vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Andra plats i den egna pokalen

Publicerad 2012-07-30 15:24:16 i MAI gammal 2012,

Tyvärr gick inte MAI hela vägen i sin jubileums pokal. Det blev förlust mot straffar mot Skeninge. 

Segerresultatet i semin blev 4-1 mot Vadstena.

Resultatet får ses som okej men inte bra trots att laget saknade en väldans massa folk av olika anledningar. Men nu är det dags för nya träningsvecka för på onsdag börjar allvaret, en av de tuffaste matcherna på hela säsongen, Kisa borta.

Ett ungdomligt MAI i pokalen

Publicerad 2012-07-27 14:38:29 i MAI gammal 2012,

Imorgon lördag är det dags för jubileums pokalen som är en del i 100-års firandet. Matchen är också en del i uppladdningen inför onsdagens match mot Kisa, dock så blir det ett mer ungdomligt MAI som ställs på benen än vad som förmodligen kommer vara fallet på onsdag mot Kisa.

Hedlund avslutade gårdagen med fundera kring huruvida truppen klarar återbud och det är knappert. Tre avbytare fick vi iaf ihop till första matchen och blir det final så kommer även Forsberg vara tillgänglig. 

Truppen ser ut på följande vis.

Mv: Ahl

Backar: Thalen, Fille, Adam, Swenson, Nils V, Glader

Mitt/forw: Bäckis, Victor, Ivar P, Jonas, Decker, Didde, Arvid E

Forsberg kommer som sagt till en ev final. Skulle inte heller förvåna mig om Macke Ny finns med på bänken på lördag.

Ett stort koppel av spelare är bortresta: Axel, Danne, Örjan, Anton, Martin J, John, Tobbe, Jacob S. Utöver dessa har Pålle varit sjuk och vilar vilket även Hedlund gör. 

Första matchstart ser ni i inlägget under och vi hoppas på fint väder och fin fotboll.

Jubileums pokalen-

Publicerad 2012-07-26 09:06:09 i MAI gammal 2012,

Jubileums pokalen stundar och på lördag är det dags för spel på Vifolkavallens konstgräs igen. Vi tränar idag spelar pokalen på lördag för att sedan gå in i första "riktiga" veckan under höstsäsongen med två viktiga matcher. Men innan vi åker till Kisa ska som sagt pokalen avgöras.

Matcherna kommer spelas 2x30 minuter och på herrsidan är upplägget så att det är semifinaler och förlorar man får man inte längre vara med medans på damsidan är det enbart en finalmatch.

Spelschemat ser ut på följande vis och det är fri entré.

10:30 MAI - Vadstena herr semi
12:00 Odeshög - Skeninge herr semi
13:30 MAI - Skeninge dam final
15:00 Final herr segrande lag från semi

Från vår sida kommer det luftas rätt rejält i truppen. Jag själv, Axel Magnusson samt Martin Johansson är bortresta. Har hört att Danne inte heller kommer spela och Pålle har varit sjuk hela veckan. Har säkert glömt hälften som inte kommer delta men räknar med att lägga upp lite mer inför från vår del efter träningen ikväll.


Höstens första träning avklarad

Publicerad 2012-07-23 22:01:27 i MAI gammal 2012,

Här sitter man på tåget efter att ha gjort första träningen sedan mitten av Juni. Trodde inför att sett aldrig skulle gå men måste säga att jag är nöjd med min form. Har ju inte varit samma träningshets under denna sommar och det märktes på dagens intervaller. Spydde iaf inte vilket får ses som positivt.

Lite rykten på vallen och måste säga att framtiden ser ljus ut. Synd att man förmodligen inte är med på resan men det ska bli ruskigt kul att få göra en bra höst. Känner suget igen och det behövs med tanke på allt som kommer hända runt om.

Namn på gång in är ju alltid intressant. Rykten går även där. Dock såg Forsberg riktigt bra ut idag. Joggade ifrån oss äldre på ett imponerande sätt. Han kommer tillföra mycket tror jag.

Lite för lite snack om min forward insats i b-laget mot Kisa.

Imorgon är det dags för träning igen. Undrar hur kroppen mår imorgon

Kommer nog bli lite uppsnack inför pokalen på lördag. Vi hoppas ju bland annat på revansch mot skenninge. Men de kommer senare under veckan. Själv är jag bortrest under själva pokalen. Tyvärr.

Äntligen lite mer juniorer på träningen också. Fantastiskt kul att se hur de tar för sig. Mårten i målet samt Ivar och Anton va riktigt trevliga överraskningar idag.

P16 öser på i Gothia

Publicerad 2012-07-18 16:44:59 i Allmänt,

Gothia cup pågår just nu nere i Göteborg. MAI har två lag med i cupen det har varit lite blandade resultat. 

P16 vann sin grupp efter tre raka segrar mot bland annat Brasilianskt motstånd och möter imorgon 10:00 American Elite.

FÖLJ P16

F14 har det inte gått lika bra för. En seger och två förluster gör att det kommer spela b-slutspel deras match spelas klockan 9:00 imorgon men det är inte klart vilka de möter än.

FÖLJ F14

Är semestern redan slut?

Publicerad 2012-07-18 14:49:15 i MAI gammal 2012,

Räknar ned nu, inte många timmar kvar tills något väldigt intressant ska dra igång. ca 28 timmar tills höstens första träning drar igång och det känns knappt som att vi varit lediga alls. Börjar bli rejält taggad inför detta trots att känslan är jag knappt varit ledig, känslan ä4r att detta ska bli kul. En toppstrid i division 4 låter roligt, ja en toppstrid i vilken serie som helst är alltid roligt. Förhoppningen är ju att vi ska vara med där, förhoppningen är ju att spelet ska klaffa bättre än under stora delar av våren.

Precis i detta nu får jag även besked om att Forsberg är spelklar om en vecka, detta gör mig ännu mer taggad. Ytterliggare en bra spelare in i vår verksamhet och det kan med lite tur bli ytterliggare än. Dock heter han inte Jocke, trots att Jocke tränade med oss mot slutet av våren så kommer han fullfölja året i Östria trots kapten Anderssons värvningsförsök. Men vi får se hur nästa vecka utvecklar sig, kan som sagt bli så att vi får in ytterliggare en spelare uppifrån vilket vore kul på alla sätt.

Löpparskor de tre första passen, hmm. Nödvändigt och Isac får sin vilja igenom, efter diverse grymtanden om att det löps för lite så är det alltså dags att börja om. Mår redan dåligt inför hur jag kommer må på fredag morgon efter första passet. Jag kommer nog behöva den extra helgvilan jag tar mig för att kunna träna måndag igen. 

Två veckor kvar till Kisa borta i höst premiären. Nu börjar vi tagga.!


I spåkulan inför hösten

Publicerad 2012-07-11 09:49:29 i MAI gammal 2012,

Enbart åtta dagar kvar tills hösten drar igång, enbart åtta dagar kvar av semestern med andra ord. Även fast vi spelar på en ganska låg nivå så är alltid fotbollen ganska hög prio och semester och umgås med familj får ofta komma längre ned, dock kommer jag själv kanske ta ut några dagar extra och njuta av ledigheten från jobbet nu under höstupptakten och det tror jag många med mig också gör. Men fotboll då, div.4 västra.*

Inför säsongen trodde jag serien skulle ha två tydliga skikt, det har inte riktigt blivit så utan det har mer blivit tre skikt iaf kvalitetsmässigt.

Derby, Boxholm, Kisa, Hjulsbro och oss själva trodde jag på, dessa lag har också lyckats bilda topp fem. Det är också något av dessa lag som kommer vinna serien. Tidigt nämnde jag Boxholm eller Derby som seriesegrare och det står jag fast vid. Boxholm har den starkaste truppen medans Derby har den mest rutinerade. Vad som avgör får vi se. Förhoppningsvis kan vi själv störa lite där uppe. Kisa har överpresterat eller är dom så bra. Tydligt är dom det och har tagit många fina skalper, finns inget som tyder på att de inte ska fortsätta plocka mycket poäng.

Sedan finns ett mittenskikt av lag. Tubbe, Lsw, Boren, Malmslätt och Liu. Rent kvaltitetsmässigt borde även Mantorp vara här och det har de visat under sista två-tre matcherna. Tror Liu faktiskt riskerar att åka ur. Tror att Mantorp kommer fortsätta plocka poäng och Liu är inte starka under hösten vet vi av erfarenhet. Boren har varit nära många topplag och jag tror att det kommer börja droppa in poäng nu. 4-0 segern mot oss imponerar även fast jag själv inte var på plats och såg matchen. 

Sedan Karle. Ja vad ska man säga. Dom är bättre än 1 poäng men ändå hopplöst sist. Ryktas om lite värvningar och ev. något mer in i organisationen men jag tror inte så mycket på dom ryktena. Karle åker ur. Så är de bara och det har så varit ända från start. Tror att Karle kommer ta fler poäng än Zeros och Kristberg förra året iaf. 

Ska jag tippa serien nu så tror jag såhär.

1: Derby
2: Boxholm
3: Kisa
4: MAI
5: Hjulsbro
6: Boren
7: Tubbe
8: LSW
9: Malmslätt
10: Mantorp
11: Liu
12: Karle

Jag hoppas naturligtvis att toppen kommer se lite annorlunda ut. Där kanske lag fyra tar något steg till upp. Vi har som jag tidigare skriviet ett väldigt bra slagläge inför hösten och får vi lite flyt kan de räcka långt. 



Våren 2012

Publicerad 2012-07-09 16:11:34 i MAI gammal 2012,

Många funderar kring de största händelsena under första halvåret såhär när man äntligen gått på semester. Vad har hänt och hur rangordnar man dessa. För egen del är det väll i första hand att man går i väntans tider och har så gjort sen december på en tredje familjemedlem, för någon annan kanske Loreens schlager vinst är det största som hänt. Dock ska jag försöka smalna av och se till det som hänt under våren på Vifolkavallen.

Vårens skräll: Tubbe borde det vara, har gjort bra mycket bättre resultat än vad någon egentligen trodde.

Vårens vad var det alla sa: Karles kräftgång. Tror alla som hade någon insikt i fyran var överens om detta. Dock tror jag poängen kommer, Karle var bra mycket bättre mot oss än vad jag trodde de skulle vara.

Vårens överraskning: Egentligen inte men tycker att Derby leder serien med så många poäng är en överraskning. Derby var bra visste vi alla men jag trodde inte de skulle vara så stabila. Få poängtapp har gjort att de faktiskt har ett grymt utgångsläge inför hösten. Och det är väll inte helt omöjligt att ytterliggare namn droppar in på segertåget under hösten och då blir det jobbigt att komma ikapp dem.

Vårens negativa överraskning: Alla trodde på Boxholm, nya tränaren gjorde en Björk och sa att det skulle vinna allt. Och alla trodde på dem. När det väll började smälla så har de börjat tappa poäng. Kul tycker jag med många andra. Dessutom extra kul när de efter varje match enligt sig själv fört spelet och varit överlägsna men inte lyckats få dit bollen. 

Vårens värvning: Carmesten i Derbys mål. Vi kan snacka Haglund, Yngve, Dervicic eller Palm. Men skillnaden på Derby iår kontra förra året är en målvakt och en bra sådan. Det var även det som var prio ett med en målvakt för dem när jag förhandlade så de ska ha en stor eloge för att ha dragit affären i hamn.

Våren repris: Hade hoppats att segdragna historier som denna inte skulle behöva nämnas. Men det där fantastiska lyset på konstgräs planer. Förra året var det vår match mot LIU som fick avbrytas, vår första träning genomfördes i mörker och nu tydligt Hjulsbro - Boxholm. Tråkigt för fotbollen men jag fattar fortfarande inte riktigt allt kring detta.

Nummer 1: Är det inte domaren tillsammans med lagen som bestämmer om matchen kan spelas klart, gör den de och då är det väll patetiskt att klaga i efterhand.

Nummer 2: Om det inte är spelbart, är det inte hemmalaget som bör straffas som ansvarar för sitt arrangemang. Skulle ljuset slockna på Råsunda skulle säkert AIK få en fet bot och seger med 3-0 för bortalaget.

Men så är det inte här trots att man bör hållas ansvarig för sitt eget arrangemang. Hur som helst. Löjligt av Boxholm att klaga men bör det inte vara klarare regler kring detta tydligen inträffar ganska ofta?

Vårens tråkigaste: Inför säsongen gick ÖFF ut med en något väldigt nödvändigt, nämligen en drive där domarna ska respekteras. Det var en bra idé, men den stora frågan är när det ska rensas i de egna leden. Många domare är bra och trevliga, har personligen skällt väldigt lite på dom iår. Men de finns ett fåtal som visar så otroligt dålig attityd mot oss spelare. Där är ett stort problem för fotbollen då det ofta blir tråkig stämning på matcherna.

Vårens slagläge: Vårt eget inför hösten. Naturligtvis hade vi velat leda men vi har ett otroligt bra läge att slå ifrån inför hösten. Sex poäng i de två nyckelmatcherna mot Kisa och Hjulsbro 1 och 5 Augusti så är vi med och därifrån kan allt hända.

Vårens bästa spelare i MAI: Örjan kom med en skön dialekt diverse småskador och trodde vi var på väg mitt ute i ingenstans. Pendlingen sågs som ett problem men tillslut skrev han på. Örjan har också över hela våren varit den mest stabile och viktigaste spelaren för oss. Därmed är han enligt mig vår bästa under de första 11 matcherna.

Vårens genombrott MAI: Jag nämnde inför säsongen två namn som jag trodde mycket på. Nu tycker jag att den som tagit störst steg är Victor Johansson och han har också gjort mycket tid i a-laget under våren. Men allt behöver inte gå i 120 hela tiden och mottagningarna är stundtals lika dåliga som mina egna men med rätt träning kan Victor inom kort vara en av MAI:s viktigaste spelare. Finns mycket potential i den killen.

Vårens vart tog du egentligen vägen: Konkurrentens blogg, uppdaterar knappt vid seger, why? 

Imorgon kommer i spåkulan inför hösten.

Vad händer?

Publicerad 2012-07-09 13:15:54 i MAI gammal 2012,

Rykten går och mycket händer nu under sommaren. Vilka frågor ska man ställa sig själv och sin omgivning nu inför hösten, vad kommer att avgöra och kommer Karle ta sin första seger är bara några av alla tankar som går runt i min skalle. Våren har varit hektisk många matcher på få spelare och utöver det späckade div.4 schemat har även ett par cupmatcher spökat och i min mening stört seriespelet. Det är också under perioden med många cupmatcher vi presterade sämst under vårsäsongen, just saying. Ska man delta i sådant spel måste kanske truppen var ytterligare lite bredare eller prioriteringen göras tydligare, vilka spelar var? vart vill vi prestera? Titta bara på de engelska lagen med sina truppen, ligacup, fa cup och PL prioriterar man allt lika högt? nej.!

Hur som helst har våren varit okej. Några toppar och några djupa dalar och just detta har varit signifikativt för MAI anno 2012. I våra bästa stunder är vi riktigt bra se 2-0 i halvtid mot Boxholm och riktigt dåliga, se tappet i samma match till 2-3. Det finns inte den jämnhet som t.ex Derby har visat prov på.

Vad händer under sommaren då? Då jag inte har corren och Peps har tagit paus i bloggandet har jag inte hört speciellt mycket. Tyvärr fungerar ju inte Peps blogg där kommentarerna brukar vara intressanta som informant längre då nivån där är vädigt låg. I vårt läger ser det bra ut, ryktena säger att några spelare inte ska spela kvar eller lägga av, jag vet faktiskt inte ritkigt vad som gäller bland dessa så tänker inte sprida något felaktigt. Det som ska ske är iaf att Stefan Forsberg ska bli spelklar till hösten samt att vår j-trupp försvinner i sin nuvarande form. Ett stort antal j-spelare flyttas upp då det varit dåligt med spelare på träning och Bäckis får istället jobba med de kvarvarande samt de lovande 96:orna i föreningen. Intressant lösning som jag tror kan bli bra på sikt. Gäller bara att det ges möjlighet till indiviuell utveckling även inom seniorverksamheten för de som kommit upp.

Träningen drar igång den 19:e och sedan är det full fart fram till den 1 augusti då kisa väntar. Det gäller att vara på tå då och om jag inte räknat fel så ska vi hinna med fem träningar och en jubileums pokal innan det är dags. Detta plus lite löpturer och gymbesök denna vecka och början av nästa bör göra att formen är på gång inför höstupptakten. 

Jag har ju utlovat lite höjdpunkter från Våren och halv inlägget är klart så hoppas kunna publicera antingen senare ikväll eller imorgon.

Vårsäsongen fortfarande igång

Publicerad 2012-07-03 09:09:12 i MAI gammal 2012,

Trots uppehåll för träning och semester för många så är inte våren helt slut ännu. Under måndagskväll var det nämligen dags för en het drabbning på Vallen mellan MAI-U och Kisas dito. Dock försvann det heta ur matchen rent resultatmässigt när 6-2 kom 10 in i andra, för övrigt mitt eget tredje mål för matchen. Efter detta var det mest en massa onödiga tacklingar och små tjafs som speglade matchen.

11-2 skrevs slutresultatet till efter 5-2 i paus. Målskyttar såg ut såhär ungefär. Tobbe 3, Emil 2, Glader 2, Bäckis, Didde, Victor, Swenson.

Lite kort om matchen, Kisa tar ledningen efter lite volleybollspel efter en hörna, ja det är faktiskt en snygg assist med ena handen som spelar fram till målet. Sedan tar vi över och gör tre raka där Bäckis, Jonas och jag själv står för assist, utan att vara alltför självgod så gjorde jag även två av målen och Emil det tredje. Sedan reducerar Kisa på en kontring. Dock är deras lycka kortvarig och Emil för 4-2 sedan slår Bäckis in en egen retur i öppet och gör 5-2 vilket står sig till halvtid.

Andra halvlek är väll en defilering till slutsignalen där målen kommer med jämna mellanrum. Jag själv gör sexan och sedan är nog inte Kisa över halva. Det vi uppmärksammar mest är Gladers olika utbrott på domaren samt missade straff.

Ny u-lags match på torsdag mot Vadstena. Då kan de nog bli mer spännande även fast Kisa kom med några ordinarie från A-laget igår.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela