vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Reflektioner från segern

Publicerad 2012-06-02 09:48:33 i MAI gammal 2012,

Matchen mot Karle kan ha varit en av de mest nervösa på länge, inför matchen så skulle vi möta ett gäng med en poäng som inte hade ett dugg att förlora, min rädsla grundade sig i tankar kring dålig inställning som ofta kan komma in i bilden samt mycket rokader i truppen. Även fast vi har en bred trupp och de 4 nya i startelvan sen senast absolut är bra fotbollsspelare kan rokader skapa oro. Som tur va så gjorde det inte det mer än första 10 då vi inte riktigt är med i matchen.

Dock ordnar det upp sig och spelet blir stabilare och vi ökar bollinnehavet. Dock blir det lite mycket Hawaii och mittfältet får löpa mycket i båda riktningarna men det ordnade spelet som är står vi för. 1-0 kommer också med 10 kvar av första efter inspelning av Bäckis till Pålle som slår dit ettan vid första stolpen.

Karle sticker sedan upp och får ett hyfsat läge som Ahl avstyr. Andra halvlek tar vi tag i taktpinnen och gör tvåan där Victor Johansson slår ett inlägg mot bortre som Jonas stöter in i öppet. Sedan är det mestadels en inväntan mot slutsignalen. Karle har mer boll efter målet men skapar egentligen bara en chans även i andra.

Med andra ord en stabil seger där vi gör de vi ska trots att det inte är något skönspel direkt.

Karle då, bättre än vad jag trodde. Många bra individuella spelare och bra i perioder. Dock svaga i sista tredjedelen där det inte händer mycket. Men jag tror nog att det snart står mer än en etta i deras poängkolumn. De är klart bättre än förra årets strykgäng i min mening.