vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Ett steg närmare bas diplomet

Publicerad 2012-01-30 18:43:29 i MAI gammal 2012,

Helgen var minst sagt fullspäckad. Teknik bas 2 stod på schemat på utbildningsstegen samt en massa läsning som jag borde hunnit med. Prio 1 blev som vanligt fotbollen och det blev en riktigt bra helg. Vi är ett rätt gött gäng som går bas 2 kurserna i Östergötland för tillfället och vi fem tappra som även bodde kvar hade en fantastisk kväll där bland annat en föredetta damtränare i MAI hade problem med att inhandla ett par badshorts till relaxavdelningen. Så kan det bli när man är på utbildning.

Men lite fotboll han vi med också, när vi inte badade i relaxen. Det jag tar med mig i mest är nog hur proffsiga instruktörerna är och hur jag själv kan utveckla mitt ledarskap genom att vara mer aktiv. Sen även hur man lägger upp övningar, att alltid prata i positionstermer för att få spelarna att begripa vad man faktiskt gör för något samt hur man konkret får med detta ut på plan. 

Sen är de ju rätt kunniga instruktörer i form av Kenta Hellström och Stefan Hellberg. Man lär sig otroligt mycket av dom även fast delar av innehållet kanske inte är nytt.

För övrigt så fick jag lite inside om Karle från den nya tränaren och även bloggkollegan Kristoffer Larsson. Dock har han nog mer ersättning från MVT i sin tränarblogg än vad jag har för den här bloggen. Intressant val tycker jag, men över till Karle så verkar dom ha föryngrat ännu mer. Dock vad jag förstod ska Rickard fortsätta lira parallelt med Östria tränarjobbet vilket jag tror är oerhört viktigt för Karle.

Kommer nog skriva lite mer kring vad jag hör om de olika lagen i framtiden.

Men träning igen ikväll. Skänninge och en massa minus, själv blir jag enbart ledare idag. Lyckades sträcka sätesmuskeln under tränarutbildningen så blir nog vila några dagar. Förhoppningsvis kan jag vara med och tunnla Sternis på onsdag igen. 

Jag fick alltså tillbaka direkt från min kaxighet där jag uttryckte hur pigg jag kände mig förra veckan.

Allvaret har startat

Publicerad 2012-01-27 19:01:06 i MAI gammal 2012,

Nu har säsongen startar på riktigt. Fantastiskt skönt måste jag säga, har längtat efter detta även fast våra träningstider känns sådär. En träningsvecka har gått nu eller kanske inte riktigt en hel då vi även tränar imorgon men jag ska återigen iväg på utbildning. Har varit givande hittills och det ger ständigt nya ideér som man vill få in på träningarna. Jag fick även i veckan göra mitt första pass som ledare i a-laget och det kändes bra, hoppas bara spelarna delar min positiva känsla.

Lite andra tankar kring träningsveckan

  • Det känns som att spelarna har köpt upplägget.
  • Det känns som att vi redan nu ligger längre fram än vad vi gjorde till första seriematchen under förra säsongen vilket är oerhört positivt.
  • Stämning är riktigt bra i truppen och vi har varit mycket folk på träningarna
  • Adam hängde inte med när jag gick ned mot 4 minuters tempo när vi i Linköping körde ett 8 km pass i torsdags.
  • Min kropp känns alldeles för bra vilket jag räknar med att få äta upp nästa vecka
Har redan en tunnel på Sternis iår.
Lika första ute träningen i spelet mot Thalén. Två 0-0 matcher mellan våra lag i spelet 6 mot 6

Fem veckor kvar tills matchen mot LSW i Mantorp. Snart börjar det ännu mer på riktigt.!!

Har fått kritik från Sveriges mest känsliga benhinnor

Publicerad 2012-01-23 18:50:31 i MAI gammal 2012,

Ja ni kan ju gissa vem det då är som ogillat bloggen. Kritiken gällde då att det var för lite bilder på bloggen och därmed så måste ju detta ändras. Det är då även Danne som tagit bilderna så jag får tacka för detta och ev hyra in honom som fotograf. Det är även Danne som gjort de fantastiska tabellerna som ligger på den inofficiella. bra jobbat där också.
Uppladdning inför Linghem matchen. Matchen gick bra för MAI 2 och förlusten blev med 2-1 mot ett Linghem som imponerade stort på mig. Stora starka och riktigt bra i defensiven. De vann också gruppen och var obesegrade inför slutspelsgruppen.
Såhär kan tydligen in stolpe se ut om man missar ett utkast. Själv var jag inte på plats och såg detta men tydligen ska delen som går ned i marken för att stabilisera stolpen gått av och hamnat bakom målet. Men har själv ingen aning om vem som ansvarade för detta eller hur de gick till!!?

Bäst i stan

Publicerad 2012-01-22 13:01:39 i MAI gammal 2012,

Så hade förmodligen rubriken varit formulerad om det var bloggen från andra sidan stan som satt den under motsatta förhållanden. Trots rubriken tänker jag i den löpande texten vara aningen mer ödmjuk än vad som brukar vara fallet där.

Södracupen alltså, en framgång återigen för oss gula trots att det inte blev seger som förra året. En tredje plats får anses vara helt okej och framförallt anser jag att det sättet den tredje platsen bärgades på var det mest positiva. Men vi får samtidigt ha insikt i att detta är en inomhuscup som spelas 1x12 minuter per match. Det går inte direkt att dra några större slutsatser kring detta egentligen. Mer än att känslan av att vi har ett bättre tempo på träningen än förra året stämmer.

Dock så lyckades inte andra laget lika bra som första laget. Det blev respass ur gruppen. Två bra insatser och två katastrof dåliga insatser är mitt intryck av andra lagets eller u-lagets insats i Södracupen anno 2012.

Det mest positiva var de två Åtvidskillarna som gästspelade, Linus i målet född 94? storspelade i semin och gav ett stabilt intryck rakt igenom. Bästa spelaren rakt igenom under lördagen var Jesper Engstrand, personligen anser jag honom vara den bästa spelaren jag såg under hela cupen. Kanske någon av "stjärnorna" i Normlösa kan konkurrera men de var ju inte direkt så sugna på att ta sig till egen planhalva. Även Thalen förtjänar en extra stjärna för sin insats trots lite onödiga brottningsmatcher.

Sen såklart ska väll alla i första laget ha en stor eloge då samtliga gjode en kanonturnering. Sen krävde Adam att hans 1-0 mål i semin skulle hyllas plus att han från och med nu vill bli lanserad som storstjärna med div.1 potential. Det senare får vi se huruvida det blir av eller inte.

I u-laget gör alla spelare det bra i två matcher och mindre bra i två matcher. Jag som coach vill ge de de två ungtupparna Victor och Nils plus i kanten, om man enbart kan kalla dom ungtuppar i det laget som ställdes på benen. Sen tycker jag att bröderna längst bak gör det bra och spelar moget. Sen som sagt, alla i u-truppen ska ha beröm för de två mittenmatcherna mot Linghem och Skenninge. Annars vettifan vad som hände rent utsagt. 

Mer då. Återigen så tycker jag att det är fantastiskt att träffa på så mycket folk som brinner för fotboll. Dock funderar jag på nivån bland en del som faktiskt på något sätt har gått till intersport och köpt en pipa. Nog för att domare är dåliga, det har faktiskt även jag förståelse för. Men när de har en så fruktansvärt dålig attityd mot spelare och ledare då är det inte konstigt att de blir irritation. Det är något domarförbundet i Östergötland måste ta tag i. Fotboll ska vara något vi alla gör för att de är kul och att träffa på vissa herrar med makt över spelet som gör allt för att få stå i centrum och ha dålig attityd då är det inte kul.

Ska även tillägga att det verkligen märks nivåskillnad när slutspelet började när det gällde dessa herrar också. Både bedömningsmässigt och bemötande. Fantastiska domarinsatser i Lagmanshallen i kvarten och framåt.

Men summa summarum så är vi/jag oerhört nöjda med insatserna men man får så klart ta inomhusfotboll med en nypa salt. På måndag börjar den riktiga säsongen och då kommer också truppen i sin helhet dra igång. Danne, Friberg, Martin och även jag själv kommer äntligen kunna delta fullt ut. Skönt.

Och jag tror inte Victor Björk kommer behöva oroa sig för vem/vilka som ska styra MAI från bänken. Det kommer bröderna Nyenger klara av med bravur efter vad jag sett och hört från helgen.

Sen hörde jag från relativt säkra källor att live uppdateringen försvann efter Södras uttåg ur cupen. Vet inte huruvida detta stämmer.

Det närmare sig

Publicerad 2012-01-18 16:01:46 i MAI gammal 2012,

Nu är det enbart fem dagar kvar tills den riktiga säsongen startar. Men ser man till övrigas tycke så verkar det vara två dagar kvar till något viktigare. Själv har jag faktiskt aldrig förstått storheten med inomhusspel och cuper. Tycker det är så långt ifrån "riktig" fotboll så har väll egentligen aldrig varit för att spela dessa stora riskcuper. Ja det man kan få ut av spel är ju egentligen bara skador tycker jag. Men alla har vi olika åsikter i frågan och i Mjölby verkar Södra cupen vara rätt stor. 

En anledning att jag inte gillar det är väll hela enkelt att jag är för långsam. 

Men lite tankar inför cupen kan ju vara på sin plats.
  • Macke går in direkt och ska assistera brorsan på bänken i första laget. Räknar med stor succé direkt
  • Själv kommer jag ha Danne "promenaden" Andersson vid min sida tillsammans med spelande ass.coach Glader. Där räknar jag med ännu större succe.
  • Hedlund valde alltså att hans lag inte skulle samlas 07:15 på lördagsmorgonen. 

Hur det kommer gå för något av lagen tänker jag inte ge mig in på att tippa. En av anledningarna är att jag helt enkelt inte vet vilka något av lagen möter mer än att mitt lag har första matchen mot MAIF och sedan ska möta Linghem. Känns tufft och vi har säkert något mer bra lag i cupen.

Att spela fotboll i ett av världens bästa lag och vara den mest lysande stjärnan, eller att bli framröstat som den bästa spelare i världens tuffaste liga i hockey gentemot vad det nu är han med dubbelnamn har lyckats med.? Vad är störst.? Har allt vanligt idrottsfolk slutat bry sig om Jerring priset.?

Välkommen tillbaka Marcus

Publicerad 2012-01-16 16:04:10 i MAI gammal 2012,

Fantastiska nyheter, Macke Nyenger gör comeback i föreningen efter några månaders vila. Ruskigt kul tycker jag, dock så är han inte spelare denna gång utan kommer gå in som resurs under matcherna samt en träning i veckan. Har själv vetat om att fråga legat ute ett tag och tycker den lösning var den absolut bästa i nuläget med tanke på de omständigheterna som blivit i och med Hedlunds intåg i målet.

Det blir nu naturligtvis lite ändringar i rollerna i ledartrojkan och jag hoppas att jag själv, tillsammans med Crille som får större ansvar, Hedlund samt Macke ska kunna ta ett möte och diskutera exakt hur de ska se ut, även fast grunderna så klart redan är bestämda. 

Vi går nu in i sista inomhusveckan, sedan börjar allvaret. Ska bli fantastiskt roligt att finnas med både som spelare och ledare och jag hoppas vi inte bara kan prestera resultatmässigt utan även ha ett riktigt roligt och utvecklande år. Återigen tror jag att lösningen med Macke kan bidra med detta, tanken är nämligen att ha ska ha lite mer fokus på individuell utveckling när han är på plats. Känns som lyx att ha en så stor ledarstab i division 4. 

Sen ska ju inte den viktigaste av oss alla "Isak" glömmas bort. Även han en stor anledning till att jag drar på mig den gula tröjan ytterliggare ett år. 

Södracupen hägrar och jag tänker inte bidra med så mycket tankar kring den. Ska själv inte spela utan kommer finnas med som coach för andra laget. Knäna håller nog inte samt att jag inte har rätt motivation för att spela inomhus. Men vi har ju en titel att försvara, även fast det naturligtvis inte är prio ett för cupen. En kul avslutning på inomhusdelen helt enkelt.

Nu är de dags för uppsatsläsning, så kul kan man ha de om man är student. 


Tränarkurs på gång igen

Publicerad 2012-01-13 17:21:59 i MAI gammal 2012,

Nu är det dags igen, andra bas 2 utbildningen i helgen. Spelförståelse står på schemat och det ska bli väldigt intressant. hoppas kunna ta med mig lite idéer hem till MAI som ska utveckla oss.

Så ingen träning för mig således har jag vunnit inomhusdelen mot Thalén. Riktigt skönt måste jag säga. Jag är nämligen inte tillgänglig för träning varken imorgon eller tisdag så ja, riktigt skönt och det ska jag fira på något trevligt sätt. 4-3 alltså.. är lite besviken.. Hade hoppats på en större seger men jag är nöjd ändå.

Hedlund tyckte också att hans mål senast skulle bli omnämnt. Och ja, det är väll inte allt för ofta målvakter gör mål men ska de hända någonstans är de väll inomhus. Så kul att han är nöjd över det..

Lika nöjd var han inte när jag lurade ned honom på backen i stillastående lobbade in bollen för några träningar sen. Förmodligen det målet som tar mig till forwardsplatsen iår.

Annars har nog Matte J årets stim på träning. När han först på något mirakulöst sätt får in bollen mellan benen på Ahl med ryggen mot densamme på volley samt tre minuter senare snedsparkar fram bollen på en kontring återigen på volley till en fristående lagkompis. Dessa tre saker tycker jag är värda att nämnas lite extra..

Är det någon annan som vill lyfta något från inne träningarna gör gärna det som kommenter eller i gästboken på hemsidan.

För övrigt verkar jag få ett högintressant coach uppdrag inom kort.. Har redan börjat finslipa på taktiken här hemma..

Anledningen att jag inte ska träna på tisdag är att jag återigen ska börja springa på möten.. En gång i tiden var jag kallad mötesmannen, det blev senare fikamannen när alla insåg vad jag gjorde på mötena men åter till det nutida. Mötet gäller sommarkollot MAI ska arrangera. Kan bli riktigt kul. Bara Bäckis gör sitt jobb..

Lite nyheter

Publicerad 2012-01-10 22:33:39 i Allmänt,

Samma upplägg med antalet lag som förra året. Ja det var det nya idag, det blir alltså ett a-lag samt två lag i reserv serierna, ett i klass 3 och ett i klass 2. Ett bra beslut tycker jag, ger alla i truppen en möjlighet till matchspel och på något sätt är det nog de viktigaste på den här nivån.

Inget klart med den nya ledaren men förhoppningsvis ska de lösa sig/ eller inte under nästa vecka.

Två raka segrar för min del på träningarna lördag och tisdag och jag känner mig nöjd. Toppformen har infunnit sig, dock så kan jag knappt ta mig ur sängen dagen efter i och med mina knän, så ingen södra cup för min del.

4-3 mot Thalen nu. Skönt att ta det steget förbi. Hoppas kunna avgå med segern under inomhussäsongen.

Sen en sak till, Macke Pettersson har tagit beslut om att ta ett år utan fotboll. Synd på en jävligt skön kille, men har man inte motivation så är det nog rätt beslut. Hoppas vi får se honom på Vallen som publik i sommar och kanske lite småbesök på träning.

Näst sista veckan innan vi går ut. Skönt.

Då va de igång igen

Publicerad 2012-01-06 12:00:06 i MAI gammal 2012,

Första "riktiga" träningen i tisdags, nu drar de äntligen igång på riktigt och vi har en förhoppningsvis riktigt rolig säsong framför oss. Lite nyheter också som presenterades i tisdags, ja styrelsen samt Hedlund verkar ha varit igång under ledigheten även fast det inte presenterades någon ny spelare direkt men lite förändringar mot hur det såg ut innan julledigheten.
  • Hedlund kommer vara spelande tränare iår. Han kommer behålla huvudansvaret som tränare men även träna som spelare och som målvakt, detta betyder också att föreningen inte i dagsläget hoppas på Oskar som tränat med oss. Oskar är för närvarande i Norge och provspelar med en klubb där och vi får önska honom lycka till med detta.

  • Crille kommer då i den mån Richard står i a-laget vara ansvarig för matchcoachningen. Där kommer även en kille till komma in i ledartrojkan och hjälpa Crille med detta. Får se om namnet släpps imorgon på träningen. Den personen kommer även en gång i veckan finnas med på träning och vara en resurs där.

  • Hedlund kommer ha huvudansvaret för träningarna men nu under uppbyggnadsperioden kommer jag och Crille sköta en relativt stor del av träningsupplägget under två pass i veckan, naturligtvis i diskussion med headcoach. Detta så att Hedlund ska kunna fokusera på sitt eget spelande samt att träna de andra målvakterna. Min roll ser ungefär ut som jag beskrev i tidigare inlägg medans Crille då får en större roll även här. Men Hedlund är även här den som har huvudansvaret för det som sker i verksamheten precis som förra året.

Hur detta påverkar truppen i övrigt vet jag inte än. Men jag återkommer så fort jag har mer information kring vad som gäller.

För övrigt så har Martin Swensson redan börjat skissa på en ny sång som ska sjungas på avslutningen. Har vi riktig tur kanske han får ihop något vacker och kan framföra den på scenen som en form av MAI trubadur. Jag hoppas.

Sen blir väll Thalén grinig om jag inte nämner att han leder med 3-2 i vår interna match

Så blir det 2012

Publicerad 2012-01-03 15:20:06 i MAI gammal 2012,

Förra inlägget handlade om det som varit. Nu blir de hur jag tror det blir, att tippa har dock aldrig varit min starka sida men ändå kommer jag sia om hur jag tror det kommer sluta när vi summerar division fyra. Helt och hållet mina egna tankar och inte grundade utifrån något vi i laget sagt eller diskuterat

Årets topp fyra division 4 östra

Derby, Boxholm, Kisa och Mjölby AI

Årets assistkung

Trots trasigt knä kommer Frippe stå och dirigera spelet på mitten och gör 13 ass

Årets målkung

Jonas får lämna ifrån sig guldkorken till Daniel Andersson 16 mål

Årets mål

John Thell, en frispark i 82:a hemma mot Tubbe som går rakt upp i krysset från 25 meter.

Årets genombrott

Nils Wiberg som tar en ordinarie plats i backlinjen samt Victor Johansson som under hösten har stor del i att laget knappt tappar en enda poäng under hela hösten.

Årets omskolning

Mathias Thalén som flyttas upp en lagdel och gör succé på mittfältet

Årets allsång

Martin Swensson drar återigen igång allsången på avslutningen, dock inte den ganska osmickrande melodin som var iår riktit mot laget från andra sidan ån utan denna gång är det något som syftar mot uppflyttning till div 3.

Årets Roberto Carlos

Adam får ordning på sina ljumskar och drar en riktig tokskruv från sidlinjen a la Roberto Carlos i Real Madrid tröjan mot Teneriffe
http://www.youtube.com/watch?v=WhVDFEW5348

Årets målgest

Jonas efter att ha avgjort mot Derby hemma. Jonas kommer då erbjuda volter och kullerbyttor ut mot den lyriska publiken på Vifolkavallen.

Årets comeback

Hålls hemlig ett tag till men har en given vinnare. Och det är inte Figge även fast även han gör en comeback efter att ha spenderat hela? höstsäsongen på någon Grekisk Ö.

Årets seger

Tas mot Södra i cupen och gör så att det blir en härlig match mot IFK Norrköping i finalen i Östgötacupen för de gula.

Årets värvning

John Thell gör comeback i den gula tröjan och blir stor succé, efter halva säsongen dyker även broder Thell upp på Vallen i den gula tröjan och hjälper MAI under hösten.

Årets spelare


Eftersom jag kommer göra en ännu bättre säsong nästa år då jag redan är i fysisk toppform så kan jag meddela övriga spelare att det blir svårt att ta titeln från mig. Annars säger jag Nicklas Bäckström som får igång målskyttet och hittar sig själv i den gula tröjan.


Så blir det.. har ni egna idéer skriv gärna ned dessa under kommentarer. Nu hoppas vi att mina gissningar kanske blir till sanning ja en del av dem iaf.

Så var 2011

Publicerad 2012-01-01 21:20:52 i MAI gammal 2012,

Ett år har gått, jag har läst oändligt många olika krönikor om hur året har varit, många listor har gjorts kring vad som varit bra och dåligt. Mycket har analyserat och den här tiden måste vara den bästa tiden för den moderna pressen då i stort sett alla media fylls med en massa olika tillbakablickar. Men det skapar en go stämning och är riktigt trevligt, ska själv försöka ge mig på ett försök att se vad som hände under 2011 i den gula tröjan. Mitt första år i MAI.

Tänkte göra de enkelt för mig att skriva ned ett par saker som etsat sig kvar i mitt minne hela vägen fram till nu. 

Min första träning så hade jag väll knappt flyttat upp. Friberg fick med mig och jag möttes i Dackehallen av en stor skara människor. Ja ett stort intresse fanns i föreningen för laget, det var en oerhört viktigt del i att det blev MAI. Sedan en sak som jag alltid kommer ta med mig var att jag fick en kram och blev hälsad välkommen med en bulle och kaffe första träningen av Sara och Lennart. Det kändes lite som att komma någonstans där man var välkommen direkt. 

Minns tillbaka till min andra träning, som ny i föreningen ville man göra så bra som möjligt ifrån sig och otränad både fysiskt och tekniskt så gick det ju sådär. Det jag lyckades med den träningen var att springa på lite folk till höger och vänster och framförallt en herre som senare skulle bli ruskigt avgörande för Mjölby fotbollen råkade illa ut. Två gånger vet jag att jag va sen och hamnade i vägen, ja egentligen av misstag och det slutade med att spelaren valde att gå hem från träningen. Det var min start i föreningen.

Första gången jag tillbringar en försäsong på konstgräs, tidigare har det varit inomhus eller något hård grusplan som varit platsen för januari och februari träningen för min del. Men det var nog också det som gjorde att jag tillslut hittade tillbaka till någorlunda nivå i spelet. Att få träna under så lång period var riktigt bra och skönt för mig och även fast det gick sådär tills man blev flyttad till rätt position :).. :). så kände jag att jag äntligen efter fyra år utan seriös fotboll  kunde slå en passning igen.(ja Hovmantorp var mest en kul grej på hyfsad nivå)

Förhoppningarna var ganska höga iaf från min sida och jag trodde mer på laget än vad vi lyckades visa. Tycker inte vi var sämre än något annat lag mer än möjligtvis Kisa som vi inte hade mycket att sätta mot när vi mötte dom borta. Inför säsongen hade jag faktiskt en förhoppning på att kunna ta en topp tre placering men det blev sådär. Mycket olika personer som spelade och sällan alla med på träningarna gjorde att motivationen sjönk och det blev ett par höstmatcher som inte ritkigt var så bra som man ville.

Höstderbyt mot Södra måste också nämnas. Inte vår bästa match under året men en välgenomförd match och vi fick iaf visa att vi var ganska bra när vi väl fick ihop det. Förhoppningsvis kan vi närma oss den nivån till nästa år även när vi möter Karle eller Liu. 

Två saker som jag ser tillbaka på med bitterhet är dels domarinsatserna i båda derbyna. Där borde förbundet verkligen tänka till och faktiskt tillsätta domare som klarar av matcherna. Hemma derbyt är domartrion direkt avgörande medans i bortaderbyt avgör han inte matchen men hans oförmåga skapade många farliga situationer, konstigt att ingen blev rejält skadad. 

Den andra saken är Liu matchen, jag kan fortfarande inte först att vi inte fick segern med 3-0 och W.O. Den arrangerande föreningen är väll på alla nivå ansvariga för sitt arrangemang och då bör det väll rimligtvis vara så att Liu även fast de hyr är ansvariga för att matchen ska kunna genomföras. Borde det inte då vara deras ansvar att se till att lyset är tänt och kan de inte fixa det borde inte vi få tre poäng. Så enkelt är det i min värld.

Men summa summarum från 2011 så har det varit en grymt kul säsong. Jag tror även 2012 kommer bli ännu roligare när det gäller resultat och inblandning i slutstriden.

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela