vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Time to rise again

Publicerad 2012-05-12 16:42:33 i MAI gammal 2012,

Efter ett par dagars frånvaro från bloggen så börjar det nu återigen närma sig match. Och det är en viktig match, en riktigt viktig match ur många synvinklar. Dels om vi vill hänga med i toppen, det är oerhört viktigt att inte tappa för många poäng tidigt då kan det vara lågnt kvar, dels med tanke på klyschan "ett lag är aldrig bättre än sin sista match". Det gäller att direkt hoppa på segertåget igen och göra en bra insats mot LIU.

Det är alltså universitets laget LIU som står för motståndet imorgon och 17:00 på förmodligen den sämsta konstrgräsplanen Östergötland nämligen Ryd. Att det är tillåtet att spela division 4 fotboll där är bara sorgligt men så är det och det är inget vi kan påverka. Det vi kan påverka är vår egen insats och ser man till förra årets insatser mot LIU så var det lite blandat.

Hemma förra året blev det seger med 1-0. Vi var totalt utspelade i 90 minuter men lyckades sätta dit en fast situation.

Borta (match 1) spelade vi 0-0 då kommunen inte lyckades bistå med ljus matchtiden ut. Mycket märkligt. Borde varit tre poäng då det vanligtvis är hemmalaget som ansvarar för sådant tycker jag men det blev iaf omspel.

Borta (match 2) torsk med 6-0. Tre dagar inför derbyt mot Södra och många vilades inför Södra matchen. Vi var redan då klara både neråt och uppåt så inställningen va väll sådär.

LIU har blandat under uppstarten men kommer säkert vilja prestera bra, de är ett spelande lag som vill äga bollen och förra året var det mycket försvarsspel i alla tre matcherna vi mötte dom och det tror jag inte kommer ändras under morgondagen.

Kommer bli en del ändringar i truppen, inte för att någon har blivit petad utan det är skador eller andra anledningar som håller spelare borta. Bäckis är en av dessa och han har ont i ett baklår sedan matchen i tisdags, Fille missar också matchen och det fanns en del oklarheter kring Martin Johanssons knä. In i truppen går framförallt John Thell men även några till då 16 gubbar är uttagna istället för 15 som varit fallet förrut. 

U-laget förlorade idag mot Mantorp C med 2-0. En jäkla tur att Pelle "Sommen" är på Rhodos en vecka annars hade man väll fått höra om den förlusten dagarna i ända på jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela