vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Våren 2012

Publicerad 2012-07-09 16:11:34 i MAI gammal 2012,

Många funderar kring de största händelsena under första halvåret såhär när man äntligen gått på semester. Vad har hänt och hur rangordnar man dessa. För egen del är det väll i första hand att man går i väntans tider och har så gjort sen december på en tredje familjemedlem, för någon annan kanske Loreens schlager vinst är det största som hänt. Dock ska jag försöka smalna av och se till det som hänt under våren på Vifolkavallen.

Vårens skräll: Tubbe borde det vara, har gjort bra mycket bättre resultat än vad någon egentligen trodde.

Vårens vad var det alla sa: Karles kräftgång. Tror alla som hade någon insikt i fyran var överens om detta. Dock tror jag poängen kommer, Karle var bra mycket bättre mot oss än vad jag trodde de skulle vara.

Vårens överraskning: Egentligen inte men tycker att Derby leder serien med så många poäng är en överraskning. Derby var bra visste vi alla men jag trodde inte de skulle vara så stabila. Få poängtapp har gjort att de faktiskt har ett grymt utgångsläge inför hösten. Och det är väll inte helt omöjligt att ytterliggare namn droppar in på segertåget under hösten och då blir det jobbigt att komma ikapp dem.

Vårens negativa överraskning: Alla trodde på Boxholm, nya tränaren gjorde en Björk och sa att det skulle vinna allt. Och alla trodde på dem. När det väll började smälla så har de börjat tappa poäng. Kul tycker jag med många andra. Dessutom extra kul när de efter varje match enligt sig själv fört spelet och varit överlägsna men inte lyckats få dit bollen. 

Vårens värvning: Carmesten i Derbys mål. Vi kan snacka Haglund, Yngve, Dervicic eller Palm. Men skillnaden på Derby iår kontra förra året är en målvakt och en bra sådan. Det var även det som var prio ett med en målvakt för dem när jag förhandlade så de ska ha en stor eloge för att ha dragit affären i hamn.

Våren repris: Hade hoppats att segdragna historier som denna inte skulle behöva nämnas. Men det där fantastiska lyset på konstgräs planer. Förra året var det vår match mot LIU som fick avbrytas, vår första träning genomfördes i mörker och nu tydligt Hjulsbro - Boxholm. Tråkigt för fotbollen men jag fattar fortfarande inte riktigt allt kring detta.

Nummer 1: Är det inte domaren tillsammans med lagen som bestämmer om matchen kan spelas klart, gör den de och då är det väll patetiskt att klaga i efterhand.

Nummer 2: Om det inte är spelbart, är det inte hemmalaget som bör straffas som ansvarar för sitt arrangemang. Skulle ljuset slockna på Råsunda skulle säkert AIK få en fet bot och seger med 3-0 för bortalaget.

Men så är det inte här trots att man bör hållas ansvarig för sitt eget arrangemang. Hur som helst. Löjligt av Boxholm att klaga men bör det inte vara klarare regler kring detta tydligen inträffar ganska ofta?

Vårens tråkigaste: Inför säsongen gick ÖFF ut med en något väldigt nödvändigt, nämligen en drive där domarna ska respekteras. Det var en bra idé, men den stora frågan är när det ska rensas i de egna leden. Många domare är bra och trevliga, har personligen skällt väldigt lite på dom iår. Men de finns ett fåtal som visar så otroligt dålig attityd mot oss spelare. Där är ett stort problem för fotbollen då det ofta blir tråkig stämning på matcherna.

Vårens slagläge: Vårt eget inför hösten. Naturligtvis hade vi velat leda men vi har ett otroligt bra läge att slå ifrån inför hösten. Sex poäng i de två nyckelmatcherna mot Kisa och Hjulsbro 1 och 5 Augusti så är vi med och därifrån kan allt hända.

Vårens bästa spelare i MAI: Örjan kom med en skön dialekt diverse småskador och trodde vi var på väg mitt ute i ingenstans. Pendlingen sågs som ett problem men tillslut skrev han på. Örjan har också över hela våren varit den mest stabile och viktigaste spelaren för oss. Därmed är han enligt mig vår bästa under de första 11 matcherna.

Vårens genombrott MAI: Jag nämnde inför säsongen två namn som jag trodde mycket på. Nu tycker jag att den som tagit störst steg är Victor Johansson och han har också gjort mycket tid i a-laget under våren. Men allt behöver inte gå i 120 hela tiden och mottagningarna är stundtals lika dåliga som mina egna men med rätt träning kan Victor inom kort vara en av MAI:s viktigaste spelare. Finns mycket potential i den killen.

Vårens vart tog du egentligen vägen: Konkurrentens blogg, uppdaterar knappt vid seger, why? 

Imorgon kommer i spåkulan inför hösten.

Kommentarer

Postat av: Pete sampras

Publicerad 2012-07-09 17:36:48

Hjulsbro har lagt ut en text på sin sida angående det slocknade lyset. Efter att ha läst den så har jag svårt att se hur man ska kunna straffa dem för att det slocknade.

Postat av: Tobbe

Publicerad 2012-07-09 17:44:41

Gällande Hjulsbro så gick ju matchen att spela klart. Tycker absolut inte att det bör vara så att Hjulsbro i detta fall straffas, varför då? matchen spelas klart. Vet inte om du missförstod mig. Går det att spela klart matchen så som det gjorde i fallet med Hjulsbro så finns det väll inget att diskutera, mer löjligt att klaga om man gick med på att spela klart på plats.



Men om det ej går att spela klart är det en annan grej. Nu är det inte så långa resor i div.4 så omspel är inte en kostnad egentligen. Men hade samma sak hänt säg mellan GIF Sundsvall och Malmö. Då är det en stor kostnad och vem är det då som bär ansvar för sitt arrangemang? Tycker personligen inte att omspel bör vara ett alternativ. Antingen står resultatet fast som de var om det ej går att spela klart, eller så bör motståndarna stå som segrare.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela