vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Seger i tredje träningsmatchen

Publicerad 2012-03-11 20:12:03 i MAI gammal 2012,

Efter en väl genomförd match stod MAI som segrare med 2-1 mot FKL/Syrianska. FKL/Syrianska som även matchade igår mot Liu skall enligt de som är mer insatta än mig ha ställt upp med ca 6-7 spelare från förra årets division tre trupp samt de föredetta MAI spelarna Demir Zenkovic och Bekim Faslija. Så det är inte fel att säga att FKL/Syrianska faktiskt ställde upp med ett meriterat lag som förra året höll sig kvar i division tre.

Återigen börjar vi bra och får till pressen på ett väldigt bra sätt. Första målet kommer också efter att vi vunnit boll i fel läge för motståndarna genom Sternis och Decker för att sedan få en djupledsboll på vänsterkanten som Danne snyggt spelar in i centralt till Örjan som får öppet mål. Väldigt snyggt från början till slut.

Efter målet i ungefär minut 20 så börjar vi tröttna lite då vi jobbat väldigt aktivt och detta gör att FKL/Syrianska får ett större och större spelövertag. Dock lyckas de inte skapa några jätte farliga chanser mer än att de gör ett kvitteringsmål. Som tur är ser domaren den solklara handsen och dömer bort målet.

Även andra halvlek börjas bra och efter en brytning i backlinjen så blir det en snabb omställning där bollen drivs 30 meter för att sedan spelas i djupled fram bollen till Danne som avslutar fantastiskt genom att runda målvakten. Även detta målet ett riktigt bra och snyggt fotbollsmål.

FKL/Syrianska lyckas sedan reducera då Bekim skjuter ett skott på bloggarens ben som sedan går i en båge över Hedlund in i mål. Ett riktigt skit mål.

Efter detta pressar FKL/Syrianska på och vi får försvara oss och lyckas göra det på ett väldigt bra sätt i sista 20 minutrarna och håller ledningen.

Lite allmäna tankar är till att börja med kring ett ämne jag touchat förut med kanske inte i så positiva ordalag. Men dagens domarinsats av huvuddomaren är bland det bättre jag varit med om sen jag kom in i Östgöta fotbollen. Är kul att spela när matchledaren har känsla och håller allt på en lagom nivå.

I övrigt gällande oss själva så ska väll hela laget ha beröm. Återigen gör ungtupparna Pålle, Thalén och Decker riktigt bra matcher samt Danne och Örjan på topp som river och sliter och får ut väldigt mycket av det. Även Sternis gör de bra som vänsterback och har stor del i första målet.

Men det som framförallt har funkat är det centrala mittfältsspelet som egentligen är grunden till både anfallspel samt försvarsspel och där känns det som att vi verkligen hittat rätt med John och Friberg.
Eftersom jag själv gick av med 20 kvar vet jag inte riktigt hur det funkade för de som kom in men med tanke på att vi håller tätt bakåt så är det en styrka vi har. Crille och Hedlund var också nöjda med det slitet alla lägger ned i slutet för att freda det egna målet.

Ja. Så här kul är det att skriva när vi vinner. Så de tycker jag vi ska forsätta med.