vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

U-lagets två första matcher

Publicerad 2012-05-07 19:20:36 i MAI gammal 2012,

Finns det något som är mer spännande än en match i reservlagsserien klass 2 klockan 20:00 en onsdagskväll? Jag vet inte om den frågan behöver ett svar, men konstateras kan att säkert minst sju personer tog sig till Vifolkavallen för mötet mellan Mjölby AI U och Sturefors. Matchen var inte av någon högre kvalitet och båda lagen verkade stundtals sakna det fokus som krävs för att ta riktig kontroll över spelet. Slarvigt skulle jag vilja påstå att vi i gula tröjor ändå hade ett ganska starkt grepp i första halvlek där vi rullade boll hyfsat bra och kom till ett par chanser vilket i slutändan resulterade i ett mål av Alexander Nyman. Försvarsmässigt hade vi hyfsat bra koll även om Sturefors hotade någon gång med passningsförsök till en hårt arbetande forward, men de hittade ändå aldrig riktigt den där riktigt farliga chansen.

I andra halvlek är det ombytta roller och tyvärr måste erkännas att det stundtals spelades riktigt dålig fotboll från vår sida, där ingen tog arbetet vilket innebar en serie meningslösa långbollar till ytor där ingen var. Sturefors kände nog i det läget av att vi hade tappat gnistan vilket gjorde att de skapade ett par möjligheter, där det farligaste var ett ribbskott. Vi lyckades ändå freda vår egen kasse och slutresultatet skrevs till 1-0. Matchens stjärna ges till David Glader som står för en bra insats som mittback och är en bidragande orsak till att nollan bakåt hölls intakt.

På lördagen spelades ytterligare en match där Stjärnorp stod för motståndet. Då vi vann mot Stjärnorp förra året med ganska stora siffror kändes det som att vi gick ut med gott självförtroende. För gott självförtroende skulle det visa sig. Stjärnorp tog ledningen med 1-0 efter ett skott som målvakt Ahl släppte förbi sig när, den för dagen, extremt starka vinden spelade honom ett spratt. Efter den kallduschen lyckades vi snabbt vända på steken genom mål av Jalal Filly och Didde Svensson, varpå segervissheten åter tog sin plats i våra tankar.

När vi sedan gick ut till andra halvlek verkade det som att vi hade slappnat av helt och trodde att de resterande 45 minuterna endast var en transportsträcka till tre givna poäng, vilket sällan är en speciellt lyckad inställning. Mycket riktigt straffar sig detta och Stjärnorp lyckades göra två snabba mål vilket gjorde att vi återigen låg under och tvingades jaga kvittering. När vi sedan decimerades till tio man efter ett rött kort på Oscar Heindoff blev jakten extra tung och vi lyckades med nöd och näppe kvittera i slutsekunden efter en fin frispark av David Glader (enligt Davids egen utsago det vackraste mål som någonsin gjorts på Vifolkavallen, vilket eventuellt kan vara något av en liten överdrift om man ser på det med objektiva ögon). Slutresultatet 3-3 var inget vi var speciellt nöjda med och efter matchen fick sig laget en utskällning av Coach Håkan "anfall i flock" Ericson.

Sammanfattningsvis: två matcher, två halvdana insatser men ändock fyra poäng. Härifrån kan det bara bli bättre.