vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

1-1 ett gångbart resultat i Mjölby fotbollen

Publicerad 2012-04-15 11:37:31 i MAI gammal 2012,

Tranås away lät på förhand ganska osexigt och det kan man väll medge att det var. Dock måste jag säga att matchen gav lite svar och vi ställdes inför lite nya frågor inför premiären mot Kisa. Så matchen fyllde absolut en funktion i uppladdningen även fast de flesta intryck är ganska negativa.

Kort om matchen:

Första 15 är det bara ett lag på banan och vi borde ha gjort två tre mål till och det är märkligt att det bara står 1-0. 

Efter 15 minuter slutar vi ta jobbet, vi har samma bredd och djup i laget både defensivt som offensivt och vinner inte en enda andra boll. Tranås tar alltså över totalt och gör även 1-1, dock blev målet den gången bortdömt för offside. Så resten av första halvlek är Tranås bättre och 1-1 hade nog egentligen varit rättvist. Dock går vi till halvtidsvila med ledning 1-0 där Friberg gjorde målet.

Andra halvlek börjar som första och vi är betydligt bättre än Tranås, dock åker vi på en kontring och de gör 1-1, väldigt billigt efter bolltapp i fel sekvens i mitten, det är tydligt att vi inte får slarva med boll på mittplan när vi är på väg framåt.

Med 20 kvar blir John utvisad och Tranås flyttar upp laget utan att överhuvudtaget bli farliga. I tidigare matcher har vi ju fått sätta in en avbytare när det blivit utvisning men domaren hävdade att så inte var fallet på grund av att ledarna blängde på varandra. Kan vara en av de märkligare bedömningsgrunderna jag hört, den slår nästan en senare sekvens när densamma tar upp sin femkrona och singlar slant om ett inkast. Mycket märkligt är väll det enda jag säger om det.

Men summa summarum så är väll 1-1 ett okej resultat även fast vi borde ha gjort några till framåt. Det jag tar med mig (förutom blodblåsor under båda fötterna på grund av ett katastrofdåligt konstgräs) är väll att vi inte förlorar även fast vi är dåliga samt de två 15 minutersperioder som startar båda halvlekarna. Kan vi vara så bra i längre perioder så kommer vi bli svårslagna.

De jag tycker ska plussas är Friberg och Örjan. Örjan är väldigt nära ett par gånger och ska väll även ha en straff med tio kvar då han har två tre ryggsäckar som river och sliter i honom. Frippe är väldigt bra när vi äger boll och fördelar, samt att han mot Tranås visade oanade offensiva kvaliteér.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela