är iväg sådär, känns som att alla känner alla.
  • Av alla ställen i världen så är de i ett ridhus i Ljungsbro man träffar på Manne Walter.
  • Det kan inte vara roligt att vara funktionär. tänker framförallt på en tjej som hade i uppgift att vifta med en flagga vid varje målgång. Tyckte synd om henne.
  • Jag kommer nog aldrig förstå tjusningen med detta, även fast en dag kan det vara ganska trevligt.
Ikväll är det lite filmmys och godmat. Ska precis fixa till en ost och skinkpaj, lite vin till det tillsammans med trevligt sällskap så ska nog denna kväll gå också.

Håller tummarna för Colchester, hade varit trevligt om de kunde vinna för min plånbok.
Vaniljcola är fortfarande i särklass den godaste läsken som finns.

Äntligen en ledig helg

Publicerad 2011-10-08 10:50:30 i Allmänt,

Då var allt slut för denna gång, egentligen så fattar man nog inte detta förrän man faktiskt märker att det blir ledig tid. Problemet är väll redan den första lediga helgen sen div4 fotbollen tog slut "vad ska jag göra?". Sitter faktiskt och funderar lite, när man var yngre kan man väll säga att det kan ha varit en festperiod. Inga matcher, inga träningar, jag egentligen ingenting mer än arbete under veckorna och sedan trevlig helger. Framförallt kan denna tillsammans med sommaren ses som detta under tiden i Växjö. Där va väll iofs all tid festtid till en början.

Nu har man mognat, ja jag hoppas iaf det. Vad väljer man då att fylla sin helger med. Idag har jag lovat att följa med och kika på Jannikes syster som är duktig när det gäller hästhoppning och det ska jag bevittna (en riktig högoddsare kan det ses som). Men annars då, ska jag helt plötsligt ha tid att göra allt de där jag lovat Jannike nu under hela säsongen, när man sagt länge att "i Oktober då är jag ledig". Halvt om halvt kanske.

Tror dock att man tillslut kommer planera helgerna efter den livssituation man har, dvs. för min del med ansiktet ned i massa skolböcker eller i planeringsarbete eller i omdömesskrivande till jobbet. En höst med 265% är kanske inte det ultimata, även fast jag just denna vecka bara är nere på 215%. 

I övrigt: har börjat rehabträna och hoppas väll kunna träna lite om någon vecka. 

Ofta blir dessa "lediga" helger mer uppbokade än de som varit inbokade med fotboll. Men under denna kommer lugn och ro och vila prioriteras.

Vad gör Sverige

Publicerad 2011-10-07 19:19:45 i Fotboll,

Är det något nytt försvarsspel som ska testas, har suttit första halvlek och funderat på vart mittfältet är bakom Elmander och Zlatan. Nog för att man inte ska vara för kaxig på bortaplan men att falla med mitten 20 meter in på egen planhalva känns kanske inte som min matchplan. Eller så är Finland helt enkelt ett världslag och vi är inte tillräckligt bra för att kliva upp


Hur som helst syns Sveriges största problem rätt tydligt, det som gör att vi aldrig kommer ta oss långt i ett slutspel. Våra centrala spelare är för dåliga, framförallt på mittfältet. Ska man hänga med storlagen så måste man ha folk smo kan hantera både defensivt och offensivt och det gör absolut inte våra centrala mittfältare. Lasse Lagos kommentar kring Källström gällande att de går för fort på regn visar sig återigen korrekt. Dock grymt snygg pass till 1-0 men räcker det i det långa loppet.


Isaksson bäst i första iaf.

Direkt blev det sämre

Publicerad 2011-10-06 17:45:18 i Allmänt,

Pratade lite med tränare Hedlund igår gällande blogg och dylikt, han trodde inte min aktivitet här skulle hålla sig speciellt länge baserat på diverse tidigare bloggare med MAI anknytning som lagt ned sin aktivitet efter några få inlägg.. Men jag hoppas den här kommer leva längre, även fast det direkt blev en nedgång av inlägg nu när jag jobbade en dag.

En fantastisk arbetsdag dessutom. Skönt med lite tema arbeten och saker där eleverna får tänka och planera självam, ger mycket tid för att prata med elever plus att man faktiskt kan göra mer innehållsrika lektioner vid det andra tillfället i veckan.

Sista träning igår, plockade för säkerhetsskull med mig alla skor och saker från Isaks källare. Vem vet, kanske inte återvänder dit till nästa säsong. Dock så bedrevs det en femkamp, mina knän som inte mår så bra deltog så gott de gick i lagtävlingen. Tyvärr blev mitt lag brutalt bortdömt på alla sätt och vis, slår nästan det rån Axnér i Lugi har tjatat om på twitter hela dagen i gårdagens elitseriehandboll. För övrigt en mycket intressant person att följa på twitter.

Hann även med ett kortare rehab pass med lite balansplatta och knäböj, kan ses som en löneförmån att man får röra på sig och har tid till det på arbetsplatsen. Får se hur knät eller knäna reagerar imorgon. 


Annars är de väll en ganska lugn dag, nu när fotbollen är över blir de lite mer tid till sambon och lugna hemmakvällar. Det kan behövas för att ladda batterierna inför November och December då helvetet bryter lös i mitt liv.

Hemtentan klar

Publicerad 2011-10-05 14:24:59 i Allmänt,

Då va man klar med dagens uppgift, äntligen kan man tycka. Är inte lika kul att sitta med skrivuppgifter längre då man egentligen känner att man bara vill ut och jobba, men ibland blir det så.


Resten av dagen. Har fått planera om lite faktiskt mot hur jag tänkt, egentligen skulle jag vara halvvägs till K-Holm nu och möte med handledaren inför praktiken men det fick skjutas upp, sen hade jag tänkt göra ett besök i Rydshallen och se på  träning, (skulle ha tränat om inte knäna bojkottat igen).


Men istället så blir de nog lite uppsats fix, alltid skönt att komma igång speciellt då jag har lite tidspress och sen ut till Mjölby då vi har avslutningsträning. Kom på att om jag ska träna fotboll under Oktober så måste jag ha skor, och de ligger nere i Isaks källare i Mjölby. Så de får bli ett besök och förhoppningsvis träning någon senare onsdag på Rydshallen fantastiska konstgräs :)


Ska nog sätta lite mer personlig prägel på de här nu istället. Roligare än uppsats måste jag få säga.

En nytändning

Publicerad 2011-10-05 10:57:42 i Allmänt,


Jannike satt igår och petade med sin blogg, fick något sånt där litet ryck att det kanske kunde vara kul att köra igång igen jag också. Dock satt jag rätt länge med den andra bloggen och grejade med stillmallen så det fick bli en helt ny variant nu. Hoppas att det kan bli trevlig läsning för er som följde mig för ett par år sedan då det begav sig med bloggandet.

Detta kändes som ett smart drag att sitta med då jag egentligen har en hemtenta att pyssla med, men de är inte alltid det infinner sig en lust att skriva vilket jag tror de flesta studenter känner igen sig i.

Som sagt idag ska jag försöka skriva ihop hemtenta sen blir de lite möten och skit, kanske orkar ta mig ut och kika lite på någon träning i eftermiddag. Ja vi får helt enkelt se. En av få lediga dagar är det också ganska skönt att bara få vara, inte ofta det händer.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela