vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

Svårt att skriva.

Publicerad 2012-04-29 22:30:57 i MAI gammal 2012,

Dags för den andra gången i ordning att skriva ett segerreferat. Tycker det är svårt att skriva när man inte är nöjd med det som skett, det är även svårt som jag skrev förra veckan att ge en objektiv bild av vår insats då man är så innihelvete besviken på sig själv. Dock ska jag försöka dela upp detta ytterliggare en gång och jag hoppas ni accepterar detta, trots allt är det min blogg och jag bestämmer vad som står här så de är bara att gilla läget. 

En riktigt grismatch, det skulle kanske räcka i form av beskrivning av det som skedde på Skogsvallen under söndags eftermiddagen. Två lag som ägde olika delar av matchen, dock hade det ena laget spetskompetens i form av en forward bördig från Värmland som lyckades peta in det avgörande målet när motståndet verkade bli tröttare och tröttare. Men var sak har sin tid. 

Först lite kort kring första halvlek.
En väldigt dålig fotbollshalvlek. Långa bollar, långa lag, långsamt spel, långtråkigt spel. Ja allt var långt. Halvleken kändes också väldigt lång. Den enda som inte var lång nog var nog jag själv vid Hjulsbros kvittering då Mattsson trycker ned mig i en duell och nickar i ribban. Nacken ömmar men tycker ändå att målet som skedde på returen var korrekt att godkänna. Innan dess hade vi gjort 1-0 via Decker. Ett långt uppspel som Örjan tar in och lägger fram till en djupledslöpande Daniel Andersson som spelar bollen till Decker som sätter 1-0 i öppen bur på bortre. Mycket vackert.

Man kan säga att lagen äger olika fem minutersperioder beroende på vilka som var hetast under hela första halvlek. Vi är bättre under 3-4 fem minutersperioder vilket också Hjulsbro var. Dock ska vi vara glada över att vi är positiva mot varandra. Det kan inte Hjulsbro vara lika nöjda med. Även publik med Hjulsbro anknytning muttrade att lagets uppträdande var pinsamt på läktaren. Skrik på motståndare domaren men framförallt varandra. Men de kanske inte är min sak att bry mig om motståndet. 

Andra halvlek
är bara en minut gammal när Hjulsbro återigen gör mål. Denna gång ett långt uppspel som jag själv ska nicka bort men blir översprungen. Ingen signal från domaren och när jag vaknar till några sekunder senare har dom nästan öppet mål. Vet inte vad som hände därimellan. (se Hjulsbros referat för mer info kring de målet) 

Efter målet har Hjulsbro två tre farligheter innan vi tar över. Sista 30 är de roligaste att prata om man står på vår sida. Då är vi bättre och vi kvitterar rättvist via Decker även denna gång och ytterliggare en assist av Danne. Decker petar denna gång in en retur på Dannes skott. Sedan känns det som en tidsfråga innan vi ska avgöra och i minut 78 bryter vi på mittplan. Bollen går till Bäckis som slår en riktigt klasspass till Örjan som lugnt tar med bollen och rullar in 3-2. Efter detta var det ganska lugnt.

Överlag gör vi ingen vidare match men tre poäng på Skogsvallen är alltid svårt att ta har jag förstått. Finns mycket vi måste göra bättre mot LSW på torsdag. 

Positivt
idag var återigen Danne och Örjan, de kommer göra det svårt för många lag iår. Men även Decker som efter en halvdan insats i premiären var riktigt grym idag och får göra två mål. Väldigt rättvist då han alltid ger allt och är värd målen. bra inhopp av Bäckis och Swensson och kul att Victor Johansson får gå in i hetluften på riktigt.

Negativt är försvarsinsatsen överlag. För att koppla tillbaka till första stycket så är jag återigen så grymt besviken på mig själv då jag vet att jag kan mycket bättre. Även Adam uttryckte liknande åsikter kring sin insats. Detta gör i sin tur att vårt mittfält som för dagen består av John och Martin får löpa otroligt mycket och hamnar lite fel under framförallt första halvlek. Andra halvlek äger de matchen från minut 15 och framåt och har stor del i att vi vänder. 

För min egen del drog jag i knät med fem kvar och fick lämna. Hoppas på spel på torsdag och det borde inte vara någon fara, dock känner jag efter två dåliga matcher att man kanske borde peta sig själv. Fast va fan. På torsdag ska jag vara bra igen, nya tag. Då ska vi ta tre poäng mot LSW.

Men för övrigt. Kalas start. 6 poäng och avancemang i cupen är det vi lyckats uppnå under säsongens första vecka. 

Va kanske inte så svårt att skriva. De blev långt.

Seger 3-2 borta mot Hjulsbro

Publicerad 2012-04-29 18:43:18 i MAI gammal 2012,

Målskyttar Mattias Decker 2 och Örjan Birgersson 1.

Längre matchreferat kommer antingen ikväll eller under förmiddagen imorgon. Dock var det kanske inte den mest välspelade matchen någonsin men vi kämpar i 90 och trots ett mindre stabilt försvarsspel än vanligt bärgas tre poäng.


Dagens odds

Publicerad 2012-04-29 09:42:20 i MAI gammal 2012,

Även idag så är nordicbet negativa till Mjölby AI:s chanser att ta en seger. För borta seger får du 2.65 gånger pengarna. Hjulsbro seger trots premiär förlusten ger 1.90 och krysset hela 4.65.

I övrigt skulle jag rekomendera 1.65 på Mantorp hemma mot Karle. De måste vinna sådana matcher för att klara kontraktet och det gör dom idag.

Pastabuffé, tupplur, svärmorsbesök och storstädning

Publicerad 2012-04-28 18:54:03 i Allmänt,

Efter att ha läst en del fysiologi och grundläggande kost så har jag försökt hitta en bra väg att gå sådär dagen innan match. Det finns även en viss poäng enligt den idrottspsykologin jag också lyckats ta divers hp inom att sysselsätta sig med annat för att hitta rätt anspänning inför en match. Idag har jag tagit detta ett steg vidare, min uppladdning inför imorgon och matchen mot Hjulsbro känns faktiskt riktigt bra. Förmodligen kommer morgondagen lyckas förstöra detta då matchtiden inte är fulländad och jag har besök hemifrån men hur som helst kommer jag 16:00 vara laddad och motiverad för att ta tre poäng mot Hjulsbro.

Pasta är bland den bästa dagen innan match maten, kolhydrater i mängder och tillsammans med den kyckling/curry såsen jag åt så känner jag att en sallad inför matchen imorgon kommer kunna göra susen.

Sömn är viktigt och vid dålig sömn minskar chanserna för en bra prestation, jag har sovit otroligt bra och tuppluren gör förhoppningsvis att prestationen kommer vara ännu bättre..

Socialt trivsam miljö är också oerhört viktigt för att ha en positiv syn på det som är inför matchen.

Sysselsättning för att minska anspänning är ett bra knep, då jag var nervös inför Kisa (första gången sen jag va 17 typ). Hoppas jag kunna undvika detta imorgon.

Men nu lite fotboll då.

Hjulsbro förlorade sin fösrta match mot Boxholm med 6-1. Känns som lite i överkant samt betyder det att Boxholm är grymt bra då Hjulsbro precis som Kisa är tippade högre upp än oss. Tilläggas bör att ett av målen kom via Boxholms vänsterkant när Hjulsbros högerback låg skadad. Känns sådär. Sedan lyckades Boxholm under ett par minuter i andra göra tre mål och avgöra. Så det är säkerligen ett revanchssuget Hjulsbro som kommer till start på Skogsvallen imorgon förmiddag. Skogsvallen som öppnades för träning och spel i fredags. 

Henrik Norrman i målet och Robin Mattsson längst fram är dom namnet jag känner till, dock har de fått in lite nytt, bland annat Carl Nystrand som gjorde massa mål i div.5 förra året i Wreta Kloster tror jag. Så det blir nog en tuff batalj. Förra året vann vi borta med 1-0 efter mål av Jocke Engstrand, för övrigt min första match som mittback och den första matchen i våran sex matcher långa hålla nollan sekvens av säsong. Hjulsbro har precis som Kisa varit lite upp och ned i träningsmatcherna, vilket de flesta lagen utöver Boxholm och Derby har varit i serien.

Hjulsbros tränare Johan Pettersson (han eller sportchefen osäker på vem) uttalade sig för Hjulsbros del i Corren och han var den som nämnde Mjölby AI som ett lag som kunde vara med i toppen. En dark horse i sammanhanget, så Hjulsbro kommer nog vara riktigt taggade för att ta poäng mot ett av lagen de tror kommer göra en bra säsong. 

Vår egen del då

Thálen är inte med, Friberg skadad samt Anton Andersson sjuk. Annars är det fullt manskap med och efter cup matchen i veckan känns självförtroendet bra och vi ser fram emot att spela på riktigt gräs. Träningen igår på c-plan var kanske inte den bästa men vi har endå hunnit med två pass på riktigt gräs vilket vi tror är rätt väg att gå nu när vi har konstgräs på vallen. Gäller att inte slarva bort en massa bortapoäng om man ska vara med.

Vet inte om Hedlund lägger ut truppen på hemsidan. Men de som är med är iaf

Hedlund
Didde Svensson
John Thell
Martin Swenson
Adam Andersson
Örjan Birgersson
Daniel Andersson
Eric Pålsson
Mathias Decker
Fille Johansson
Jonas Johansson
Martin Johansson
Victor Johansson
Nicklas Bäckström
och jag själv då till slut.

Matchstart 16:00 på Skogsvallen, Hjulsbro Linköping.

Avancemang i cupen

Publicerad 2012-04-26 20:44:13 i MAI gammal 2012,

Såg att Hedlund skrivit att det skulle komma ett utförligt referat kring matchen men jag vet inte riktigt om det är sanningen. Men lite kort kan jag försöka beskriva onsdagens händelser på Vifolkavallen.

7-6 efter straffar och 1-1 efter full tid var alltså resultatet, målet av Pålle som drog iväg något som både kan liknas till ett Cristiano Ronaldo skott men även en Bullens bananskruv för oss som läste Buster. Hur som helst så letade sig bollen in i bortre hörnet efter ett skott från hörnet där straffområdeslinjen vänder innåt. Den märkligaste bollbana jag sett någonsin tror jag men mål blev det.

Derby kvitterar efter ett längre inspel i box som vi förlorar kampen på och då dimper bollen ned framför Haglund som enkelt rullar dit 1-1, vi borde kunna vara lite tightare i egen box även fast vi förlorar första duellen. Haglund var iaf nöjd efteråt då han även gjorde mål i serien och hävdade att hans målform på Vifolkavallen kommer hålla i sig även denna säsong. De ska vi nog bli fler om kan jag säga.

Matchen annars då, ja inte mycket att skriva hem om. Vi börjar dåligt men tar över i stort sett allt från minut 10-35 för att sedan återigen bli långa och tillåta derby hitta upp på forward. Andra halvlek känns mest som en väntan från båda lagen på straffar. Någon ströchans åt båda hållen men inget riktigt farligt mer än det mål Didde faktiskt gör. Offisde eller inte kan man inte se från min vinkel men det såg onekligen märkligt ut. 

Tycker personligen att 1-1 nog speglar matchen. Två lag som är bra men inte riktigt har den riktiga gnistan för att avgöra. Flera av spelarna i båda lagen sa även efter att det kändes som mer av en träningsmatch än tävlingsmatch och det syntes tycker jag.

Men för vår del är vi nöjda, avancemang och även ett X mot ett av de tippade topplagen i serien. Bra att lite andra spelare fick chansen nu när vi vilade samt saknade några namn för skador. Även kul att se de unga ta för sig, både Hubbe Sternelöv samt Victor Johansson stod för positiva inhopp.

I övrigt tycker jag att Adam dominerar planen i andra halvlek, såg inte alls lika stark ut i första. I övrigt gör alla en bra insats känns som en väldigt homogen laginsats där alla gör det dom ska. 

Det som även bör nämnas är att Fille fjantar bort en straff med vänster utsida och vad Adam försökte med på sin straff är även det en gåta. Dock skönt att de "yngre" kliver fram och dunkar dit sina straffar.

Nästa omgång är det MAIF eller Krokek som står på andra sidan. Matchen mellan dessa spelas den 8 Maj.

Taktik i sten, sax, påse?

Publicerad 2012-04-24 13:32:45 i MAI gammal 2012,

Träning igår, det mest centrala i det var nog varken fotboll eller att utveckla någons egenskaper. Det som syftade mot fotboll var nog mest att det faktiskt var en boll med i allt. Bra träning utifrån situationen som var igår och syftet att ha kul infriades. Dock har jag två tankar som ligger och gnager i skallen så här efteråt.

  1. De unga spelarna hävdar att det finns taktik i sten, sax, påse. Kan någon förklara hur? Jag får helt enkelt inte ihop det. Nog för att jag i mångt och mycket håller med Andreas Alms resonemang kring att tur inte existerar utan att det handlar om att vara maximalt förberedd, men borde inte sten, sax, påse faktiskt enbart vara tur. Om man nu inte är tankeläsare.

  2. Det är fantastiskt tråkigt att spela med små konmål när man får göra mål från eget mål. En regel som borde införas är att man istället har ett större mål som bollen ska drivas igenom. Dock är smålagsspel 2 mot 2 och 3 mot 3 ett riktigt bra moment i en träning oavsett om man är sliten eller pigg.
Hörde även att Tubbe började sin försäsong igår med 40 minuters löpning innan bollen kom fram, dock saknades väll ganska stora delar av startelvan? 

Lite inför BK Derby då, de är ju faktiskt cupmatch imorgon 20:00.

Kan väll inte säga så mycket mer än att jag tagit beslut att vila min sargade kropp, vilket även Hedlund gjorde. Friberg skadad och Thell jobbar är även dom indisponibla så som ni förstår är det inte riktigt ordinarie lag som ställs på benen. Dessutom är 16 spelare uttagna istället för 15 för att kunna gå runt och lufta folk. Dock kommer vi naturligtvis gå in för att vinna och gå vidare för en match mot MAIF längre fram under våren. 

Har även pratat lite med folk i Derby och vad jag förstod har de förmodligen samma inställning, de vill vinna men serien prioriteras högre och ev kommer några av de äldre inte vara med.

Dock kan de vara så att de mörkar och kommer med bästa laget men det märker vi imorgon.

Vilka som är med ligger uppe på inofficiella hemsidan om ni är intresserade.

En av de skönaste premiären jag lirat

Publicerad 2012-04-23 16:00:33 i MAI gammal 2012,

Till att börja med så vill jag bara säga att allt detta är mina åsikter och stör ni er på att jag är enögd så kan jag meddela att det vore konstigt om jag inte va de.

Men

Går jag tillbaka ett par år i min egen karriär så gjorde jag alltid en sak efter match. När jag på kvällen lagt mig så gick jag igenom min egen insats, ofta var jag rätt bitter då jag för att vara div.4 spelare förmodligen har ställt för höga krav på mig, ja förmodligen gör jag det fortfarande. Det som nu har hänt när man fått en roll som ledare i föreningen och gruppen så har jag försökt ta min analys ett steg längre, nämligen att se till hela laget. Därför kommer jag i mina matchanalyser både utgå lite från vad jag anser om min egen insats samt vad jag anser om laget i stort. Idag var en del oerhört positiv medans den andra mest va en besvikelse.

Vi börjar med lite stort kring matchen.

Den start vi får är oerhört viktigt, jag själv var riktigt nervös inför matchen då vi inte hade någon koll alls kring Kisa mer än att några namn hade försvunnit. Men när Örjan redan efter 45 sekunder presenterar sig för hemmapubliken kändes det som att vi var på rätt väg. Även fast Kisa trycker på för en kvittering direkt efter och fixar ett par hörnor så är det aldrig riktigt farligt. När sedan Pålle efter ett solo gör tvåan Thell trean efter ett 30 meters skott och Danne snyggt lägger in fyra i bortre krysset efter 30 minuter kändes det ännu bättre. Iofs tycker jag Danne borde varit mer internationell och slängt sig precis innan han gjorde mål så att jag fått sätta dit en straff men då han skött i krysset får det anses okej.

Spelarkritik har Hedlund varit inne på för er som läser på hemsidan men vill väll egentligen bara stryka under gällande Örjan (bäst på plan första 45) Danne och Pålle. Men även lägga till Thalén, John och Friberg, ja de 25 Friberg spelade. Verkar som att knät gått sönder på riktigt nu och det var en ganska bitter Friberg som längtade efter kvällens utvecklingssamtal på Lagmansskolan. 

Den speed och den kämpavilja vi visar upp första 45 kommer många lag få svårt för. Samtidigt börjar vi tappa lite sista 10 av första och blir långa, många uppspel går genom oss upp på forward. Därför väljer bänken att dra ned forwards lite för att slippa uppspelen på fot vilket gör att vi egentligen försvarsmässigt kan ligga rätt utan att släppa till någonting förrän sista fem minutrarna vilket också va ett av målen inför andra. Sen kanske man kan tycka att vi borde gjort något till men 4-0 mot ett lag som vi tappade 6 poäng mot förra året för anses godkänt.

Har även funderat kring vilka två straffar domaren missade åt Kisa. Kan inte ens komma på någon situation som skulle vara nära straff. Dock hade flertalet av Kisa spelarna en förmåga att falla lätt. Den varning jag får är rent utsagt patetisk i min ögon och borde renderat i gult på Blixt och gul frispark istället för ett farligt läge för Kisa. Men över en hel säsong kommer det där att jämna ut sig och någon gång har domaren säkert friat när man borde haft en varning. Dock tycker jag att det är tråkigt att det nu har börjat ramlats lätt även på vår nivå.

Pratade lite med kapten idag, jag jag har precis som Hedlund haft ett par samtal med olika personer som såg matchen men fokus med samtalet med nummer 4. kan väll inleda genom att säga att jag själv är oerhört besviken med min egen insats, jag spred bollar och låg fel i position vid flertalet tillfällen. Det enda jag är nöjd med er min egen insats på fasta då jag är nära ett mål framåt samt tar bort 4-5 bakåt som jag missat under försäsongen. Men utöver det är jag en säkerhetsrisk under framförallt första halvlek och var nära att byta ut mig själv. Men som kapten då så vist sa, det märktes inte då vi andra var så stabila. Det är oerhört skönt att man faktiskt kan vara dålig men att det döljs av att andra göra saker väldigt bra, det gör att det känns stabilt bakåt även fast alla itne är på topp. Detta är en oerhört styrka som lag kom vi fram till och kan vi fortsätta hjälpa varandra att lyckas så kan nog MAI anno 2012 nå högre än förra året.

Timmar kvar

Publicerad 2012-04-22 11:00:41 i MAI gammal 2012,

Omgång 1 division 4 västra Östergötland tjuvstartade i fredags med Karle - Tubbe, men det är egentligen inte förrän idag serien drar igång på allvar. Dock har Tubbe fått fira helg med serieledning efter en väntad 4-1 seger borta på Ryds konstgräs. I och med det resultatet fick vi väll det alla trott bekräftat, Karle kommer inte vinna serien iaf.

Men nu över till det som är lite mer väsentligt för oss med intresse i ett lite gulare lag. Första matchen som gäller något under MAI:s hundrade år. Räknar inte in FC Riverside här. Det är nu Kisa som står för motståndet, enligt de flesta kan nog matchen idag sluta hur som helst och enligt nordicbet så ger en seger 2.25 oavsett om det är vi eller Kisa som står som slutsegrare. Drömodds på oss tyckte jag men har som princip att inte lira på mina egna matcher.

Sju timmar kvar, det går nu alltså inte längre att skriva timantalet med siffror utan vi är nere på de sista timmarna innan matchen, den första matchen för MAI herrar A på det nya konstgräset. Kan inte annat säga än att jag iaf är ganska spänd men ser med tillförsiktigt fram emot att få lira mot Kisa. Kan för min egen del även hävda att jag inte varit i så gott slag sedan jag var 17-18 vilket jag förmodligen får äta upp. Men det är viktigt att gå in i matchen med självförtroende.

Övriga matcher idag då
BK Derby - Boren
LSW - Malmslätt
LIU - Mantorp
Boxholm - Hjulsbro

Tror nog Boxholm är taggade i och med Hjulsbros sånginitiativ.

Tippar gör jag inte, även fast jag iaf har mina tankar kring matcherna.

Men det viktigaste kommer idag vara MAI - Kisa. Från Januari har vi tränat ca 50 träningar, spelat ca 10 träningsmatcher och nu är allt det glömt, nu är det bara full fart och tre poäng som gäller..
Väl mött på Vifolkavallen 18:00 idag.

Anspänningen börjar stiga *uppdaterad

Publicerad 2012-04-21 10:47:31 i MAI gammal 2012,

Nu är det enbart 31 timmar kvar tills årets kickoff. Första avsparken för säsongen 2012 som kan bli en väldigt intressant säsong för många. Det finns många frågor, både frågor som förhoppningsvis kommer besvarar åt de positivare hållet, frågor som kommer ge svar som gör oss ännu bättre. 

Inför Kisa så är alla spelare tillgängliga. Det är ett nylagt konstgräs. Det har varit en bra försäsong där vi har höjt träningsnärvaron markant mot 2011. Tempot har varit riktigt bra sista veckorna och nu är det dags, personligen har jag en väldigt positiv känsla inför premiären och säsongen i stort.

Till en början måste jag säga att vi har ett perfekt utgångsläge. När man kikar i Corren samt Peps blogg så är det tydligt att vi inte är favoriter, Peps tippar oss ändå ganska högt upp men det gjorde han förra året också och det slutade ju inte så bra. Men där ska vi iår ge honom rätt, tillsammans med Hjulsbros tränare är han den enda som nämner oss där uppe. 

Sen såg jag för övrigt att hans tips egentligen var identistiskt med det tips jag publicerade. Vi är alltså överens där också.

Boxholm vinner serien iår
Derby kommer komma tvåa. 

Det sa jag redan i Januari. Dock ska vi naturligtvis göra allt för att så inte ska bli fallet och jag är nog gladast av alla om dessa två lag inte har plats 1 och 2 när säsongen är slut utan att det kanske är ett lag med lite gulare tröjor som står där uppe.

Men lite Kisa då.

Har tappat 10 spelare och inte någon ny spelare in tydligen. Dock så verkar det som att de fått igång lite folk från förra året. Jag tror Kisa blir bra iår med. Jag tror kanske lite mer på dom än vad Peps gör men samtidigt tror jag inte att det är Kisa som kommer få fira seriesegern vilket många tränare verkade tippa i corren. Hur som helst tror jag att vi har en bra chans på söndag och vi ska naturligtvis ge allt för en seger.

Premiärer är alltid premiärer men det är oerhört viktigt att vara med från början och tre poäng på söndag hade varit ett bra kvitto på att vi är där vi vill vara.



*Lite mer om Kisa då. Nio spelare som deltog i matchen i höstas är med i matchtruppen imorgon (Kisa vann med 3-0 på Vallen). Av de som kommer in är det både rutinerade killar samt 4 juniorer. Man kan kanske säga att det är ett litet generationsskifte i Kisa. Dock är det inte något dåligt lag som kommer till Mjölby på Söndag. Spelare som stannat är t.ex Simon Scott i målet, Fritiof Djerf (ev skadad) samt Emil Blixt. Samtliga spelare som håller väldigt hög div.4 klass. 

Klubben har också ny tränare i form av Fredrik Alexandersson. Där har jag absolut ingen aning om någonting men en sak som är klar är att Bexell som tränade Kisa förra året nu är i Vimmerby vilket borde betyda att han var riktigt duktig. 

Lite träningsmatcher samt omgång 1 i ÖC

Linghem - Kisa 0-1
Kisa - Aneby 1-2
IFK Örebor - Kisa 0-1
Gullringen - Kisa 2-0
Slätmon - Kisa 2-1 ÖC

Dagens projekt

Publicerad 2012-04-18 09:17:56 i MAI gammal 2012,

Återigen har jag lite tid över. Känner mig mer och mer som Hedlund. Egentligen borde jag väll skriva lite på examensarbetet men de får bli när kaffet är slut och bloggen uppdaterad.

Fullspäckad dag iaf, eller rättare sagt från 12 och framåt. Har sovmorgon onsdagar och idag känns det ganska skönt kan jag säga. Efter jobbet blir det direkt ut till Mjölby för ett möte med Lasse från ungdomsgruppen samt lite annat folk som kommer vara inblandade i mitt nya projekt. Kommer från första veckan i Maj vara ansvarig för ett utvecklingsprojekt av våra yngre förmågor, tematräning, talangträning eller vad folk nu brukar kalla det. Ska bli intressant och tillsammans med Friberg kommer jag styra de där och sen hoppas jag att det blir någon från damlaget samt någon till intresserad från herrlaget. Jag tror en sådan grej är bra både för utvecklingen hos våra spelare men även för att minska klyftor i föreningen och skapa en starkare vi känsla från senior ned till ungdomslag, både på dam och herrsidan. Kanske kan någon mer komma och se oss lira om de kan namnet på några spelare.

Hoppas på ett givande möte och sedan en givande träning på konstgräset.

Division fyra västra i Östgötacupen

Publicerad 2012-04-18 09:16:34 i MAI gammal 2012,

Jag har försökt kika igenom våra seriemotståndares resultat och alla lag utom LIU tror jag iaf har lirat sin första tävlingsmatch.

Så här gick de.

Skärblacka - Mantorp 2-1 div.5
Malexander - Boxholm 4-10 div.6
Slätmon - Kisa 2-1 div.5
Valdermarsvik - Karle 2-4 div.5
Hägerstad - Derby 0-3 (WO) div.6
Kurdiska - Malmslätt 6-1 div.5
Åbackarna - Tubbe 4-0 div.5
Krokek - LSW 6-4 div.5
Wreta Kloster - Hjulsbro 1-4 div.5
Björsäter - Boren 0-11 div.6
Och så vår seger mot FC Riverside med 4-2.

Enbart 6 av 11 lag vidare i cupen. Kisa, Mantorp, LSW, Malmslätt och Tubbe ute samt LIU som deltar inte i Östgötacupen.

Frågan man ställer sig. Vill lag åka ut? Ställer de upp med juniorlag? Eller är lagen i de lägre serien så bra?

Fem dagar kvar

Publicerad 2012-04-17 15:43:36 i MAI gammal 2012,

Längtan efter premiären är stor. Snart är det dags att på allvar få visa alla runt om laget hur bra vi är. Det är något iaf jag ser fram emot. 

Har tillbringat helgen med att fundera och analysera kring vad som hände mot Tranås och har väll kommit fram till att jag egentligen bara borde glömma matchen och blicka framåt. När vi dessutom igår kunde genomföra ett pass på riktigt gräs blev jag lycklig och som ett barn igen, tänk så lite som krävs för att vända allt.

Har även läst allt jag hittat om Kisa. Kommer bli tufft med tanke på att både Djerg samt Blixt gjorde årsdebut mot Slätmon i cupen vad jag förstod. Kunde inte hitta någon av dem i de tidigare laguppställningarna.

Men som sagt, fem dagar kvar. Klockan tickar ned.

1-1 ett gångbart resultat i Mjölby fotbollen

Publicerad 2012-04-15 11:37:31 i MAI gammal 2012,

Tranås away lät på förhand ganska osexigt och det kan man väll medge att det var. Dock måste jag säga att matchen gav lite svar och vi ställdes inför lite nya frågor inför premiären mot Kisa. Så matchen fyllde absolut en funktion i uppladdningen även fast de flesta intryck är ganska negativa.

Kort om matchen:

Första 15 är det bara ett lag på banan och vi borde ha gjort två tre mål till och det är märkligt att det bara står 1-0. 

Efter 15 minuter slutar vi ta jobbet, vi har samma bredd och djup i laget både defensivt som offensivt och vinner inte en enda andra boll. Tranås tar alltså över totalt och gör även 1-1, dock blev målet den gången bortdömt för offside. Så resten av första halvlek är Tranås bättre och 1-1 hade nog egentligen varit rättvist. Dock går vi till halvtidsvila med ledning 1-0 där Friberg gjorde målet.

Andra halvlek börjar som första och vi är betydligt bättre än Tranås, dock åker vi på en kontring och de gör 1-1, väldigt billigt efter bolltapp i fel sekvens i mitten, det är tydligt att vi inte får slarva med boll på mittplan när vi är på väg framåt.

Med 20 kvar blir John utvisad och Tranås flyttar upp laget utan att överhuvudtaget bli farliga. I tidigare matcher har vi ju fått sätta in en avbytare när det blivit utvisning men domaren hävdade att så inte var fallet på grund av att ledarna blängde på varandra. Kan vara en av de märkligare bedömningsgrunderna jag hört, den slår nästan en senare sekvens när densamma tar upp sin femkrona och singlar slant om ett inkast. Mycket märkligt är väll det enda jag säger om det.

Men summa summarum så är väll 1-1 ett okej resultat även fast vi borde ha gjort några till framåt. Det jag tar med mig (förutom blodblåsor under båda fötterna på grund av ett katastrofdåligt konstgräs) är väll att vi inte förlorar även fast vi är dåliga samt de två 15 minutersperioder som startar båda halvlekarna. Kan vi vara så bra i längre perioder så kommer vi bli svårslagna.

De jag tycker ska plussas är Friberg och Örjan. Örjan är väldigt nära ett par gånger och ska väll även ha en straff med tio kvar då han har två tre ryggsäckar som river och sliter i honom. Frippe är väldigt bra när vi äger boll och fördelar, samt att han mot Tranås visade oanade offensiva kvaliteér.

Odds div.4 västra

Publicerad 2012-04-13 15:05:23 i Allmänt,

Spännande.. Såg att blogg kollegan från MVT som skriver i tränarbloggen hittat oddsen till årets division 4 västra så tänkte slänga upp dom också. 14:00 x pengarna. Undrar vad spelkungarna Swenson/Andersson säger om det oddset. Spelbart?

I övrigt verkar oddssättaren vara överens med mig kring det tips jag tidigare slängde upp eller rättare sagt försök till tips.

Boxholms IF , 2.65

LSW IF , 3.40
Kisa BK , 6.50
Hjulsbro IK , 8.50
BK Derby, 10.00
Mjölby AI FF ,14.00
Borens IK , 16.00
LiU AIF FK , 16.00
Malmslätts AIK , 20.00
Mjölby Turabdin FC , 40.00
Mantorps FF , 50.00
Karle IF, 65.00

Det enda jag reagerar på är att Derby är tippade som femma. Tror mer på dom än t.ex Kisa och Hjulsbro men annars är det nog som de flesta faktiskt tror. 

Fast som jag tidigare skrivit är det jämnt och de sex sju översta lagen kan mycket väl stå som segrarer i Oktober.

BK Derby väntar i Cupen

Publicerad 2012-04-13 14:01:50 i MAI gammal 2012,

Surfade precis in på förbundets hemsida och såg att Hägerstad lämnat WO i matchen mot Derby som skulle spelats imorgon. Det är alltså klart att vi ställs mot Derby i nästa omgång av ÖC. Matchen ska vad jag kan utläsa spelas senast 9 Maj.

Läge att släppa fram lite yngre killar mot bra motstånd med tanke på den intensiva och tuffa säsongsupptakten i serien för a-laget?

Omöjligt att tippa

Publicerad 2012-04-12 15:02:06 i MAI gammal 2012,

Tänkte faktiskt att jag skulle slänga upp lite egna tankar kring det som komma skall under 4-5 månader. Dock inser jag efter ca 30 minuters surfande att det är totalt omöjligt att på något sätt tippa division 4 västra 2012. Det enda jag kan delge som tips är att det kommer bli en otroligt jämn serie och jag tror inte att det enbart kommer handla om två lag som det gjorde de sista 2-3 omgångarna förra året. Precis samma sak tror jag kommer hända där nere, inget lag är i närheten så dåligt som Zeros och Kristberg var 2011 och det är alltså fler lag som jag tror kommer riskera att åka ut iår. Det kommer hur som helst inte var avgjort innan sommaren vilka som kommer åka. 

Men på något sätt måste jag försöka få ihop ett litet tips, eller ja iaf de tankar jag har kring serien och lagen.

Jag håller iaf fast vid att jag tror mest på Boxholm och Derby, båda lagen började storstilat de första 3-4 träningsmatcherna men resultaten har mattats nu på slutet. Dock kan likväl Hjulsbro som LSW vara det laget som står högst upp när säsongen ska avslutas. 

Utöver dessa så har vi vår premiärmotståndare som slutade tvåa förra året och missade uppflyttning via kval på målskillnad om jag inte missminner mig, Kisa är förmodligen också ett lag som kommer kriga där upp. Vi får inte heller glömma det andra f.d div 3 laget från Motala, nämligen Boren. Boren som slog Boxholm med 3-1 för bara någon vecka sedan. 

Vi är alltså redan uppe på sex lag som jag på förhand tror ganska starkt på. Utöver dessa så tror jag LIU är starkast, jag tror dock att LIU precis som förra året kommer tappa onödiga poäng när dom spelar på fel tider för studenterna då fotbollen kanske inte prioriteras högst upp av killarna där. Det var som vi sa förra året viktigt att möta LIU vid rätt tidpunkt.

Mantorp och Tubbe har jag heller inte nämnt men det är två lag som inte gjort någon kanon förssäsong men för det tror jag inte att de inte kommer ta sina poäng. Båda lagen tror jag är en bra skrällvarning på hemmaplan mot de lagen jag tidigare nämnt och i derbyna mot oss kommer vi naturligtvis få det oerhört tufft. Det är bara att kika tillbaka till premiärmatchen förra året i Skänninge där Tubbe lyckades peta in en kontring och vinna med 1-0. Dock är ju inte Sandström kvar vilket förmodligen kommer gynna oss i våra möten, även att bröderna Thell har försvunnit tror jag är tunga tapp för Tubbe och vi i MAI är ju glada över att Jon valt spel i den gula tröjan.

Två Linköpingslag är kvar. Malmslätt som var starka förra året samt Karle. Att tippa dessa två tycker jag är svårt då jag har alldeles för dålig koll på lagen, dock tror jag att Malmslätt är det något starkare laget av dessa två och jag blir inte alls förvånad om Malmslätt kommer hamna högre upp än några av de lagen jag nämnt tidigare. Det enda laget som på förhand känns lite svagare är Karle. Det enda jag har att gå på där är de skrala resultaten mot ganska dåligt motstånd som Karle gjort under försäsongen samt att de faktiskt slutade sämst av de lagen som hade i division 4 att göra förra året, enbart Zeros och Kristberg var alltså sämre.

Genrep mot Tranås

Publicerad 2012-04-12 09:32:58 i MAI gammal 2012,

Någon gång i November samlades ett 20 tal män i Dackeskolan, Hedlund gick igenom det väsentliga inför säsongen och de nyheter som var på gång presenterades. Nu har det gått många veckor och vi har genomfört många träningar och nu äntligen börjar pulsen stiga. Det är inte långt kvar tills vi kommer löpa in på Vallen för att möta Kisa, detta speciella MAI år. Det är nog många som tycker som jag att det är en ära att få representera MAI:s a-lag säsongen 2012 när det är stort 100-års kalas. Det är kul att vara gul iår är kanske inte är en politisk korrekt formulering men samtidigt finns det nog inte ett sätt att skriva det annorlunda. 

Men innan det är dags för Kisa så är det dags för genrepet borta mot Tranås. Sist jag mötte Tranås spelade jag med Hovmantorp i Småland och har för mig att vi åkte på rätt rejält med stryck. Vad jag har förstått så har även MAI spelat diverse heta bataljer mot Tranås genom åren när lagen spelat i division 3.

Vi kommer till spel med i stort sett ordinarie manskap. Ser man till dom som i dagsläget är aktuella så är det enbart Bäckis och Hedlund som inte finns med på lördag på grund av skador. Dock finns det som vanligt några spelare med känningar i truppen som är uttagen men i det stora hela är vi faktiskt väldigt förskonade med skador i dagsläget.

Hedlund tillkännagav även startelvan under gårdagens träning. En träning som faktiskt var riktigt bra, gräset eller konstgräset ska väll sägas är riktigt bra och det behövdes ett pass för att komma in i det väldigt snabba nylagda konstgräset.

Laget som startar är hur som helst:

Ahl
Thalén Tobbe Adam Jonas
Pålle Friberg Thell Decker
Danne Örjan

Avb:
Martin Johansson
Fille
Anton
Sternis den äldre

11 dagar kvar

Publicerad 2012-04-11 09:28:05 i MAI gammal 2012,

Nu börjar det dra ihop sig. Det är inte längre månader och förtioåtta olika träningsmatcher kvar till seriepremiär. Kände igår när jag la mig i sängen att nu är det inte långt borta, när det gäller mig själv brukar den känslan betyda att jag ligger i sängen och funderar på fasta situationer, vilket kryss jag ska slå straffarna i, hur jag tycker startelvan ska se ut. Men nu även iår funderade jag mer än någonsin på nya övningar och hur vi ska kunna träna på de brister som funnits. Förmodligen är jag vad man kan kalla för en fotbollsnörd. 

Fotbollsnörd, kanske men ändå kanske inte. Det var oerhört länge sedan jag såg fotboll på tv, ja som inte var AIK. Det som intresserar mig just nu är division fyra västra och där har jag kanske lite drag av aschberger, jag går in i det jag gör oerhört frenetiskt och intensivt. Förmodligen för mycket för mitt eget bästa.

Division 4 västra då. En oerhört intressant serie, förmodligen intressantare än många andra i och med sin jämnhet. Hade igår en twitter konversation med bloggaren för den andra fotbollsbloggen i Mjölby kring våra sex första matcher. De sex lagen vi möter i de sex första matcherna är sex lag jag tror har möjlighet att vinna serien. 

I ordning är det 
Kisa (H)
Hjulsbro (B)
LSW (B)
Boxholm (H)
Liu (B)
Derby (H)

Och där är inte Boren med som säkert vill ha ett finger med i spelet. Precis som jag då skrev igår att mycket kommer att avgöras i April, Maj. 

Det ska även tilläggas att vi ska möta antingen Hägerstad eller Derby i Östgötacupen (matchen spelas på söndag)

Men för att komma tillbaka till den fotbollstokiga sidan och det intresse som nu börjar byggas upp så tror jag på en oerhört intressant säsong. Försvarsspelet har varit riktigt bra men det gäller att vara ödmjuka fullt ut. Och nu har vi 4 träningar och en match kvar för att även lyckas få igång anfallsspelet. Det är det jag igår låg en timme och funderade på, inte för att jag inte tror på vårt spel, tycker vi har spelat bra anfallsspel men funderingarna kring hur vi ska bli ännu bättre. 

Och lösningen verkar inte heller detta år vara att placera nr 10 längst fram i skyttekungsrollen!

Kom då på ett en sak som som profeten och dåvarande AIK tränaren Rikard Norling myntade inför 2005 då AIK spelade i superettan. Inför premiären spelade man 3-5-2 med motiveringen. Vet inte om citatet är exakt så här men Norling sade ungefär "Man vinner ingen serie genom att bromsa, det är full fart framåt som gäller".

Behöver jag nämna att Norling är en av de tränarna jag ser upp till mest av alla.

Ett annat citat som bör nämnas nu inför säsong. "Smärta betyder ingenting om man lever för en dröm". Hoppas vi alla i gula tröjor har samma dröm inför säsongen.

Kan ni gissa vem som sa det sista citatet?

Har tagit lite påskledigt

Publicerad 2012-04-08 15:34:31 i MAI gammal 2012,

Bloggen har som ni märkt inte uppdaterats på ett tag. Det beror dels på påskfirande hemma i Malmköping där jag härstammar från plus att sista veckan inför ett lov alltid är lite extra hektisk för oss lärare. Ja iaf säger dom andra på jobbet det. 

Men lite kort update då

Seger 4-2 mot FC Riverside: Didde 2 Anton 1 Timmie 1. Vi är alltså vidare och möter förmodligen BK derby i nästa omgång. Derby som är en seriekonkurrent som jag tror mycket på inför året. Det kan också bli Hägerstad i nästa omgång men det är iaf inte mitt tips

Imorgon är det träning på Vallen. Då jag inte pratat med Hedlund under helgen vet jag inte om det är på gräs eller löpning. Hur som helst ska de bli riktigt nice att komma "hem".

Bara två veckor kvar nu. Sedan är det dags för att möta Kisa i premiären på Vallen. Ska bli sjukt kul att komma igång.

Men först är de Tranås borta nästa helg och sedan ryktas det om att Hedlund slaktat en oxe och ska bjuda på grillfest på kvällen som uppladdning inför premiären. 

Under veckan ska jag försöka uppdatera lite hur de ser ut runt om i fyran och mina tankar. Tror det kommer bli en grymt jämn serie även iår och det är 7-8 lag som kan vinna. Vart jag ser oss det får ni veta då.

Vilket väder

Publicerad 2012-04-06 13:25:30 i MAI gammal 2012,

Helt sanslöst, vet inte om den här fotbollsbloggen efter dagen mer blir betraktad som en gnällblogg, men är det inte bättre att ställa in all fotboll en dag som denna. Jag avundas inte mina 15 lagkompisar som om två timmar ska möta FC riverside i norrköping.

Vi ställer upp med ett u betonat lag där många har små krämpor eller har lovat bort sig under påsken. Detta gör att 4-5 man från b-laget alltså f.d lag svart följer med till Norrköping idag.

Sydvallen? 15:00 är det iaf matchstart. En långfredag, är det verkligen tillåtet att spela en sån dag?

Förmodligen kommer alla äldre nu tycka att det är av tradition en av de största matchdagarna under året.

Riverside då. Ingen aning mer än att de är nystartade och slog kuddby i omgång 1. Kuddby som både jag och Hedlund har lagt tid på att scouta förlorade med 6-3 om jag inte har helt fel.

Men nu önskar jag alla en glad påsk trots det mindre fantastiska vädret.

För Hedlunds skull

Publicerad 2012-04-02 16:57:58 i Allmänt,

Bara sådär kände jag att jag måste ägna fem minuter runt ett ämne som vår tränare tycker är fantastikt viktigt. Ja kanske det viktigaste under hela säsongen förutom när vi möter Södra, nämligen nykomlingsfesten. Tänkte i punktform lägga upp mina iaktagelser kring vad som skedde ute på Vallen i lördags efter 0-0 matchen mot Grebo.

  • Att bowla när man sitter ihop med någon är inte lätt. Det blir ännu svårare om man ska bowla med fel hand. Dock så vet jag inte vad fjunis lagets starka kort som dessutom fick bowla med rätt arm höll på med. 64 poäng är inte bra trots att Swenson sitter fast i ena armen.
  • Inte 41 poäng heller Hubbe
  • Jag kommer inte rekomendera pizzerian vi beställde mat från för mina närmaste
  • Det ska inte vara gyros på en kebabpizza!!
  • Utan Peggan? (osäker på namnet) hade vi i vuxen laget toktorskat på Kurt Olsson tävlingen. Så tack för hjälpen.
  • Polsk bank för en ny trevlig överraskning. Dock tror jag inte Anton var helt nöjd efter sitt första pris. Dock ska Ludvig, Hedlunds son ha credd för en väldigt fin krokodil
  • Märkligt nog van den som kuperade leken både första och andra penningpriset. Säger inget mer.
  • Jag är rätt många år för gammal för Platå märkte jag.
  • Jag är glad att jag inte vaknade upp i söndags och hette Glader, även fast min huvudvärk va jobbig så tror jag inte jag hade värst.
Det var en kort redogörelse

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela