vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Taktik i sten, sax, påse?

Publicerad 2012-04-24 13:32:45 i MAI gammal 2012,

Träning igår, det mest centrala i det var nog varken fotboll eller att utveckla någons egenskaper. Det som syftade mot fotboll var nog mest att det faktiskt var en boll med i allt. Bra träning utifrån situationen som var igår och syftet att ha kul infriades. Dock har jag två tankar som ligger och gnager i skallen så här efteråt.

  1. De unga spelarna hävdar att det finns taktik i sten, sax, påse. Kan någon förklara hur? Jag får helt enkelt inte ihop det. Nog för att jag i mångt och mycket håller med Andreas Alms resonemang kring att tur inte existerar utan att det handlar om att vara maximalt förberedd, men borde inte sten, sax, påse faktiskt enbart vara tur. Om man nu inte är tankeläsare.

  2. Det är fantastiskt tråkigt att spela med små konmål när man får göra mål från eget mål. En regel som borde införas är att man istället har ett större mål som bollen ska drivas igenom. Dock är smålagsspel 2 mot 2 och 3 mot 3 ett riktigt bra moment i en träning oavsett om man är sliten eller pigg.
Hörde även att Tubbe började sin försäsong igår med 40 minuters löpning innan bollen kom fram, dock saknades väll ganska stora delar av startelvan? 

Lite inför BK Derby då, de är ju faktiskt cupmatch imorgon 20:00.

Kan väll inte säga så mycket mer än att jag tagit beslut att vila min sargade kropp, vilket även Hedlund gjorde. Friberg skadad och Thell jobbar är även dom indisponibla så som ni förstår är det inte riktigt ordinarie lag som ställs på benen. Dessutom är 16 spelare uttagna istället för 15 för att kunna gå runt och lufta folk. Dock kommer vi naturligtvis gå in för att vinna och gå vidare för en match mot MAIF längre fram under våren. 

Har även pratat lite med folk i Derby och vad jag förstod har de förmodligen samma inställning, de vill vinna men serien prioriteras högre och ev kommer några av de äldre inte vara med.

Dock kan de vara så att de mörkar och kommer med bästa laget men det märker vi imorgon.

Vilka som är med ligger uppe på inofficiella hemsidan om ni är intresserade.

Kommentarer

Postat av: Hubbe

Publicerad 2012-04-24 23:26:19

Det gäller att läsa av motståndaren Tobbe, fråga bara Pålsson....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela