vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Har blivit som Glader

Publicerad 2011-12-29 13:00:28 i MAI gammal 2012,

Ja det är inte något positivt. Uppdateringarna lyser med sin frånvaro. Men nu börjar det bli dags att komma igång. Bara fem dagar kvar till säsongen börjar på "riktigt" och man får komma igång igen, och det kan behövas. Gäller bara att ha något pass i benen innan tisdag efter två dagars hårdkörning så känner iaf jag mig i lite bättre form än under julhelgen som spenderades sängliggande. Samt att jag hoppas kunna hitta lite sug efter löpning nu när en ny pulsklocka är i min ägo, får tacka sambon samt MAI som gjorde köpet möjligt, det lönar sig att få priset som årets spelare.

Tänkte klargöra lite hur min roll i MAI kommer se ut under våren när vi drar igång. Tycker att det kan vara på sin plats för de som undrar. Tanken är alltså att jag tillsammans med Crille och Hedlund ska bilda tränartrio där Hedlund är huvudansvarig och sköter det mesta, Crille är då som förra året Assisterande och har tillsammans med Richard det huvudsakliga ansvaret för sportsliga resultatet.

Min roll som är en form av spelande assisterande/hjälptränare riktar sig i stora drag mot att hjälpa till med träningsupplägg samt att hålla i vissa delar av träningarna. Det vi kom fram till under det möte som skedde under sista träningen är att jag då två gånger i veckan tillsammans med Crille ska hålla i delar av träningarna. Detta för att Hedlund ska sköta målvaktsbiten. Under en av träningarna kommer jag vara instruktör under en del av träningen för att sedan delta och under det andra passet kommer jag delta som spelare fast vara delaktig i planering. 

Det taktiska och uttagningar är helt upp till Crille och Hedlund då jag i den situationen är spelare först och främst. Men naturligtvis kommer jag nog ha åsikter och tankar men det är alltså de andra två som sköter det. Där ser jag själv mig mer som ett bollplank

Sen ska jag även försöka slå Thalén så många gånger som möjligt och tunnla Sternis när han behagar ta sig hem från Tyskland. Men det har inget med den rollen att göra. 

Imorgon kommer en längre årskrönika har jag tänkte för att sedan efter nyår blicka framåt och ge er tankar inför nästa säsong. 

Men nu är de dags för Rydskogen igen. Wohoo!!!.. Undrar hur de går för de andra i truppen.

Dags för juluppehåll

Publicerad 2011-12-21 16:10:44 i MAI gammal 2012,

Tisdagens träning bjöd på spel som vanligt. Bra fart faktiskt, tycker redan nu det är bättre fart än dom träningarna inomhus jag hann med förra året när jag skrev på för MAI. Det är ju ett gott tecken. 

  • Ett bra planeringsmöte innan träningen, jag, Crille och Hedlund är överens om hur vi vill att de ska se ut och upplägget fram till träningsmatchern är klart. Kul att få vara med och påverka på riktigt.
  • Mitt uppdrag som ledare blir delat, en gång i veckan som delaktig i planeringen och en träning i veckan som instruktör. Av fyra pass kan man säga att jag ska träna 3 och 1/2 och vara med som instruktör 1/2. Känns inspirerande och intressant.
  • De nya vi fått in höjer, blir mer och mer imponerad av Thell, inte bara en skön kille utan en riktigt bra spelare. Även Friberg höjer vet jag men svårt att säga något vidare i och med hans skada.
  • Sternis brorsa ska tydligen ha ritat på vad jag förstår. Får se om det stämmer. Herman har gjort de bra på träningarna han varit med och ser ut att gå in i gruppen på ett bra sätt, verkar ha en riktigt bra inställning och det är väldigt viktigt.
  • Får se vad som händer med truppen till Januari. Är ett par saker på gång som verkar intressanta tycker jag.
Lite mer tankar kommer senare när jag tagit jullov på riktigt.

Satan vad segt de gick

Publicerad 2011-12-16 22:30:38 i Allmänt,

Ungefär nu har jag återhämtat mig, satan alltså de va värre än jag trodde. Va länge sen jag gjorde coopern över 12, lägg på ytterligare tid och hamna runt 13:30 så har vi dagens form. Slår ju inte ens den gamle handbollsliraren Martin Boqvist längre.

Ingen Forsberg i den gula tröjan vad jag förstod. Synd tycker jag, en bra spelare och de verkar vara en sympatisk människa. Men spel i trean lockade visst mer. Tycker dock att vi har bra täckning i truppen när det gäller spelare med liknande egenskaper, plus ett gäng juniorer som blir bättre varje träning.

Blir ett längre inlägg kring vad som hänt under frimånaden och lite tankar kring detta efter helgen.

Mot Rydskogen

Publicerad 2011-12-14 11:37:27 i MAI gammal 2012,

Efter gårdagens bedrövliga träning och bedrövliga form så beger jag mig nu till rydskogen och ska försöka jogga mig igenom femman. Då Figge igår hävdade att han hade 15 löppass i benen sista veckorna så ska jag nog fan komma igång också. Det är dags nu, det är dags att tappa kilona, det är dags att komma i form..

För övrigt kommer julen dåligt för mitt nyfunna träningsintresse. Bara hoppas gymmet har öppet under julledigheten.

Första träningen på toklänge

Publicerad 2011-12-14 10:32:04 i MAI gammal 2012,

va ute i mjölby igår, för första gången på ett jävla tag, tre veckor sedan jag genomförde ett riktigt träningspass. Det kändes kan jag säga, kropp och knopp mår inte bra idag. Förstår faktiskt inte hur fort man kan tappa från att känna sig hyfsat tränad till att inte alls känna sig tränad.. Helt sinnes faktiskt..

Annars då, lär väll hände lite nu inom någon vecka hoppas jag. Vet att de är lite krokar ute och lite beslut som ska tas innan den 15:e o ja just de, det är ju imorgon.

Thalén lyckades vinna, hävdar mest att det var en taktiskt triumf av John och Figge. En toppning i varje match när dom mötte oss, riktigt tråkigt. Men hur som helst kul att Figge dykte upp, humör höjare och han såg piggare ut än under hela förra säsongen. Vilket iofs kanske inte är så svårt att göra :P

Lördag firas de jul hemmavid en vecka i förväg så ingen träning men de blir träning på tisdag inför juluppehållet, hoppas kunna skriva ned lite tankar kring vad som väntas när vi ska dra igång efter nyår.

Dagen spenderas med att skicka in ett examensarbete och se på 08-fotboll.. De hade kunnat vara värre.

Snart försvinner bloggen

Publicerad 2011-12-06 15:49:23 i Allmänt,

Ja så är det, jag har fått nog, de är inte långt kvar tills jag kommer sluta med de här. Till jul kommer nog inte den här bloggen leva kvar längre.

Varför undrar kanske en del av er.

För jag kommer flytta den så klart. Istället för blogg.se som jag just nu använder mig av kommer jag via ett nätbaserat program bygga en hemsida där bloggen kommer finnas kvar. Eller bli delad, en Mai blogg och en personlig blogg. Detta då inte alla bryr sig om fotboll och tvärtom.

Vi får se hur de blir hoppas kunna presentera den snart och flytta allt dit. Är även ett mycket enklare sätt att jobba med film och dylikt på sidan vilket kanske kan bli aktuellt. Plus att jag vill dela med mig av diverse andra idéer som inte är blogg anknutna.

Ikväll blir de Mantorp. Har lovat bort mig så blir ingen träning, dock glögg och pepparkakor vilket kan vara minst lika mysigt som att umgås med 20 svettiga killar.

Är fusk okej?

Publicerad 2011-12-04 19:29:23 i

En het potatis som alltid går att diskutera. Dock kan jag helt ärligt säga att i vissa sammanhang förväntar man sig inte en diskussion i ämnet. Jag kan väll ärligt erkänna att det finns situationer jag hamnat i inom fotbollen och handbollen där jag inte gjort allt för att stå upp vid en närkamp eller gjort allt för att dra bort handen/foten från bollbanan men jag skulle aldrig uppmuntra någon att göra detta. Att det då finns personer som helt ärligt står för att man tycker att det är okej för spelare att fuska för att vinna framgång för sitt lag måste jag säga är ganska oroväckande. Färre och färre domare finns och de kritiseras mer och mer. När det då finns människor inom fotbollen som säger att det inte ska diskuteras om en forward filmat till sig en straff eller gjort mål med handen kring rätt eller fel känns inte positivt för fotbollen. Motiveringen var självklar för honom att man vet ju inte om han gjorde det med flit och då är det okej och då kan man ge honom en klapp på axeln efteråt. Om detta är synen på fusk, gör vi de lätt eller svårt för fotbollen att följa reglerna då?

Men det är inte de viktigaste här..
Utan här kommer dagens lista som handlar om, topp fem största idrottsbesvikelser

5. AIK:s degradering 2004
Den enda riktiga besvikelsen jag själv inte kunde påverka. Efter ett par år av pajaskonster i styrelseleden i AIK så tog gamla spelare Patrik Englund över. Och vi fans som följde lag fick inte direkt några positiva bilder av en man som efter varje match förklarade hur laget va på gång och att de började hitta rätt. Och det kan vi alla enas om att så inte va fallet.

4. Gamla södra målvaktens insats på linjen 2011
En mer nutida händelse, både av anledning av att MAI är aktuellt men även för att det var riktigt länge sedan jag känt mig så grymt besviken efter en match. Både huvuddomaren och framförallt mannen som kom med Södra väska till matchen gjorde allt för att förstöra för oss. Båda lagen uppträdde bra hela matchen och stämningen var kanon på plan. Men då klev domarteamet in och först tog en av de sjukaste utvisningarna jag varit med om samt släppte en tre meters offside och Södra segern var ett faktum. Nu ska jag tillägga att Södra naturligtvis kunde ha vunnit även utan dessa felaktiga domslut men allt fokus efteråt och alla mina tankar kring matchen kretsar än idag om hur bortdömda vi blev under mitt första "riktiga" Mjölby derby.

3. Misslyckandet att ta sig upp i etta 2008-2009
Växjö HF gjorde en storsatsning där man fick vara med. Målet var högt uppställt och serieseger var målet. Vi gjorde en bra höst och va med i toppen och allt kändes gött. Men något hände under våren, vi fick lite skador och kastade bort ett par matcher. Så från att under hösten vara det bästa laget i serien till att under våren gå skit var något otroligt jobbigt. Och vi missade också avancemang till division 1 med 2 plusmål till ett riktigt jävla skitlag i form av Lågan som absolut inte var värda platsen.

2. Uttåget ur ICA cupen 1998
Enda gången jag verkligen gråtit efter en dålig prestation av mig och det lag jag varit en del av. Vi åkte till Ystad och skulle ta oss till steg 5 alltså sm-slutspelet i handboll. Vi hade vad jag tror haft en bra chans att hävda oss där också och kanske till och med kunna vinna eller iaf ta en topp fyra plats i Sverige. Istället kastade vi bort match efter match och en intern måltävling mellan två "stjärnor" förstörde för hela gruppen. Vi komer fyra av fem lag och bommade att gå vidare med en poäng. Besvikelsen är faktikt fortfarande ganska stor kring detta då det förmodligen var min enda chans att vinna ett sm-guld. 

1. Förlusten mot Södra FF fotboll 2004
Ytterliggare en händelse detta år som inte direkt var så rolig. När vi inledde säsongen var vi inställda på en plats på övre halvan och vi hade värvat bra och vi trodde på de vi gjorde. Vi hade faktiskt en trupp med potential att kriga i toppen. Men en rekord jämn division fyra serie skulle till slut avgöras under kall/mörk höstdag på Årby IP med elljus. Dock inte toppstriden utan kampen kring att hänga kvar. Vi tar ledningen och är bättre men två misslyckade rensningar gjorde att Södra vände och vann med 2-1 och division fem var ett faktum. Min skor hamnade i soptunnan på Årby och jag lovade mig själv att aldrig mer spela fotboll. Men ja,, de stämde ju inte.

Fantastisk mat

Publicerad 2011-12-03 19:54:17 i MAI gammal 2012,

Det första intrycket från dagens tränarkurs beskrivs som rubriken, är inte helt fel med hotellfrukost och en fantastisk lunch buffé. Helt okej måste jag säga, även en mysig kvälls middag och magen är full. Det är skönt att vara på kurs men det är en stor fara med kilona.

Lite övriga intryck som jag har såhär efter första kursdagen
  • Bas 2 är helt annat än bas 1 vilket är skönt. Var ganska trött på alla tränare som har pojk och flicklag i sjuårsåldern. Nu börjar det diskuteras riktig fotboll och riktiga problem
  • Man undrar lite sådär ibland hur vissa når den nivå de är på med aningen skumma resonemang. Men det kanske är alla vi andra som lyssnar som har fel
  • Det är otroligt viktigt med bra instruktörer, jag är grymt nöjd med de två som håller denna kursen.
  • Har man en pedagogisk utbildning som idrottslärare är det inte mycket nytt utan det mesta är saker som är ganska självklara. Men diskussioner med kursdeltagare och instruktörer gör att kursen ger väldigt mycket nya infallsvinklar som man inte själv ser.
  • Jag känner att jag utvecklas när jag är iväg och jag hoppas kunna ta med en del till vår verksamhet och tillföra en del nya tankar, ideér samt hjälpa till i utvecklingen bland framförallt de yngre
  • Oerhört viktigt med bra kursdeltagare och de jag arbetat med har gett mig mycket nytt och nyttigt. Tror att den typen av fortbildning är underskattad. Ungdomstränar seminarier i föreningarna kring träning tror jag kan vara en ny väg att gå.
Nu efter att kaffet börjar ta sig ur systemet så börjar trötthet smyga sig in så de blir att diska för att sedan dö en stund i soffan, 09:00 imorgon drar vi igång igen med dag 2.

Lite EM tankar

Publicerad 2011-12-02 21:38:10 i Fotboll,

Ja nu är de väll såhär att alla som tror dom har någon form av insikt i landslags fotbollen kommer diskutera kring sommarens höjdpunkt, det kommer vara analyser kring allt både från journalister och Svenssons och vi kommer bli över exponerade av artiklar som berör Sveriges chanser inför mästerskapet. Samtidigt kommer varenda ord som sägs från Zlatan sättas in ett sammanhang kring EM och har han en dålig dag kommer hela Sveriges chanser till avancemang förkastas och allt kommer blir grått och mörkt.

Ja så här långt är nog min analys ganska rätt skulle jag tro. Men.. EM kan vara bland det roligaste som finns i idrottsväg. Hade bara Argentina och Brasilien fått vara med så hade det varit en större fest än VM skulle jag vilja påstå. 

Att det kommer skrivas märkte ni som läste första stycket att jag anser vara ganska dåligt. Eller nja kanske inte, men jag tycker det blir för mkt fokus från hela journalist kåren, men jag lovar att jag är en av dom som kommer läsa allt och att jag är en av dom som kommer försöka analysera hela EM trots att jag absolut itne har någon kunskap i ämnet. Det är det som är charmen, att alla får tycka, att alla känner sig involverade. Det är charmen med stora mästerskap och jag älskar det. 

Vad gäller fotbollen, ja jag vetifan. Blir nog svårt man jag hoppas att Sverige kan ta sig vidare, är så mkt roligare att följa ett mästerskap då. Men jag tror fortfarande att det centrala mittfältet är för dåligt för att gå långt, både defensivt och offensivt, samt att Sverige i dagsläget är alldeles för beroende av att Mellberg gör kanonmatcher. Men de är vad jag tror. Men jag hoppas, verkligen hoppas att Zlatan prickar storformen och skjuter oss till semi. Satan vad kul de hade varit.

Ytterligare en helg i fotbollens tecken

Publicerad 2011-12-02 17:37:26 i Allmänt,

Ja de börjar bli vardag, fotboll, fotboll och åter fotboll. Bara att hoppas att man blir klokare och kan utvecklas inom det i slutändan. I helgen är de första bas 2 kursen som pågår lördag och söndag på hotell ekoxen. Riktigt trevligt och deras frukost va grym förra helgen så den ser jag verkligen fram emot :D

Kvällen är på intåg och vi väntar besök från Finspång med svärmor samt svägerska. Alltid trevligt med besök och skönt att få lite sällskap till Idol som jag förmodar att de ska bli.

Jannike ska även laga en god middag och de ser jag nästan ännu mer fram emot.

Återkommer under helgen med lite tankar kring utbildningen. Ska blin grymt intressant att gå dessa kurser i vinter och förhoppningsvis kan man ta med sig lite till sin verksamhet

Goda besked

Publicerad 2011-12-01 16:09:10 i MAI gammal 2012,

Efter att ha varit datalös, eller inte datalös men tidslös och inte haft en sekund över för att placera mig här på ett par dagar så möts jag av en uppdatering av Hedlund. Både Thell och Martin Johansson har då bestämt sig för att spela fotboll i MAI:s seniorverksamhet iår. Fler och fler har suget vilket är riktigt roligt, härligt att verksamheten lockar.

Börjar styra upp sig nu, va ute i tisdags och tränade och hade väll ambitionen att skriva lite tankar efter cupen men så blev det inte. Istället så blev de en bra träning med kanske den bästa målvaktsinsatsen någonsin i Dacke hallens hsitoria. Eller nja.. Kanske inte.

Men några fakta. 
  • Hade inte velat vara i Antons skor när maten serverades dagen efter cupen
  • Hedlund såg lite väl nöjd ut
  • Futsal är ett helt eget spel och man kan inte dra några slutsatser inför utesäsongen
  • Södra mönstrade ett bra lag och vann rättvist
  • Tror vi har ett större fokus på Södracupen
  • Är starkt att ha två lag där enbart en spelare är född på 80-talet (gubben Bäckström)
  • Verkar inte ha blivit några skador i a-truppen vilket alltid är en stor risk med inomhusfotboll
Nu hoppas vi bara på att några påskrifter sker under veckan eller iaf nästa vecka så kan vi börja diskutera chanser på allvar. 

Jävligt kul med Martin och go killer som höjer omklädningsrummet samt en duktig fotbollspelare. Härligt.

Också kul att John bestämt sig. Va riktigt kul att se honom i tisdags, det smällde mer än vad det gjort sen jag kom till klubben, underbar inställning.

Även kul med besök och provspel från andra sidan ån. Dom skulle ju inte tappa någon mer än Modou vad jag fattade som på bloggen men det kanske inte riktigt stämde. Inte det helller. Men hur som helst inget klart mer än att jag tyckte det såg positivt ut. 

Ska sätta mig ned med Hedlund och se över om det finns något intresse med filmade intervjuer och så när jag är tillbaka i Mjölby. Blir nog runt lucia då det är rätt mycket nu.. Helgen spenderas nämligen på hotell ekoxen på tränarutbildning.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela