vitainduecento

småbarnsförälder lärare fotbollstränare

0-0 mot Grebo

Publicerad 2012-03-31 15:57:29 i MAI gammal 2012,

Som ni kanske märkte innan matchen så blev det varken någon text om trupp eller hur vi såg på matchen. En av anledningarna var förmodligen att matchen kändes lite av en mellan match. Vi har spelat tufft och intensivt och nu fick vi äntligen en veckas vila med bara träning, trots detta så var det många borta inför denna match så det kändes faktiskt sådär inför matchen.

Grebo i sig var bra och borde har varit en höjdpunkt för oss att möta även inför matchen. För just den inställning som jag själv pratar om här innan syntes att många hade och vi blev chokade av Grebos offensiva press. Första 20 så är vi totalt överkörda. Dock börjar vi ilskna till över den dåliga inställningen och helt plötsligt så ändras hela matchen. Även fast Grebo inte skapade något första 20 så hade de mycket boll och framförallt vann vi inte en enda andra boll.

Efter 20 minuter börjar vi vinna andra bollar vi börjar spela på fötterna och vi börjar skapa framåt. Vi har ett par vassa lägen med Bäckis, danne, Thalén och vi borde gjort något framåt.

Men ett kvitto på att vi ändå är på rätt väg är att vi håller nollan. Sternis som hade lite problem första 20 går ut i till andra och äger mittfältet totalt är faktiskt det bästa jag sätt honom. 

I övrigt tycker jag att Adam ser riktigt bra ut jämfört med förra året. Även Swenson gör återigen en stabil insats på högerbacken.

Faktum är att vi utan Thell, Friberg, Örjan, Fille och Pålle är bättre i 70 minuter än ett lag som satsar för att vinna division fyra.

Och vi har nu tre raka nollor. bra!

Fantastiskt.

Publicerad 2012-03-29 09:57:25 i MAI gammal 2012,

Jag är absolut inte Åtvid supporter men kände att jag måste lägga upp klippet som producerats inför säsongen. Fantastiskt roligt, undrar om vi har någon musikalisk person i MAI som kunde göra något liknande inför premiären?

Mitt i veckan rapport kring skadeläget

Publicerad 2012-03-28 11:05:51 i MAI gammal 2012,

Med ett par dagars distans till Borensberg så borde kanske analysen ha ändrats lite, men nej det har den faktiskt inte gjort. Så tänker inte lägga ned så mycket tid kring detta idag heller mer än att 5 mål framåt är bra vilka man än möter och att jag personligen är betydligt mer nöjd med min insats än mot Södra. Också kul att få spela på mitten även fast jag i första hans ser mig som en mittback och känner att jag faktiskt är bäst där också.

Lite skadeläge då! 

Örjan (baklår) och Friberg (knä) tog de lugnt i måndags och lär så göra idag också. 

Thell har också känning i låret, dock är det jobbvecka så det är hans intervall pass som blir lidande. Han ser för övrigt riktigt stark ut och har verkligen tagit sig an utmaningen känns det som.

Jag själv lider av lite knä problem men hoppas kunna vara med i i stort sett fullt ut idag.

Martin Johansson var det ignen fara med. Han trodde själv att han inte riktigt var fotbollstränad helt enkelt. är lite skilnad att skida 9 mil och att springa runt på en hård konstgräsplan.

Hubbe hade också knäproblem vad jag förstod. (den stora problematiken med konstgräs enligt mig)

I måndags hade vi för övrigt finbesök på Vallen från IFK Norrköpings målvaktstränare Robban Axelsson, tyvärr var inte intresset hos ungdomsledarna så stort men vi var iaf sex stycken som genomförde en kväll utifrån målvaktens synvinkel. Tycker kvällen var riktigt lyckad och jag hoppas att även de smo deltog tyckte det. Nu kan vi förhoppningsvis i föreningen utnyttja detta och komma igång med ett arbete på ungdomssidan. 

Ikväll är det en stor grupp som ska träna. U-truppen kommer tas upp till träning och upplägget inför säsongen kommer gås igenom ytterliggare en gång. Bra tycker jag, tydlighet är viktigt och det känns onödigt att tappa folk på grund av att man inte har förklarat förutsättningarna.

5-0 seger

Publicerad 2012-03-25 22:05:02 i MAI gammal 2012,

Det är egentligen i min mening fel att skriva av sig såhär direkt efter match men idag känner jag att det är lika bra. Matchen är egentligen ingenting att skriva någon längre analys kring utan en stabil insats som ger 5-0. Det var också närmare 8-0 än 5-1 så vi får vara nöjda ändå. Borensberg hänger inte med mer än första 15, sedan är det ett lag på banan och deras spelare har större intresse av att sparka på sina motståndare än att försöka bedriva fotbollsspel. Dock tycker jag alla ska ha en eloge att vi håller oss så lugna som vi gör och inte ger tillbaka eller tar massa onödiga varningar.

Men analysen är ganska enkel. Vi ville ha en match att föra spelet och få spela anfallsspel och de fick vi, man hade kanske hoppas på lite mer men efter Södra matchen är det skönt att det inte blir ett totalt magplask. Vi roterade också lite i truppen och en del spelare som inte startat de sista matcherna fick chansen och gjorde det bra. Dock fick vi John skadad och även Martin gick av men förhoppningsvis är det ingen större fara för någon av dem i de långa loppet.

Målskyttar är Nicklas Bäckström 3, Eric Pålsson 1 och Mattias Decker 1. 

Kan väll då plussa dessa tre då kantspelet var bra och Bäckis får göra tre mål vilket är oerhört positivt. 

Nya tag till nästa helg då vi möter tuffare motstånd i och med Grebo.

FC Riverside väntar i östgötacupen

Publicerad 2012-03-25 15:33:38 i MAI gammal 2012,

En liten notis en varm dag som denna är att omgång 1 i östgötacupen har spelats. Vi kommer i omgång 2 ställas mot det nybildade laget FC Riverside som tog en stabil seger mot Kuddby i första omgången med 6-3. Matchen måste spelas innan 15/4 om jag förstått det hela rätt och det är Riverside som har hemmaplan. Vart i Norrköping matchen spelas är nog inte heller klart då de verkar byta runt lite på diverse olika planer. Snart dags för träningsmatch mot Borensberg. Friberg har lämnat återbud vilket är det senaste jag hört. Knät ömmar lite och det känns onödigt riskera något. Friberg var även en av de spelare som skulle börja på bänken idag så det var förmodligen rätt beslut.

Snabba puckar

Publicerad 2012-03-24 18:47:24 i MAI gammal 2012,

I onsdags var det Södra som stod för motståndet i ett hett derby. Imorgon står Borensberg på andra sidan i en match som på förhand kanske inte låter lika intressant. Men lika viktig som Södra matchen var för oss lika viktigt är det att hålla samma fokus nu när det inte är derby och allt vad det innebär.

Borensberg huserar i division fem och har gamla MAI bekantingen Micke Brant som tränare. Utöver detta vet jag absolut ingenting om motståndet. Dock tror jag säkert att Borensberg är väldigt sugna på att göra en bra match och det kommer bli tufft, vår senaste matchen mot div.5 motstånd slutade som vi minns med förlust mot Skeninge.

Vi forsätter rotera i truppen i och med att JB killarna är hemma, detta plus att Filles rygg förhoppningsvis håller gör att det blir lite ändringar i truppen.

Ahl fortsätter i målet efter att ha börjat sin säsong med två raka nollor är det jag i dagsläget vet om laget. Det kommer även bli så att några av oss som spelat de två sista från start kommer att vilas och börja på en bänkplats för att ge lite andra spelare chansen från start.

Örjan är inte med i truppen alls på grund av ett ömmande lår, det ska dock inte vara någon större fara på längre sikt. I övrigt tror jag att vi ska ha alla spelare tillgängliga.

19:00 imorgon kväll på Skänninge IP är matchstart.

Fyra positiva saker under samma vecka

Publicerad 2012-03-24 09:51:20 i MAI gammal 2012,

Förra veckan var en oerhört bra vecka för oss som är verksamma i den gula föreningen, fyra stycken väldigt positiva händelser som kommer gynna verksamheten.

På plats fyra så skrev Daniel Friberg på papprena, detta har i och för sig varit klart sedan November/December men Daniel tillsammans med "stenhuggarn" fixade till de sista under förra veckan. Jag själv och Friberg var överens redan i Oktober om att vi skulle spela ihop i MAI, så det som tidigare stod i vissa andra forum kring Fribergs spelande var lite taget ur luften.

Nummer tre är naturligtvis att u-truppen tog en seger mot Södras dito. Jag var själv inte på plats men vad jag har förstått så var försvarsspelet stabilt och det räcker att göra ett framåt om nollan hålls bakåt..

Sen vet jag inte vad jag anser vara det viktigaste för veckan men jag tror att påskriften av Örjan Birgersson får nöja sig med andra platsen. Hedlund skrev lite smått om detta på hemsidan så jag tänker inte utveckla något kring Örjans karriär. Men det är en trevlig Värmlänning vi har fått in i truppen samt en väldigt duktig fotbollspelare som kommer tillföra mycket i den gula tröjan iår. Som spelare är han en hårt arbetande forward som är duktig både i djupled samt i en mer mötande roll. Örjan som de senaste två åren spelat i Kenty och FKL kommer tillföra mycket i vår redan sen tidigare starka trupp.

Första platsen kan ni nog gissa er till. 1-0 seger mot Södra. Behöver inte skriva mer

och inte ett enda väll i hela texten. det var väll bra?

"Hade personligen betalat tillbaka entrén efter första"

Publicerad 2012-03-22 18:10:25 i MAI gammal 2012,

Det var det första jag sa när frågan idag på jobbet dök upp. Det jag svarade på var så klart "Hur såg det ut igår" ställd av gamla MAI liraren Pelle "sommen". Men vad gör det såhär dagen efter min första derby seger mot Mjölby Södra. Men jag ska ändå försöka ge en bild av vad som hände ute på Skänninge IP igår, eller iaf min syn på det hela.

Första halvlek måste ha varit en av de sämre fotbollshalvlekar som någonsin har spelat. Det mest konstruktiva måste ha varit någon av alla bollar jag själv lyckades sprida runt halva Skänninge. Inget av lagen hade i min mening någon idé med någonting, dock ska väll båda lagen ha cred för ett bra försvarsspel då det skapades en chans åt båda håll under första 45. Att det var folk kvar efter 45 minuter är märkligt med tanke på kvalitén. Jag vet också att delar av publiken faktiskt åkte hem 

Men nu ska väll sågen sluta användas, eller nja. Men min analys av första är väll helt enkelt att vi spelar för mycket långt och den absolut största boven i dramat är jag själv. När jag gick och la mig igår kväll tänkte jag igenom matchen och insåg att jag kunde komma på en bra sak jag gjorde i första, och de va att springa på Sandström i ryggen vid en omställning. Dock hade vi förväntat oss att Södra skulle spela ett annat spel än vad de gjorde. Att sjunka så långt och spela så defensivt mot motstånd i division under var inte vad vi hade förväntat oss. Detta gjorde väll även att vår matchplan inte kunde genomföras på det sätt vi hade hoppats på.  

Andra halvlek väljer vi istället att försöka rulla till överdrift och i andra halvlek tycker jag också att vi äger spelet i stora delar. Vi lyckas få med Friberg i mycket större utsträckning samt att vi drar ned på tillslagen i backlinjen så vi får fler möjligheter att lira längs backen. Vi ligger också ganska lågt i försvarsspelet vilket vi också pratade om i halvtid och det kändes inte som att Södra hade någonting att komma med offensivt i andra. De blev iofs märkbart försvagade framåt i och med lite byten men det kändes aldrig farligt bakåt under de sista 45. Men i och med det låga försvarsspelet lyckas vi få en omställning där Martin Johansson driver bollen 25 meter och går på avslut, Mogge i målet räddar men Anton kommer i full fart och trycker in 1-0. Riktigt skönt.

Summa summarum så får vi ändå godkänt. Vi slår ett division tre lag igen men det finns mycket i vårt eget spel som måste bli bättre.

Sen ska vi väll alltid komma ihåg att vi spelar ett derby där skönspel sällan är en ingridiens. Och att slå Södra är förjävla underbart.


Derby nummer 2 på gång

Publicerad 2012-03-20 15:39:30 i MAI gammal 2012,

Imorgon är det återigen dags för match, 19:30 på konstgräset i Skänninge är tiden för avspark och Mjölby Södra står för motståndet. Spännande att se hur vi står gentemot ytterligare ett division tre lag, känns som att vi har haft ganska tuffa matcher än så länge och det kanske på pappret lite tuffare spelschemat avslutas nu mot Södra. 

Om vi ser till förra matchen mot FKL så byts det ut ganska mycket folk och alla som är tillgängliga i a-truppen är uttagna till matchen förutom Ahl som ska stå matchen på söndag mot Borensberg. Det har därmed testats lite på träning med spelare på lite ovana positioner och därmed blir morgondagens match ett bra test kring bredden i truppen. 

Södra har jag inför morgondagen noll koll på och jag säger som vanligt det är totalt ointressant för oss vad dom har med. Vi fortsätter med vårt spel och ska försöka vara stabila över 90 minuter vilket vi inte riktigt har varit ännu. Men Södra har väll precis som vi varit lite upp och ner i de matcher de har spelat. Senast blev de seger mot Torstorp med 3-2, innan dess seger 2-0 mot MAIK och i den första matchen en 6-0 förlust mot Smedby. Så det ska bli väldigt intressant för båda laget att se lite mer hur vi ligger till.

Som jag skrivit tidigare inför matcherna så är inte resultatet det viktigaste, naturligtvis ger det ett bra självförtroende att vinna, Men att spela ett spel vi senare inte ska använda för en seger i en enstaka match känns dumt. 

De som saknas är semesterfirarna från JB, Hubbe, Decker och Thalén (träningsläger med skolan) Glader (ryggont), Matte J (sjuk) sen är även Thell osäker då han var sjuk under måndagen och missade träning. Dock gör Martin Johansson förmodligen årsdebut om hans hälsenor känns okej efter måndagspasset samt att Timmie, Didde, Anton kommer in i laget. Så som ni ser kommer det bli lite andra spelare som får chansen från start än vad som varit falet i de tidigare matcherna.
Truppen i sin helhet finnar ni på hemsidan.

Precis som jag skrev inför u-lagsderbyt så hoppas jag på en välspelad match där två lag vill anfalla och försöker spela en kreativ och positiv fotboll.

Hett derby väntar

Publicerad 2012-03-16 17:24:12 i MAI gammal 2012,

Två gånger inom loppet av fyra dagar kommer Mjölbys två bäst placerade lag 2011 att möta varandra. Som några gubbar som arbetar på klämman sa idag samtidigt som de försökte värva mig till Mantorp, det är mycket hat mellan klubbarna. Hat är kanske ett stort ord men att det är lite speciella känslor kan nog ingen sticka under stolen med. 

U-laget är alltså först ut och matchstart är 17:00 på Skänninge IP på söndag. En blandning av a-trupps spelare samt lite folk är b-lagstruppen, alltså f.d lag svart truppen.
De som luftas från a-truppen är dessa. 

Markus A, Niklas B, Matte J, Anton A, Timmie H, Didde, Swensson*

Både Anton och Bäckis tillbaka från skador och sjukdom i övrigt är det spelare som anses behöva få en match i bena i och med bristande speltid än så länge. Årsdebus för Ahl i målet som också han varit skadad men tränat fullt sista två veckorna.

Jag har ingen koll på vad Södra har med inför denna matchen men vi hoppas på en välspelad match med offensiv vilja från båda lagen.

Själv ska jag spendera den lediga helgen med att skriva omdömen på 75 elever. Så roligt kan man ha när man är lärare.!

Vart tog alla spelare vägen?

Publicerad 2012-03-15 11:12:06 i MAI gammal 2012,

Sjukdomar härjar för tillfället i truppen, men inte bara sjudom utan även lite skador. Två träningar denna vecka som inte varit alltför välbesökta tyvärr. Får se om det blir mer folk idag på löpningen men de antal som varit denna vecka är nog det lägsta hittills under året. Märkligt nog efter en väldigt bra insats, då brukar det i regel vara mycket folk veckan efter. Men så är det.

Lite övrigt i alla fall är att Martin gjorde sin andra träning för året igår. Vasaloppsåkaren är tillbaka.

Derby och Boxholm går som tåget i träningsmatcherna. Mina två toppkandidater i serien.

Det är oerhört tyst när det gäller silly vart man än vänder sig. Vad kan detta bero på? Är alla nöjda med sina trupper?

Det finns några lag i serien som inte går som tåget vilka också är dom jag trott. Men vill inte ge tändvätska genom att såga något speciellt lagt.

Missade att nämna det gällande FKL matchen men Varas gjorde debut i FKL. En till spelare som håller hög klass. Det var alltså inte något dåligt lag vi mötte. Bekim hävdade även efter matchen att MAI matchen var en FKL match och LIU var inplanerad för Syrianska.

Nu är det spelledigt i helgen för a-laget medans u-laget möter Södra på söndag i Skänninge. Är osäker på tiden men återkommer med det. Det är alltså match mellan MAI och Södra både u och a nu inom en vecka. Det är roliga matcher att spela och det är bra för oss att möta lag som förmodligen har ett högre tempo i och med spel i en högre serie. Då vi mött FKL och Södra nu två matcher väntar sedan div 5 motstånd i och med Borensberg.

Igår blev det inte någon fyra mot fyra utan jag och Thalén var i samma lag på stora spelet. Det blev då seger för oss båda.

Seger i tredje träningsmatchen

Publicerad 2012-03-11 20:12:03 i MAI gammal 2012,

Efter en väl genomförd match stod MAI som segrare med 2-1 mot FKL/Syrianska. FKL/Syrianska som även matchade igår mot Liu skall enligt de som är mer insatta än mig ha ställt upp med ca 6-7 spelare från förra årets division tre trupp samt de föredetta MAI spelarna Demir Zenkovic och Bekim Faslija. Så det är inte fel att säga att FKL/Syrianska faktiskt ställde upp med ett meriterat lag som förra året höll sig kvar i division tre.

Återigen börjar vi bra och får till pressen på ett väldigt bra sätt. Första målet kommer också efter att vi vunnit boll i fel läge för motståndarna genom Sternis och Decker för att sedan få en djupledsboll på vänsterkanten som Danne snyggt spelar in i centralt till Örjan som får öppet mål. Väldigt snyggt från början till slut. 

Efter målet i ungefär minut 20 så börjar vi tröttna lite då vi jobbat väldigt aktivt och detta gör att FKL/Syrianska får ett större och större spelövertag. Dock lyckas de inte skapa några jätte farliga chanser mer än att de gör ett kvitteringsmål. Som tur är ser domaren den solklara handsen och dömer bort målet.

Även andra halvlek börjas bra och efter en brytning i backlinjen så blir det en snabb omställning där bollen drivs 30 meter för att sedan spelas i djupled fram bollen till Danne som avslutar fantastiskt genom att runda målvakten. Även detta målet ett riktigt bra och snyggt fotbollsmål.

FKL/Syrianska lyckas sedan reducera då Bekim skjuter ett skott på bloggarens ben som sedan går i en båge över Hedlund in i mål. Ett riktigt skit mål.

Efter detta pressar FKL/Syrianska på och vi får försvara oss och lyckas göra det på ett väldigt bra sätt i sista 20 minutrarna och håller ledningen.

Lite allmäna tankar är till att börja med kring ett ämne jag touchat förut med kanske inte i så positiva ordalag. Men dagens domarinsats av huvuddomaren är bland det bättre jag varit med om sen jag kom in i Östgöta fotbollen. Är kul att spela när matchledaren har känsla och håller allt på en lagom nivå.

I övrigt gällande oss själva så ska väll hela laget ha beröm. Återigen gör ungtupparna Pålle, Thalén och Decker riktigt bra matcher samt Danne och Örjan på topp som river och sliter och får ut väldigt mycket av det. Även Sternis gör de bra som vänsterback och har stor del i första målet. 

Men det som framförallt har funkat är det centrala mittfältsspelet som egentligen är grunden till både anfallspel samt försvarsspel och där känns det som att vi verkligen hittat rätt med John och Friberg.
Eftersom jag själv gick av med 20 kvar vet jag inte riktigt hur det funkade för de som kom in men med tanke på att vi håller tätt bakåt så är det en styrka vi har. Crille och Hedlund var också nöjda med det slitet alla lägger ned i slutet för att freda det egna målet.

Ja. Så här kul är det att skriva när vi vinner. Så de tycker jag vi ska forsätta med.

Gameday

Publicerad 2012-03-11 09:50:07 i MAI gammal 2012,

Då va de alltså dags igen, för min del äntligen för många andra en tredje match i uppladdningen inför seriepremiären. Men innan vi diskuterar FKL måste jag ta upp något viktigare och mer intressant, ja det har med att göra en av mina bäst bevarade hemligheter nämligen att jag älskar melodifestivalen och allt därkring, nästintill årets höjdpunkt.

Till att börja med, rätt låt vann. (Om man bortser från min personliga favorit Torsten Flinck)

Hur kan man heta Klitos Klitou?

Att Björn Ranelid kom sist ser jag som ett stort framsteg, dock är det pinsamt att han ens får ställa upp. Den största frågan kring honom är väll helt enkelt var man får tag på brun utan sol med den färgen. Helt sjuk morotsfärg.

Men nu, fotboll.

Såg att FKL/Syrianska lirade mot Liu igår så vi vet väll inte alls vad de kommer ställa upp med idag, men oavsett detta är det en bra match för oss. För vår del har det blivit två uddamålsförluster, men förhoppningsvis kan resultatet bli något bättre idag.

Vi saknar fortfarande folk (även om saknar ibland är ett väldigt starkt ord). De som vilar är hur som helst Bäckis (sjuk), Fille (revben), Jonas (fot), Glader (ryggont) medans Martin inte har återhämtat sig fullt ut efter att ha skidat 9 mil. Förhoppningsvis kan alla vara med igen när vi möter Södra den 21:a.

Precis som vanligt ändras lite i truppen men denna gång kan vi nästan använda samma lag som sist. Jag själv och Örjan går in i laget tillsammans med Martin Swenson, Matte J. Detta medans medans Jonas, Glader, Gren och Bäckis försvinner helt från truppen.  Ska väll tilläggas att Örjan fortfarande provspelar för oss och att inget är klart ännu. 

FKL vet jag så klart lika lite om som alla andra lag och personligen tycker jag att det är ganska ointressant vad de ställer upp med. Men lite info är ju att Dragan Zivic lämnat och Pablo Varas kommit in nu senaste tiden. Annars är det nog ganska mycket spelare från Syrianska som är med så det blir säkert en bra och tuff match. De ska ju ändå spela division 3 iår så det är förmodligen den tuffaste matchen hittills. 


Vilovecka?

Publicerad 2012-03-07 09:04:53 i Allmänt,

Äntligen, äntligen, äntligen har jag fått en vilovecka. Eller vila och vila, praktik och jobb men för en gångs skulle ligger jag i fas med det jag ska göra, inget hängande över mig sen gammalt. Känner mig också utvilad och pigg vilket inte hör till vanligheterna. Samt att jag verkligen ser fram emot mitt eget intåg på plan på söndag. Ska bli grymt kul att lira match igen.

Har återigen pratat runt och lyssnat kring matchen och de flesta är positiva kring vår insats. Tyvärr lyckades vi då inte lila bra framåt som mot SIK (inte fisken utan laget) men det såg betydligt bättre ut bakåt. Också riktigt roligt att många unga får chansen och gör det bra i form av fm-nörden och ranelid fanet som fick chansen i backlinjen (bröderna sternelöf). Ja tillsammans med fler naturligtvis. Även en centrallinje börjar finnas i form av Adam (drog på sig straff igen) där bak men även John, Friberg och Danne längre fram. Men tanke på alla experiment förra året så ligger vi väldigt bra med i år.

Seger i 4 mot 4 mot Thalen igen.

Hedlund är inte ett dugg nöjd över sin straffräddning.

Hälsar även Danne och Swensson välkomna till twitter. Danne love att såga allt och alla om ni inte följer honom, men även om ni följer honom kommer sågningarna hagla tätt. Ja mellan travtipsen så klart.

Klar med bas 2 nu. Bara diplomkursen kvar denna säsongen :)

Om

Min profilbild

Tobias Karlsson

Bloggar om fotboll mestadels men även familjen och annat gott som händer i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela