vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Lite mer lättsam nu

Publicerad 2011-11-28 20:29:04 i Allmänt,

Efter en aning bedrövad känsla som infann sig tidigare idag så har det helt plötsligt blivit åt andra hållet nu. Detta på grund av
  • har skrivit klart stora delar av resultatet och tror jag kommer hinna klart innan jul
  • Älsklingen har städat och lagat mat åt mig och det är något som gör mig lycklig
  • Jag känner att arbetsbördan minskade då jag fick besked att jag inte ska ha massa lektioner onsdag utan kan rätta alla idrottsarbeten från jobbet då istället
Detta gjorde ungefär att arbetsbördan sjönk med 50% de närmaste dagarna. Väldigt nödvändigt.

Dags för Sons of Anarchy i soffan resten av dagen. 

Hoppas kunna erbjuda lite intervjuer efter träningen imorgon. Får se hur bra min iphone funkar som kamera men skulle vara kul att se vad till exempel Bäckis, Hedlund och Crille har att säga om cupen i lördags. Och lite kul att höra vad mina lagkompisar tycker om att förlora mot gubbgänget :P

Hatar att inte räcka till

Publicerad 2011-11-28 16:36:18 i Allmänt,

Tidigare i mitt liv beskrevs jag nog som en ganska snäll person som alltid försökte vara alla till lags, ja kanske till och med konflikträdd. Men jag var nog i stor utsträckning en sådan som hade svårt att säga nej då jag bara ville att min omgivning skulle vara glad.

Senare vändes lite grann av de där en lite försenad tonårsrevolt men jag tror samtidigt att de där men att alla skulle ha de bra även om jag var dum, kaxig och allmänt dryg och inte alls beskrevs som snäll.

Idag befinner jag mig nog därimellan men har för första gången verkligen börjat känna att jag inte räcker till. Jag vill fortfarande vara alla till lags och har oändligt svårt att säga ifrån, detta tillsammans med drömmar och förhoppningar är inte en bra ekvation. Istället för att göra få saker bra så känns det som att allt blir halvdant och jag känner mig som en bedrövlig människa som inte gör något bra någonstans, och detta drabbar alla andra. vill bara få ordning på allt och kunna lägga fokus på de personer och saker jag tycker mest om.

Ungefär så känns min livssituation en måndag på Norrköpings station

Vilken dag!!

Publicerad 2011-11-27 22:15:36 i

De där med lugn och ro är inte riktigt min grej har jag märkt. Två riktigt intressant kursdagar sedan iväg och göra annat, samt att dagen avslutades med lite mys i soffan. Men ibland vore de skönt att bara få vara någon dag och bara ta de lugnt. Men de kommer väll vid pension.

Är ju söndag och en ny lista. Kanske inte den mest väntade listan hittills. Brukar ju mest vara fotboll och jag är väll så mycket fotbollsnörd man kan bli så tänkte avbryta allt detta med en annorlunda lista.

Topp fem "Så mycket bättre" favoriter

5. Petter - Satelites
Petter var favoriten säsong ett och just den här låten tycker jag är grymt skönt. Har den fortfarande i min bäst just nu lista på spotify och gillar det sköna gunget som är i den.

4. September - Mikrofonkåt
Tror nästa alla tycker låten är sönderspelad men jag som knappt lyssnar på radio gillar den skarpt. riktigt bra låt i sig och September gjorde den riktigt jävla bra helt enkelt 

3. Mikael Wiehe - Calling your name 
Fastnade direkt, kan vara för att jag hade e-type som musikidol för typ 10 år sedan och kan refrängerna utantill. (bara lite pinsamt att erkänna att e-type var en idol). Men har aldrig fastnat för Wiehe, kan nog itne ens nämna en låt han gjort men den här låten gjorde han grymt bra och gillar gunget som blev likt den riktiga versionen men ändå inte

2. Di Leva - Min egen kärleksaffär
Hade kunnat vara en riktig Di Leva låt. Lysande om man gillar Di Leva. Vilket jag gör. Man får en skön känsla av låten och bara de gör mycket för mig. 

1. Plura - Logiskt
Den starkaste känslan jag fått under programmet helt klart. Fantastiskt att se Plura göra den och både låten och framträdandet tyckte jag var grymt. Förstärkningen av det egna i Petter låten var riktigt grym.

Nästa vecka något annat. 


MAI old boys bäst i föreningen

Publicerad 2011-11-26 22:30:16 i MAI gammal 2012,

Fick precis sms från Hedlund som rapporterade lite om det som hänt ute i Mjölby idag. 

Som jag tidigare skrev så åkte tyvärr lag svart och lag gul ut i gruppspelet.

"vi hade svårt att hitta varandra och svårt att få igång passningsspelet samt att det är svårt att spela inomhus då små marginaler är viktiga, vi va med i alla matcher och med lite tur hade vi gått vidare" (Martin Swensson om MAI lag guls insats som bestod av tre förluster och en vinst)

När det gällde kvarten mellan "old boys" och a-laget så drog MAI old boys eller MAI C som de hette i cupen det längsta stråt.

Enligt Hedlund så tryckte "old boys" in ett snabbt mål och försvarade sedan bra, dock blev Tubbe för svåra i semin då orken tröt en aning. 

Men inga sura miner för de kan jag tro, ett kul avbrott under inomhussäsongen. Många spelare saknades också av olika anledningar så de insatser som gjordes är helt klart godkända. Även kul att juniorerna får vara med och känna på seniorspel då många tongivande inte deltog i den gula tröjan idag.

En ensam lördagskväll

Publicerad 2011-11-26 19:05:42 i Allmänt,

Nyss hemkommen och har precis ätit efter en hektiskt dag. Har ännu en gång varit iväg och blivit smartare, och ja den här gången kan jag helt ärligt säga att jag blivit det. Faktiskt den bästa kursen jag varit på hittills inom tränarutbildningen. Tror nog de kan vara på grund av att jag inte har en bakgrund som målvakt och då inte själv har den kunskapsbas som man kanske har på lagtränar delen. Jäkligt skoj iaf och lite nya ideér som dykt upp igen. 

Ska dit imorgon också så det känns inspirerande och bra faktiskt. 

Har även hunnit med ett besök hos Adam och kikat på uniteds andra halvlek när de blev bortdömda. Men förmodligen så har de fått något domslut med sig förut så de jämnar nog ut sig.

Älsklingen är iväg på möhippa ikväll, då inte sin egen utan en kompis så därav att jag spenderar kvällen själv. Nja själv är väll fel ord, tillsammans med Kvarnström & Hedenborg och Lindroth och massa andra människor som forskat tidigare.

Både lag gul och lag svart åkte visst ut i gruppspelet i intersportcup i Mjölby idag,
*Uppdaterat: Pratade precis med Hedlund och det är tydligen dags för kvartsfinal både för old boys och för a-laget. Tråkigt nog möts dom, men både lagen vidare från gruppen.

Intersportcup

Publicerad 2011-11-25 12:00:41 i Allmänt,

Två intersportcup avgörs då tydligen i helgen, eller vet inte om de heter så men de är mycket fotboll på G. LM i Linköping som hade varit riktigt skoj att se samt mantorpscupen ute i Mjölby, vilket också hade varit skoj. Men istället kommer jag tillbringa helgen på målvaktstränarkurs, vilket också kommer bli skoj. Verkligen full fart, och nu även fast jag inte ska bli målvaktstränare är det alltid bra att gå kurser och lära sig nya saker, saker som man faktiskt kan ha nytta av i framtiden.

Två fullspäckade helger då det även är tränarutbildning helgen efter det. Då är de bas 2 som gäller och såg på deltagarlistan att det var många namn man kände igen. Alltså inte P7 tränare längre utan senior tränare. Så de ska bli riktigt skoj och lärorikt.

Fredag och praktik, ska snart börja ett historia pass med en Estet etta. Mest eget arbete så de är ganska skönt att enbart vara där som handledare och inte bara stå och föreläsa. Som den moderna läraren skall vara med andra ord.

Så snart startar sista passet sen en småseg tågresa hem som följs upp med uppsatsarbete när jag kommit hem. Fantastiskt fredagsmys.

Beröm för första gången

Publicerad 2011-11-23 16:52:00 i Allmänt,

Precis hemkommen från handledningen, för första gången blev jag inte sågad vilket kändes bra. Fortfarande lite ordticks men det är sådant jag vet om samt att de blir lite talspråk. Skyller på att jag nästan är med i facebook generationen, är väll några år för gammal för det men nästan iaf.

Ska iväg och handla julsaker nu ikväll sägs de. Sånt är ju ehh roligt, nej men de kan bli lite småmysigt med ljus och allt. Synd bara att snön har svårt att hitta fram måste jag säga.

Kvällen spenderas med uppsatsen, fick även uppskov 10 dagar med inlämning då jag har praktik. Handledaren tyckte att de va orimliga krav att ajg skulle hinna klart, sen vet jag ju vad historia instutitionen brukar ha för krav med inlämningen så någon gång innan Mars är väll okej..

Futsal är inte min grej

Publicerad 2011-11-23 11:02:32 i MAI gammal 2012,

Tredje träningen i rad igår, man borde väll börja tro att toppformen är på väg men så är inte fallet. Även fast spelet börjar sitta så är de fortfarande idel juniormisstag och dåliga beslut. Sen att man inte kan avsluta för tillfället måste jag mestadels skylla på att det är för långt till motståndarnas mål.  Ja man är ju helt slut när man kommer fram. Blir bara målen lite större och konditionen lite bättre måste jag vara aktuell som forward. 

Mest nöjd med gårdagens träning är jag över soloraiden som innehöll två suldragningar i sidled samt en patenterad Martin Karlsson tunnel, alltså klacka bollen sin igen fot och tunnel, tyvärr blev avslutet total kass men nöjd med vägen dit.

Även nöjd med att mitt lag inte släppte in något mål på hela träningen. Dock gjorde vi bara ett framåt och det mot Thaléns lag. Så jag ser mig som segrare i den matchen även fast hans lag av en händelse vann mot det tredje laget på träningen. Men är ju enbart interna matcher som räknas i min statistik så de va skönt.

Oskar och Stefan var på träningen igår också, båda två är riktigt duktiga spelare, verkar även vara sköna killar båda två och det hade varit kul om de valde spel i MAI. Med dessa två herrar plus en motiverad Thell kan det bli bra i slutändan. Då har vi en bred trupp med flera bra alternativ på alla platser. 

Även en ny junior med, eller junior och junior en kille som är i junioråldern som lirat med Ödeshög som skrivit på. Filip hette han och imponerade på mig. Stark och bra löpvägar, bra värvning på sikt och han kan säkert vara med och fajtas lite grann längre fram när de börjar bli grönt ute, ja alltså grönt på riktigt.

Är ju även cup i helgen. Själv är jag på tränarkurs därav att ajg inte finns med i något av lagen, eller som någon sa att det hörs för mycket när man tjötar på domaren i en liten hall så MAI vill jobba upp sitt rykte, då blev jag placerad på sidan :P. Nej men skämt åsido, målvaktstränarkurs bas 1.

Två dagars målvaktstränar utbildning alltså. Ska bli riktigt intressant och kul då jag inte har någon bakgrund alls som målvakt. Mer än den kvarten jag höll nollan som 16åring i min andra division fyra match mot BK sport borta. Matchens akrobatikräddning stod det dagen efter i folket i och med en riktig kalas räddning. Har fortfarande kvar artiklarna någonstans.

Hemma på snabbvisit

Publicerad 2011-11-22 17:44:13 i Allmänt,

En heldag för att bli smartare har nu genomförts. Utbildning med jobbet gällande motorik och lärande inom Idrott och Hälsa, egentligen en specialpedagogisk kurs kring hur vi när elever med särskilda behov. Vilket i min mening är alla elever men helt överens va vi inte på kursen kring detta. Hur som helst va det en ganska givande dag och ja, lite nya kontreta ideér har jag iaf fått som jag kan dela med mig till mina kollegor så dom blir glada.

Idag står träning på schemat. trots att min tå fortfarande värker som f---n så ska jag ut och försöka ta mig igenom ett spelpass till. Ja träningarna består av i stora drag spel egentligen vilket är kul och ganska nice såhär inomhus. Tredje inneträningen i rad är det också vilket jag tror är någon form av rekord, tror inte jag lyckats med det sen jag drog korsbandet för åtta år sedan, iaf inte genom att vara fysiskt aktiv. 

Blev inget med Finspång så jag blir kvar i mantorp våren ut, tydligen var tjänsten i stort sett redan tillsatt innan ansökningen lades ut vilket är lite trist. En äldre man från Motala hade fått den, har jag hört ryktesvägen. Men det är ju deras förslust att inte ge mig den, vill jag iaf tro. Men de kommer nya möjligheter och de här gör ju att jag faktiskt kan läsa alla kurser jag ska i vår och få en examen. Äntligen. Istället för att skjuta upp examensarbetet.


Ny referent till bloggen

Publicerad 2011-11-21 18:47:39 i MAI gammal 2012,

Hedlund har nu fått upp bloggen på MAI:s inofficiella hemsida så det är väll trevligt med lite nya läsare. För övrigt också ruskigt kul att det börjar uppdateras lite på svenskalag sidan.

Men tänkte bara kort skriva vad syftet är med bloggen och vilken koppling den då har till MAI. Det är absolut inte en konkurrent till hemsidan utan bloggens syfte är egentligen att behandla det som händer runt seniorlaget i Mjölby AI på ett lite mer djupgående sätt än vad en hemsida kanske kan göra. 

Bloggen är ju även en privat blogg där jag skriver om mitt liv och för det mesta hur bitter jag är på att aldrig vara ledig eller få tid till det jag vill. 

Det är alltså mina egna åsikter som skrivs här och de har i sig inte något med MAI:s åsikter att göra utan är alltid utifrån mitt perspektiv. 

Så är det med de. 

John Thell klar också, ruskigt kul måste jag säga. Har egentligen ingen klar bild av John då jag enbart funnits i Mjölby fotbollen i en säsong. Dock lyckades han få mig arg och irriterad när vi mötte Tubbe i premiären förra året, inte för att han på något sätt var otrevlig eller spelade fult utan enbart genom att vara bra och tvinga mig att springa mer än vad jag var tränad för. Ruskigt kul att det rör på sig och det är två riktigt bra nya spelare vi har fått in i min mening.

Hatar, jag verkligen hatar sj

Publicerad 2011-11-21 07:18:42 i Allmänt,

Andra gången på en vecka ställer dom in mitt tåg. Jag förstår inte vad deras problem är. Har dom inte fungerande tåg får dom väll köpa in nya. Men näää. Här sitter man i Norrköping och ska så göra till 08:28. Kuuul. Då skulle man börjat första lektionen för tre minuter sedan. En lektion jag skulle vickat och fått betalt för.

Snart, snart, snart

Publicerad 2011-11-20 20:39:16 i Studentlivet gammal 2012,

Ytterliggare sidor har skrivits idag, efter det bittra inlägget kring min studiesituation här nedan så har jag faktiskt fått ordning på lite saker. Skriver just nu med 1.0 i radavstånd och bara genom att ändra till 1.15 ökar antalet sidor med 2-3 st så har nu bara ungefär 10 sidor kvar. Alltså på tre skrivar dagar har jag fått ihop 25 sidor. Det är jag ganska nöjd med kan jag säga, men domen kommer väll på onsdag då jag återigen har möte med min handledare som hittills klagat på allt jag gjort.. Så de är väll bara att hålla tummarna.

Imorgon dags för Katrineholm igen, men bara två resor den här veckan. Detta beroende på att jag har utbildning tisdag eleverna är lediga onsdag och jag jobbar i mantorp torsdag. Kvar blir de måndag och fredag. Detta gör förhoppningsvis att jag faktiskt kan vara en normal människa hemma under denna vecka. ja vi hoppas iaf detta.

Hoppas även kunna skriva ihop stora delar av uppsatsen under nästa vecka. Får jag bara ihop bakgrunden på onsdag så är det ju nedförsbacke hela vägen in sedan. Det är ju bakgrunden som är det tråkiga och det som tar lång tid i en uppsats. 

Sen ska svenskläraren här hemma gå igenom allt också :P Sedan blir de nog underbart bra skulle jag tro. 

Även intressant att se om Hedlund lyckas få ut en länk i sidmenyn till vänster på MAI:s inofficiella hemsida, ska se hur långt tid det tar :P

Två röda i samma match? Har de hänt?

Publicerad 2011-11-20 16:39:31 i

Följer handbollens elitserie på svtplay, matchen mellan Drott - Malmö är det och faktiskt en ganska okej tillställning. Kul att Stenmalm får spela också, gjorde trots allt två år med honom i HF när jag lirade och alla fula sena knuffar han fick av mig som borde gett rött kanske har gett någon utdelning. Eller nej de har det nog inte men kul iaf. 

Det som är mest intressant är att båda målvakterna gjorde idiotgrejer och fick rött kort. Bra tycker jag, i övrigt är målvakter ganska fredade varelser men faktiskt itne i handboll. Klart positivt och båda röda var solklara, man ska inte försöka plocka bollar utanför sitt 6-meters, ungefär lika viktigt som att man inte spelar en m6 i uppspel.

Men från detta till dagens lista:

Fem anledningar till att jag för tillfället spyr på allt vad studier heter

5: Vetenskapligheten
Efter många års studier så är de fortfarande svårt för mig att förstå meningen med att precis allt måste vara sagt tidigare. Desto längre man kommer desto längre ska texterna vara desto större uppsatser ska skrivas och desto vetenskapligare ska de bli. Att skapa en egen bild av någonting att utveckla egna vägar att gå är total förbjudet och jag har fortfarande inte förstått varför i jag inte får tycka saker själv när jag skriver. Varenda sak ska vara bunden till något någon annan sagt och det han har sagt ska vara bundet ja till någon tidigare och så vidare. Känns som en dålig cirkel. Och framförallt hur gör allt detta mig till en bättre lärare?

4: Praktiken
Nu vill jag bara säga att jag har haft underbara handledare och jag har alltid haft tur med platser. Men jag har nått det stadiet att det bara handlar om att vara där och fördriva tid. Den praktik som nu görs ska vara kopplad till de och de och de men allt handlar om att göra sina veckor. jag kan helt ärligt erkänna att jag inte lägger ned en sekund mer än vad som minimalt krävs av mig för att bli godkänd och vad är då meningen med det? Jag tror de flesta i min situation tycker precis samma sak och bara känner ånej när det är dags för en ny period.

3: Bedömningen
Min fråga är helt enkel, när ska jag bedömmas på vad jag presterar som lärare och inte vad jag skriver på ett papper. Spelar väll ingen roll hur duktig jag är på skriva om jag inte kan undervisa, borde inte det bedömmas?

2: Reglerna
Alla jävla poäng hit och dit och kurser hit och dit, jag bara känner blää. Återigen så hamnar jag i knipa, jag har läst 30hp fristående vilket gör att jag just nu genomgår ett mindre helvete med praktik, examensarbete, jobb och fotboll samtidigt, plus att jag ska ha tid att vara hemma och även vara på vettigt humör när jag är hemma. Säger bara lycka till. Varför har alla regler skrivits så de ska bli så krångligt som möjligt att ta sig igenom?

1: Att vara färdig
Jag har under min utbildning som har varit tio terminer jobbat fyra som lärare. Jag vet hur jag vill vara jag vet vilka regler som finns, jag har skrivit åtgärdsprogram, haft föräldrakontakt, ja egentligen gjort alla läraryrket kräver. Men detta går inte att tillgodoräkna sig. Jag känner mig mer än färdig, jag kommer inte bli en bättre lärare på grund av att jag läser en termin till, kan dom inte bara ge mig en examen!!!!

Truppen börjar presenteras

Publicerad 2011-11-19 19:44:54 i MAI gammal 2012,

Hedlund har ni börjat presentera folket som är klart inför 2012 och som jag skrev tidigare idag var det ett nytt namn på den listan iaf. Finns något till men de kanske inte är helt officiella än och har kanske inte sagt att de kommer satsa fullt ut så tror nog det är därför de dröjer. Hur som helst är Friberg klar för MAI 2012 vilket är jävligt kul. En riktigt bra fotbollspelare som jag vet har fått samtal från fler klubbar uppifrån och även en jävla trevlig kille som kommer tillföra mycket..

Det som är kul med detta är väll framförallt att han som skriver för klubben på andra sidan ån ett par gånger hävdat att Friberg skulle vara på väg dit. Skönt att visa att han har fel som flertalet också talat om för honom. Även fast det är silly så är de tråkigt när folk skriver rykten som inte stämmer. Därav att MAI hittills varit ruskigt restriktiva på vad som sägs och inte sägs kring vad som läcker ut. Dock hade det varit kul om Sternis haft en Silly sida igång men han är ju tydligen i Tyskland vad jag har hört.

Nej men skit kul att Frippe ska lira med MAI. Är ju framförallt hans förtjänst att jag hamnade där och det var ett riktigt lyckat drag måste jag säga. Bara hoppas hans knä håller för det nya konstgräset.

För övrigt var vi uppe vid Vifolkavallen och kikade efter träningen. Inte för att jag har en aning om hur man gör när man lägger en konstgräs plan så ser man att det går stadigt framåt jämfört med sista titten i början av November. Kul. Hoppas mina knän håller. Annars blir man väll hjälptränare på heltid istället.

Har även skapat en nya kategori och länk som gäller MAI inlägg bara. Kanske i slutändan kan få den kopplad till hemsidan också? Hedlund?

Supertrött, superont, supermycket att göra

Publicerad 2011-11-19 15:59:39 i MAI gammal 2012,

Sitter i datastolen och ser på en massa tecken i lite random ordning och känner bara hur jag egentligen vill luta mig tillbaka och blunda. Va länge sedan jag kände mig såhär totalt slut. Blandning av träningen idag och den veckan man har haft, kan nog varit de som påverkade insatsen på träningen idag som va riktigt jävla kass.

Dessutom sparkade jag i backen, hur fan lyckas man med de inomhus? Ont som satan och den är svullen. De är helt sanslöst men de speglar som sagt va träningen ganska rejält..

Sen sitter man här och bara mår sämre och sämre kring uppsatsen, det finns fan inte en chans att jag kommer hinna med att skriva den parallelt med allt annat. Inte en jävla chans. Kommer bli en sen inlämning. Är nog första gången jag lämnar in något sent. Har många gånger lämnat in riktiga skit arbeten, men ett arbete sent tror jag ännu inte jag lyckats med.

Sen ska man som sagt även få lite ledaruppdrag iår. Kommer hjälpa till med seniorbiten i MAI med det jag kan vilket förhoppningsvis är något. Också en anledning till att jag springer på kurser till höger och vänster. Exakt hur min roll kommer bli vet vi inte än men förhoppningsvis kommer det bli bra för alla parter och framförallt för både föreningen och spelarna.
Om det gör att jag närmar mig en forwardsplats? Nja, de tror jag inte. Men hoppas kan man ju iaf. 

Hör även en del rykten men kommer inte bli någon ryketsspridning. Kan iaf säga att det blev ett glädjande besked för oss i gula tröjor idag. Men förmodar att Hedlund lägger upp det på hemsidan när allt är helt klart.

Sen får man väll gratulera Thalén som idag för första gången sen jag kom till klubben fick vinna på 4 mot 4 när jag stått i motståndarlaget. Stort!

Spännande

Publicerad 2011-11-19 11:07:46 i Fotboll,

Nya säsongen drar igång idag. Har precis suttit och fixat med lite saker som jag ska diskutera lite ute i MAI. Känns ruskigt spännande. Både spelarbiten och föreningen och 100-års jubileet (stavas de så). Räknar också med att ge en liten bild av allt som sagts idag när jag kommer hem. Börjar med lite upptakt sen träning, riktigt skoj. Kändes oväntat bra sist så är ruskigt sugen.

Excel är ett program jag aldrig använt förut men måste säga att det är ett riktigt bra program.

Nästa dator blir för övrigt med all säkerhet en macbook pro. Har fått leka lite med min handledares dator när hon varit iväg på olika andra uppdrag och satan vad smidigt systemet är när man börjar lära sig. Dock älskar jag min nuvarande dator men man måste ju utvecklas. Tror faktiskt att familjen karlsson/johansson kommer ha två mac datorer i sitt hushåll innan sommaren, ja iaf om jag får jobbet.

Jag har dock haft en djävulsk träningsverk i iliopsoas i ett par dagar. Satan vad ont jag haft. Kroppen var alltså inte helt van vid fysisk aktivitet. 

Nu börjar även kampen mot kilona. Brukar tappa ett par inför julen för att sedan gå upp dom under uppehållet igen. Går jag inte ned innan når jag nog nästan 90 gränsen under julen och de vill jag inte. 

Nu ska de packas och sedan dyker nog Adam upp snart och iväg till träning. kul!

Ensam i ett klassrum

Publicerad 2011-11-18 13:31:18 i Allmänt,

Det segar sig framåt, ytterligare en dag närmare en examen, sprider sig ett leende när jag tänker så. Dock är jag lite orolig. Har inte hört något från jobbet jag sökt, tiden gick ut i fredags och mitt hopp försvinner mer och mer för varje dag. Någon som har koll på hur lång tid de brukar ta tills en arbetsplats hör av sig om intervju?

Upptakt imorgon ska bli ruskigt spännande iår, ser verkligen fram emot säsongen kan jag säga, mer än på länge. Känns som att vi kan få ihop de på ett bra sätt om det blir den trupp jag hoppas på. Känner att jag personligen har ett jävligt intressant fotbollsår framför mig med både ledar samt spelar uppdrag.

Målet med helgen i övrigt är att skriva 35 sidor och blir klar med uppsatsen. Känns inte direkt möjligt va :)

Vad händer i MIF? Någon som har lite koll? Vilka ledare blir kvar, vilka spetsspelare tas in? När kommer mitt årliga samtal? Kommer ljungmans groddräkt användas igen? Kommer Niklas Andersson göra comeback? Kommer Krickos hårfäste flyttad ytterligare steg uppåt? Kommer polacken tillbaka?

Som sagt frågorna är många.

Är nöjd som satan över att ha fått utmärkelsen årets spelare även fast jag inte påpekat det så ofta :) mot guldkorken 2012

Arbetsdator eller studentdator

Publicerad 2011-11-16 12:34:09 i Allmänt,

Fantastiskt vilken skillnad det är på arbetsplatser. Sitter på praktiken och har precis fått en bärbar dator som jag ska använda under mina praktik veckor, det känns ju ganska bra och naturligt då alla andra på skolan har nya macbooks. Men tänker då på den arbetsplats jag är på till vardags, där jag som lärare inte ens har en dator. Vara bara fastanställda som fick datorer nu vid första vändan och vi är då ett par som inte fick en dator att arbeta med. Så jag har alltså större förutsättningar som lärarstudent på Katrineholm än vad jag har som ansälld lärarevikarie på 40% i Mjölby.

Tål att tänkas på.

Spyr som sagt på SJ idag. Va ju lite kaxig och berömma dom för någon dag sedan. inte bra.

Sitter alltså på praktiken och inväntar lektion nu. Fantastiskt, kan slänga upp ett inlägg samtidigt som jag samlar information till lektionen. För övrigt är det en ny utmaning att undervisa i en klass där alla har en dator uppe. Måste man verkligen spetsa sina pedagogiska kunskaper. Liksom förr i tiden skickade vi lappar till varandra under lektionstid, nu sitter eleverna på skype, facebook och snackar med varandra. Skolvärlden utvecklas.

Ska bli kul att se hur Mjölby Södra - Östria går ikväll. Vågar väll inte tippa men har en känsla av att Östria iaf bör göra 3-4 framåt och borde inte släppa något bakåt nu när Södra tappat Modou. Iofs kanske Sandström petar in ett.

Säg 4-1 till Östria.

3-0 i matcher till mig mot Thalén i 4  mot 4 säsongen 2012. Eller vi kanske ska räkna sammanlagda träningsvinster så vi kör på 1-0.

Det största dataproblemet som finns i katrineholm är att det är kallt i lärarrummet då det inte står massa burkar och surrar och alstrar värme. Ibland lever vi i olika verkligheter även fast vi ska ha en likvärdig skola riket över.

Då va sj tillbaka

Publicerad 2011-11-16 07:31:24 i Allmänt,

Satan vilken hemsk morgon. Blev sen till tåget så det blev en joggingtur (som vanligt) för att hinna med pendeln. Nu sitter man i Norrköping istället. Då nästa tåg blev inställt, så istället för 07:10 går tåget 8:32. Kuuul!!!! Nää.

Men de va väll inte oväntat då allt faktiskt funkat bra fram till idag med sj.

Första träningen igår, riktigt bra tempo för att vara första träningen. Kändes oväntat bra måste jag säga och har ännu inte börjat få ont i knäna. Otroligt. Även lite nya gubbar på plats, vad jag förstod så lyckades vi även få någon signatur vilket är nice. Kommer nog lite mer info kring allt på lördag då vi startar på riktigt. 23 st på plats igår vilket är jävligt bra tycker jag.

Sen får väll alla mai:are börja följa hemsidan då Hedlund själv utlovat mer frekvent uppdatering än tidigare.

Vart tar mina mobilinlägg vägen?

Publicerad 2011-11-13 20:00:45 i

Har börjat använda blogg.se appen och den funkar för mig väldigt bra måste jag säga jämfört med många andra. Men när jag lagt upp texterna och sedan loggar in på datorn hittar jag inte de inläggen. vill ändra kategorier men det går inte alls. Märkligt. På tal om märkliga saker så kommer dagens lista hamna om de märkligaste platserna jag besökt i min idrottskarriär. Eller märkliga och märkliga dom platser jag ogillar mest att komma till av olika anledningar.

5. Allmänt i Södetälje
Nu kommer jag göra entré i debatten som satt fart i AB. Inte för att vara rasist men att komma till Södetälje var alltid vidrig. Man gick ofta av planerna rädd då man blivit hotad under matcherna, vi fick aldrig har kvar prylarna i omklädningsrummen då det alltid var mycket stölder, man visste aldrig om man kom hem då det var vanligt att folk skar sönder däck på bilarna. Rent utsagt hemskt ställe. Det fanns bra föreningar i Södertälje också men allt som oftast var det just detta som mötte oss från landet, dock så fanns det väll alltid de som var med i vår förening som kanske föll in i samma snack och då va de total kört.

4. Österportshallen
Ystads handbollstempel. Efter uttåget ur ICA cupen 1999, min tyngsta förlust någonsin faktiskt. Enda gången jag gråtit av att ha misslyckats med en idrottsprestation. Men enda sedan dess har Österportshallen varit en mardrömsarena. även fast jag nu i vuxen ålder vunnit ett par matcher där och fått möta fantastiska handbollspelare i hallen så mår jag allmän dåligt när jag tänker på den. Spelar ingen roll om de varit YIF:s eller IFK:s farmarlag som stått som motståndare ändå känner ajg bara negativa vibbar från arenan och då tyvärr staden som annars är ganska trevlig, men blåsig.

3. Boxholm
Har egentligen ingenting alls emot Boxholm, men det räckte med en säsong i MAI tröjan för att inse att Boxholm står för något speciellt. Fick redan vid min andra match veta att Boxholm är någonting man ska respektera, de har en fin anläggning och möjligheterna kan inte vara bättre kan jag tänka mig. Dock, torska med 5-0 i träningsmatchen samt 3-0 i serien (borde ha vunnit med detta) gör att jag inte alls har något positivt i skallen när vi åker dit. Sketet jävla konstgräs som vattnas innan matchstart, hårt underlag så knäna gör ont. Ja vilken idrottspsykolog som helst skulle se att jag absolut använder mig av fel copingstrategier när jag pratar om Boxholm

2. Alstermo
Grytan eller vad nu deras fotbollsplan heter. Vart man än kommer i Alstermo så känner iaf jag en form av avsky. Gjorde HF debut i grytan och vann faktiskt, denna gång med b-laget men sedan dess har det bara varit pina att åka dit. De roligaste resorna har aldrig varit som spelare utan som publik då man kunnat hålla tummarna för motståndarna. har även varit där som fotbollspelare och publiken där ute, ja jag vetifan om det finns något rätt. Att på division fyra nivå ställa sig i en mur så dommaren inte kunde lämna planen var fantastiskt att se. Dålig va han men va fan.

1. Vinslöv
Golletown nummer ett i handbollssverige. Alla som har varit där vet vad jag pratar om, en fredagskväll i Vinslöv, halva läktaren består av fyllon som gapar och skriker och hatar allt som inte har med deras kära Vinslöv och framförallt Per Muhr att göra.

Har man blivit smartare nu?

Publicerad 2011-11-12 17:13:40 i Allmänt,

Ja det är den tanken som finns i skalle nu på väg hem från Norrköping. Den sista bas 1 kursen klar på tränarutbildningen. Har varit givande att gå utbildningarna även fast mycket är sådant som är med i lärarutbildningen jag gått. Idag va de väll sådär, eftermiddagen den sämsta hittills medan förmiddagen var helt bra. Så en lite blandad känsla såhär när man åker hem. Dock är det många på utbildningarna som kanske inte riktigt hör hemma på högre nivå än pojkar/flickor 7 år. Och det är ju också där man jobbar.

För övrigt är jag imponerad av IFK Norrköpings organisation. Mycket tankar och lite konkreta förslag jag tänkt lyfta med Mai iaf.

Blev även erbjuden en plats på bas 1 för mv tränare. Enligt Robban var det faktiskt något varje lagtränare borde gå. Så vi får se kanske blir en sjunde kurs denna vinterperiod. Bara att hoppas att detta generar pengar i slutändan.

Kanske kan få med någon mer på den bas 1 kursen? Två dagar sista helgen i november.

Tåget anlände precis till kimstad (chimstad) kul ställe. Snart hemma i soffan.

Katrineholms kulturnatt

Publicerad 2011-11-11 10:11:57 i Allmänt,

Framför mig sitter en affisch, den är stor och svart, syftet med den är att göra reklam för något som hände 20 september. Nämligen Katrineholms kulturnatt

Ja så är det, praktiken går segt idag, min handledare är i Linköping och utbildar sig för att få handleda mig. Fantastiskt roligt med håltimme då. Sitter själv i lärarummet, detta är segt. Börjar om 2 timmar igen. Ska prata om stormakter i Europa efter 1500-talet fram till tsar Peter den store i Ryssland som hamnar runt 1700-talet.

Helgen blir lika hektisk som vanligt. Imorgon tränarkurs i Norrköping träningslära / mv spel bas 1. Den första av sex jag ska gå fram till sommaren. Söndagen tillbringas förmodligen med min störste ovän. Uppsatsen!!

Sambon va i Ullared igår. Förstår inte tjusningen.

Ska även planera ett nytt arbetsområde i helgen som ska genomföras nästa vecka.

Tisdag och lördag är de fotbollsträning också. Äntligen!!

Ibland lovar man för mycket

Publicerad 2011-11-09 20:37:05 i Allmänt,

Ja eller för det mest i mitt fall. Jag och sambon har tillbringat senaste timmen i köket bakandes mockarutor, detta då jag i ett svagt ögonblick lovat mina elever det till imorgon. Tur att älsklingen ställer upp och hjälper mig, sitter nämligen med uppsatsen. Blev efter mötet med handledaren idag en helt ny uppsats. Lite annan inriktning på svenska demokratis utveckling och frågan kring vilka fick vara med? Frågeställningarna blir då dessa.


Huvudfrågeställning


Var utvecklingen i det svenska samhället likadan som inom den svenska idrottsrörelsen när det gäller demokrati?

Underfrågeställningar


Hur såg idrottsrörelsen på kvinnor?


Hur såg idrottsrörelsen på invandrare?


Hur såg idrottsrörelsen på funktionshindrade?


Didaktiskt frågeställning


Kan man genom att angripa en samhällsutveckling utifrån ett mindre perspektiv skapa en bra möjlighet för lärande?


Hoppas de ska gå att få ihop något vettigt. Men nu ska jag dricka upp kaffet och sätta mig i soffan och invänta Greys. Känns som en lagom kväll efter en stressad dag..

Dagens uppgifter

Publicerad 2011-11-09 11:53:19 i Allmänt,

Blev hemma från praktiken idag, känns skönt och nödvändigt. Gick upp vid 8 med förhoppningen att kunna göra ett ryck med uppsatsen men så blev inte fallet. har mailat och grejat med papper och försökt styra upp mitt liv, en sak är iaf säker, jag är ingen kontorsarbetare. Satan vad ineffektiv man är när man sätter igång med papper. 

Funderar på att sätta på Uneståhl och sväva iväg en bit.

Dom äldre herrarna som tackat ja enligt Björk kan nog vara de tre namn han nämner. Men Adam, jag och Fille är vad jag förstått av dom andra två också klara för spel i MAI 2012. Så går vi tillbaka till Björks indicier kring vilka som ska lämna MAI så återstår väll Friberg och Jocke. Friberg som jag haft ganska tät kontakt med de senaste tiden och ja. Ska inte säga något innan han träffat MAI den 19:e.
Idag ska jag även iväg på handledning på uppsatsen. Hoppas mr Staffan har något vettigt att komma med som kan hjälpa mig vidare. Helgen lär iaf spenderas med uppsatsen, eller iaf söndagen. Lördagen är det förhoppningsvis tränarutbildning, kan ha strulat till sig men jag har försökt styra upp det idag. Vi får se var vi hamnar med det.

Fick även inbjudan till en intressant utbildning jag ska gå den 22 November. handlar om elever med speciella behov i ämnet idrott. Ska bli kul, eller nja. Är väll Ingers utgångspunkter förmodar jag men jag hoppas att det handlar om mer än elever med ryggmärgsbråck iaf.
Nej nu blir de kaffe och uppsats. Räknade för övrigt ut att jag köpt böcker för mer detta år än något annat år jag pluggat. Blir man mer ambitös eller är man bara för slö för att gå till biblioteket för att läsa. Deta är frågan.

På väg hem från K-holm

Publicerad 2011-11-08 17:08:44 i Allmänt,

Satte mig precis på tåget efter en joggingtur från duveholm. Skönt att hinna med tåget istället för att sitta och vänta till 18,20 då nästa går. Tidiga mornar och sena kvällar. Så de ska vara.

Hade en bra kväll igår, fick en del gjort och det har faktiskt varit riktigt skönt att få mysa ned sig i soffan med sambon kvällstid utan träning eller något annat. Men på tisdag börjar det, och då finns man med på ett helt nytt sett i 100 åringen mjölby ai.

Lagom hemma ska jag springa iväg och hämta paket. Eftersom Rickard på jb fick med sig uneståhls skiva från lägret så kommer ett nytt orginal på posten idag. Ja min orginal skiva har gått sönder. Men de ser ju lite bättre ut att ha orginalskivan när man ska köra den med eleverna eller på öff läger. Kan rekomenderad för stressade människor Lars - Eric unesthål.

Byte i norrköping också. Bra jävla bittert då de här tåget faktiskt går hela vägen till Linköping. Ett av få från Katrineholm.

Tänkte även slå en signal till Hedlund och kolla av läget med spelare. Hoppas på lite glädjande besked.

Att vara eller att icke vara.. Student?

Publicerad 2011-11-08 06:34:26 i Allmänt,

Efter ett par år utanför arbetsplatsens tider och bara studentliv, ja samt sjukt sköna tider när jag jobbat. Nuförtiden är det tungt att ta 07:30 tåget till Mantorp och man får nästan tvinga sig upp.

Sen hamnar man på praktik och jag tyckte till en början riktigt synd om mig själv som kommer vara tvungen att gå upp hur tidigt som helst. I 20 dagar.

Det kändes egoistiskt, kom och tänka på daxdoor tiden, så började jag jobba 06:45 alltså om tio minuter vilket innebar att jag gick upp ännu tidigare än nu, i 16 månader. Eller iofs va de rätt så mycket sjukdagar så säg iaf 14 månader.

Det jag vill komma fram till att lärare har rätt goa arbetstider, även fast jag i detta fall reser 90 minuter enkel resa varje dag till praktiken. De är fortfarande bättre än de jag hade på daxdoor iaf.

Första praktikdagen avklarad

Publicerad 2011-11-07 16:08:40 i Allmänt,

Så va bollen satt i rullninng. På väg hem från första dagen i Katrineholm. Bara 19 dagar kvar tills praktiken är över. Eller så ska man kanske inte säga. Har haft grym tur ännu en gång, både bra skola och bra handledare men måste ju säga att pendla till Katrineholm är lite väl långt. 1597:- kostar det för övrigt att pendla mellan Norrköping och k-Holm. Nästan gratis.

Ska försöka få tag i roffe m idag i derby och meddela vad som gäller, det är nog kvällens mission tror jag.

Vampire diaries är det som gäller i serie väg nu. Trodde aldrig jag skulle fastna för en sådan serie men så är fallet.

Höll på att börja asgarva på lektionen. Flen, Sköldinge och valla kom upp samtidigt. Och vem minns inte skidåkaren som alla sörmlänningar garvar åt i bastun.

Full fart i Prästköp

Publicerad 2011-11-06 19:38:57 i

Ja det är kanske inte en rubrik som så många hade kunnat tänka sig för någon vecka sedan eller år heller för den delen. Men anledningen till besöket var en 25 års fest och trevligt var det. Även fast det fanns vissa problem att hitta dit. 

Men söndag, och lista.

Fem höjdpunkter från säsongen 2011 i MAI är det som listas idag. Kan ju vara lämpligt då jag idag meddelat att jag spelar i MAI även 2012

5. Juniorer som tar för sig finns i många föreningar, dock tycker jag det är ovanligt hög kvalité i MAI mot vad jag tidigare varit med om. Framförallt ambitösa killar och det är något jag tycker är jäkligt kul. Finns inte mycket som motiverar mig att träna men att få spöa juniorkillar är alltid kul på träning och gör i varje fall för mig träningen roligare.

4. Välkomnandet i föreningen. Väldigt viktigt när man är ny att folk verkligen bjuder in än till gemenskapen och det var riktigt bra i MAI. Både från styrelse, spelare och även övrigt folk runt om som gjorde att man kände sig välkommen, och i slutändan kunde spela bra fotboll. Ja så fort Hedlund insåg att jag va antingen mittback eller forward.

3. Segern mot Tubbe hemma var skön då vi missat två derbymatcher, både pga av dåligt spel i premiären samt att vi blev bortdömda i matchen mot Södra. 3-0 var också i underkant, tror nästan vi gjorde vår bästa match just den och de va riktigt skoj att spela när vi va så överlägsna. Med det spelet hela året hade vi hamnat bra mycket högre upp tror jag.

2. Mannen i Kristberg. Att komma till Kristberg var något jag inför matchen var ganska nervös för. Ett lag som var riktigt dåligt enligt tabellen och vi hade gått jävligt knackigt. Att de sedan börjar matchen med att backa på avspark var något nytt i taktik väg för mig. men den riktigt höjdpunkten som etsar sig kvar i minnet från matchen är gollen med vovosela som blåste ut ett öronbedövande ljud med jämna mellanrum. Enbart i Kristberg, va de någon som sa, och ja de kan man nog hålla med om

1. Måste väll vara egoist och säga att höjdpunkten för mig har varit den egna insatsen. Va länge sen jag kände att jag faktiskt utvecklats som spelare och blivit bättre. Vilket också intresset för mig som spelare från andra klubbar tyder på. Men faktum är att jag inte sen Hagens tid i MIF har känt att jag faktiskt gått framåt i min utveckling. Ett par matcher kändes det verkligen som att jag va tillbaka i 2004 års form. Och det är en otrolig skön känsla att faktiskt känna att de fortfarande går att utvecklas. Det hoppas jag att jag får göra även nästa år.

Är det så enkelt som att man blir bättre när man tränar?


Årets idolhöjdpunkt

Publicerad 2011-11-04 20:14:59 i Allmänt,

Hjälten Oleg. Satan vad cool den snubben är. Att vara så totalt omusikalisk och ändå göra pengar på musik är helt sanslöst. Ja ungefär som att vissa div.6 tränare för betalt för att träna ett fotbollslag. Totalt avsaknad av kunskap men ändå gör dom pengar på det. Ja iaf den div.6 tränare jag hade i div.6 som tränare vill säga. Det var det jag fick se innan jag blev inskickad hit igen av dagens idol..

Nu blir de "Var é Zlatan?" med Bertram Herbeitsson eller va han nu heter. Reine i tre kronor iaf. Fantastiskt bra fars som ses för typ 10:e gången. Lusten för mer jobb med uppastsen försvann och kvällen tillängnas med en film istället.

Sitter och väntar på efterrätt nu.. Mumma. Chokladsufflé och glass.


Väntar på en kväll ensam med min uppsats

Publicerad 2011-11-04 18:08:38 i Allmänt,

Fantastiskt är kanske inte rätt ord men jag är faktiskt riktigt nöjd med dagen. grunden för uppsatsen börjar ta form och jag känner att jag hittills lyckats hitta relevant litteratur. Hoppas bara min aningen petiga och negativa handledare tycker detsamma. Känner också att jag hittills hittat den röda tråden i texten vilket är viktigt. 

Men ikväll blir det forstättning på detta. Ska försöka få ned någon form av allmän bakgrund till uppväxten av det svenska idrottssamhället samt det svenska samhället utveckling under 1900-talet. Faktiskt mer intressant ämne än jag trodde och det är 1900-tals historia som ligger mig närmast hjärtat vilket är ganska tydligt. Den förra uppsatsen var ju från 80-talet. Denne finns för övrigt att läsa på MAI:s kansli eller jag den kanske lite mer lättlästa varianten. Tog ett par timmar i somras att skriva om den. Men är relativt nöjd iaf.

Jannike håller på att förbereder en tjejkväll här. Fem damer från Finspång är på väg och hon är uppe i varv och nervös som aldrig förr. Själv ska jag som sagt låsa in mig här. Skönt att få saker och ting gjorda iaf. Och de blir iaf mat över till mig vilket jag känner är riktigt bra och framförallt gott. 

En fredagkväll i mediarummet med en uppsats, låter inte det fantastiskt. Får se vad de blir. Kanske glor på någon film jag i vanliga fall inte får se. 

Sen vill jag idag rikta hat mot universitets biblioteket som va stängt när jag hade tänkt låna böcker. Grymt irriterande. 

Björk skriver om min blogg såg jag. Vet inte om det är positivt eller negativt att bli omnämnd i så stor utsträckning på bloggen från andra sidan ån. Dock är det väll intressant att både jag och Friberg nämns mer där än deras egen trupp. Nej jag räknar inte in Friberg i deras trupp och tror inte heller de kommer bli så. Men vad vet jag.  Men kul att bloggen börjar sprida sig så att fler och fler läser. Även fast det inte är några stora siffror ännu. 


Njutbar förmiddag.. eller inte..

Publicerad 2011-11-04 11:43:08 i Allmänt,

Sitter och googlar lite på Zlatans biografi. Måste säga att den kommer bli intressant att läsa och att den befinner sig högt upp på listan för julklappar. Funderade på vad jag skulle ha med i min självbiografi kring åren som varit. Funderade även på hur många exemplar min biografi skulle sälja, ja kanske ett eller två iaf. Om jag köper båda själv. Nej men tillbaka till den tidigare tanken, satan vad tråkigt man har levt jämfört med till exempel Zlatan, eller har man helt enkelt haft en mycket lugnare liv. Ja vad de bästa är återstår väll att se. Hur som helst ska jag skissa på lite saker jag skulle ha med när jag blir framgångsrik någon gång i framtiden och ska skriva min självbiografi.

Men den tanken försvann när jag kom på att det faktiskt är en uppsats jag ska skriva. Så det är väll där jag är nu. från en njutbar stund med allmän surfning och tittande på eurotalks live sändning till att faktiskt göra nytta.

Fick tillbaka hemtentan för historian igår. Så grymt skönt att den gick igenom. 8.5p av 15 gav ett G med 0.5p marginal. Plus att seminarie texterna gick igenom så nu är 7.5 nya hp inkasserade. Vilket är otroligt skönt. Bara 15hp examensarbete som ska skrivas nu. Under samma tid som jag har praktik. Det här kan bli en rolig månad.

Ska ringa runt och ge besked under helgen kring fotbollen också. Har bestämt mig nu, rollen jag kommer ha är något jag kommer trivas med tror jag och det öppnar upp mycket inför framtiden.

Skulle jag få jobbet jag sökt och bara få fokusera på jobb och fotboll tror jag att 2012 kan bli ett grymt bra år.

Oroad

Publicerad 2011-11-03 15:39:19 i Allmänt,

Hur ska allt gå ihop sig. Känner mig bara totalt bedrövad kring min uppsats. Har försökt fokusera hela dagen men de går fan inte. Har varken ork eller fokus på att klara det här nu. Bara känner mig allmänt irriterad på den.. 

Så kändes det för en timme sedan när jag började på ett utkast. Men nu känns de bättre, har fått ihop delar..

Vad händer annars då?

Håller på och skapar en jobbansökan. Får väll se var det landar och om jag ens skickar in den. Ja det märker vi. Insåg att jag har gjort rätt mycket på mina 26 år här på jordens yta. Nu hoppas vi att nästa steg blir bra..

Funderar även på att ta en löptur. Dock ska Adam ut till Mjölby och snacka med cheferna där ute, Tommy och Håkan så jag får nog ge mig ut själv. Kan behövas kan jag säga, efter att ha sett vad vågen visat på en månads vila.

Praktiken börjar på måndag. Ska försöka få ihop någon form av utkast imorgon kring hur jag vill att planeringen ska se ut. Sen hoppas jag att jag fixar allt med tentor och skit. 

Är allmänt irriterad på att det tar sådan tid att rätta saker på universitetet. Har nästan loggat in på både LIU och HH varje dag nu för att se hur hemtentorna har gått. men icke sa nicke. Ingen lärare som vill ge mig svar. Irriterande tycker jag faktiskt.

Tre dagar i Lagrells tjänst är över

Publicerad 2011-11-03 10:54:22 i Allmänt,

Och tre mycket lärorika dagar är över kan jag ju även säga. Detta låter förmodligen mer seriöst än vad det var men samtidigt är det ju sanningen. även fast det i första hand är inom ÖFF:s verksamhet. Har iaf varit delaktig i vinterproffsllägret för ÖFF:s 97:or under dagarna tre. Därav den skrala uppdateringen här på bloggen, men nu ska de väll köra igång igen. 

Lite reflektioner från lägret då iaf
  • Man lär sig otroligt mycket genom att bara vara med och lyssna på personer som har stor kunskap. Att få prata med och se en förbundskapten för landslaget är oerhört lärorikt.
  • Vilken stor utveckling en spelare kan ha bara på ett halvår. Hade en del grabbar på sommarlägret och satan vad de gått framåt tills nu.
  • Mycket av det som det pratas om här på lägret (ja inte fotbollsdelen då) är sådant jag dagligen pratar om i min undervisningsroll i skolan.
  • Alltid kul med uppskattning. Ska bli kul att se vad som händer till nästa höst.
Mer allmänt då. Fick samtal från Mats i Derby igår. Snackade lite om läget och har även snackat med Haglund lite kring hur Derbys situation ser ut. Det jag kan utläsa av det är ju att de verkligen vill ta sig upp i trean under sitt 100 års jubileum. 

Kul att båda klubbarna man pratar med firar 100år samma år. En liten småkul grej.

Räknar med att ge definitivt besked kring var jag ska spela i slutet av nästa vecka iaf.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela